Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
VTA: MMSi manustamine lemmikloomale võib osutuda ohtlikuks (2018-07-27 08:33:27)

Sotsiaalmeedias leviva info põhjal manustatakse MMSi lemmikloomadele. Veterinaar- ja Toiduamet juhib tähelepanu sellele, et tegemist on ainega, mis võib põhjustada loomadele tervisekahjustusi.

Tuginedes Terviseameti seisukohale, on MMSi nime all propageeritav naatriumklorit tugev mürgine aine, mida kasutatakse enamjaolt tööstusliku pleegitus- või desinfitseerimisvahendina ning selle tarvitamine võib põhjustada pöördumatuid tervisekahjustusi.

Loomakaitseseaduse kohaselt tuleb lemmiklooma tervist ja heaolu kontrollida regulaarselt. Loom vajab suuremat tähelepanu haiguse ajal. Kui lemmiklooma tervise ja heaolu kontrollimisel leitakse kõrvalekalle tavapärasest käitumisest, tuleb välja selgitada selle põhjus ning võtta meetmed lemmiklooma tervise ja heaolu parandamiseks. Haigestunud või vigastatud lemmikloom peab saama vajalikku ravi. Ravi vajalikkust ja viisi saab otsustada veterinaararst ehk vastava kvalifikatsiooniga isik. Looma ravimisel tuleb teda kaitsta välditavate kannatuste eest. Juhime loomaomanike tähelepanu, et mistahes kahjuliku aine manustamist loomale võib käsitleda kui looma suhtes lubamatut tegu loomakaitseseaduse § 4 tähenduses.

Veterinaar- ja Toiduamet kontrollib saadud informatsiooni, mis puudutab MMSi loomadele manustamist.

Veterinaar- ja Toiduamet seisab tarbimisväärse toidu ja tervete loomade eest Eestis. Selleks teeb amet järjepidevat kontrolli nõuete täitmise üle kogu toidukäitlemise ahela ulatuses: loomakasvatusest, toidu tootmisest ja töötlemisest kuni toidu tarbijani jõudmiseni.


Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.