Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-06-26 09:55:27)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 168 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine ja 52 varavastast kuritegu, sealhulgas 43 vargust ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Registreeriti üheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üheksa inimest. Tabati 160 alkoholijoobes ja seitse narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 516 väärtegu.

Piirilt väljastati 31 sisenemiskeeldu, registreeriti kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist, viis piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist ja kaks riigipiiri ebaseaduslikku ületamist. Eestist saadeti välja kaks inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

23. juunil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 30-aastane mees oma elukaaslast, 32-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. juunil teatati, et Kesklinnas Pirita teel asuvas korteris lõi 72-aastane mees oma kasutütart, 19-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

24. juunil teatati, et Kesklinnas Kentmanni tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 29-aastane mees oma elukaaslast, 30-aastast naist.

24. juunil teatati, et Kesklinnas Juhkentali tänaval lõi 55-aastane mees 53-aastast meest. Politseinikud pidasid 55-aastase mehe kinni.

24. juunil teatati, et Kesklinnas Lootsi tänaval asuvas asutuses tungis kallale 20-aastane mees 30-aastasele mehele.

24. juunil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval lõid tundmatud mehed 17-aastast noormeest.

24. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval lõi tundmatu inimene 38-aastast meest.

24. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval lõi 24-aastane mees 43- ja 44-aastast meest. Politseinikud pidasid 24-aastase mehe kinni.

24. juunil teatati, et Lasnamäel Pikri tänaval asuvas korteris lõi 56-aastane mees oma elukaaslast, 71-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

24. juunil teatati, et Kesklinnas Turu tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 44-aastane mees oma elukaaslast, 32-aastast naist.

Vargus

22. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval asuvast poest varastati alkoholi ja sigarette. Esialgne kahju on 30 000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

23. juunil teatati, et Uuskülas Maardu teel lõi tundmatu meesterahvas 38-aastast meest.

23. juunil teatati, et Saue vallas Ruila külas lõi 37-aastane mees oma abikaasat, 34-aastast naist.

23. juunil teatati, et Valkla küla Vanatamme teel asuvas majas lõi 43-aastane mees oma venda, 29-aastast meest.

23. juunil teatati, et Maardus Nurga tänaval asuvas korteris lõi 31-aastane mees oma elukaaslast, 35-aastast naist.

24. juunil teatati, et Kose vallas Kiruvere külas lõid tundmatud mehed 36-aastast meest.

Vargus

23. juunil teatati, et Pärnamäe küla Kesk-Kaare tänaval asuvast majast varastati tehnikat. Esialgne kahju on 5500 eurot.

Juhtumid piiril

22. juunil saabus Kiievist Tallinna Lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta lahkus samal päeval tagasi Kiievisse.

22. juunil saabus Moskvast Tallinna Lennujaama India Vabariigi kodanik, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta lahkus samal päeval tagasi Moskvasse.

23. juunil saabus Kiievist Tallinna Lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta lahkus 24. juunil tagasi Kiievisse.

23. juunil saabus Kiievist Tallinna Lennujaama kaks Ukraina kodanikku, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele ja naisele väljastati sisenemiskeelud ning nad lahkusid 24. juunil tagasi Kiievisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehalised väärkohtlemised

24. juunil lõi joobes 25-aastane mees Põltsamaa vallas Võisiku külas 57-aastat tuttavat meest. Kannatanule andsid meedikud esmaabi kohapeal, agressiivse mehe viisid korrakaitsjad aga Tartusse kainenema.

24. juunil puhkes Mustvee vallas Lohusuu alevikus ühiselt alkoholi tarvitanud meeste vahel tüli, mis päädis rüselusega. Kähmluses sai viga 45-aastane mees, kelle meedikud esmaabiks haiglasse viisid. Tüli teine osapool peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning viidi esmalt arestikambrisse kainenema.

Ööl vastu 24. juunit puhkes Jõgeva vallas Toovere külas kahe sõbra vahel sõnavahetus, mis tipnes kaklusega. Rüseluses sai viga 47-aastane mees, kellele andsid meedikud esmaabi ning peale seda viisid korrakaitsjad ta arestikambrisse välja puhkama.

Vargus

22. juuni hommikul avastati, et Jõgeva vallas Patjala külas Kassinurme-Änkküla teel seisnud sõiduautolt BMW on varastatud neli velge koos rehvidega. Kahju on 300 eurot.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

24. juuni õhtul lõi joobes 51-aastane mees Elva vallas Annikoru külas tuttavat 44-aastast meest. Arstiabi keegi ei vajanud. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis ta esmalt arestimajja kainenema.

24. juunil pöördus politsei poole 71-aastane naine, kelle sõnul lõi teda Tartus Magasini tänaval tuttav mees. Politseile on lööja teada ning juhtunu üksikasjad on selgitamisel.

23. juunil kella 14 ajal teatati politseile, et Tartus Laia tänava pubi ees läksid kaklema kaks joobes meest. Kuivõrd mõlemad mehed said kakluses viga, viisid meedikud nad terviskontrolliks esmalt traumapunkti. Peale esmaabi paigutati mehed aga kainenema.

Vargused

23. juunil teatati, et Tartus Pikal tänaval on sisse murtud kauplusesse, kust varastati kassas olnud sularaha. Kahju on umbes 500 eurot.

22. juunil avastati, et Elva vallas Neemisküla kuurist on varastatud muruniiduk ja murutraktor. Kahju on selgitamisel.

Politseile laekus teade, et 16. juunil varastati Tartus Ropka tänava korterelamu lukustatud trepikojast Scott jalgratas. Kahju on 650 eurot.

Valgamaa

Ähvardamine

23. juuni pealelõunal ähvardas joobes 51-aastane mees Valga vallas Lutsu külas vägivallaga kaht tuttavat naist. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta esmalt kainenema. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud.

Viljandimaa

Vargus

Politseile laekus teade, et ööl vastu 24. juunit varastati Viljandis Supeluse tänaval Samsungi mobiiltelefon. Kahju on 320 eurot.

Võrumaa

Asja omavoliline kasutamine

23. juuni õhtupoolikul ärandati Võrus Lille tänava eramu eest sõiduauto Citroen Berlingo. Mõned tunnid pärast teate saamist tabasid politseinikud ärandaja koos sõidukiga. Joobes 34-aastane mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ja sõiduk tagastati omanikule.

Juhtumid piiril

22. juunil kella 19.50 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Läti numbrimärgiga sõidukit BMW, kust avastasid elektrišokirelva, mille omamine ja kasutamine on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Piirivalvur konfiskeeris sõidukist avastatud keelatud eseme, masina juhile koostati väärteoprotokoll ning tal lubati seejärel oma teekonda jätkata.

22. juunil kella 12.30 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse saabumisel Venemaa registreerimismärgiga sõiduautot Toyota Land Cruiser, mida juhtis 30-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Kontrolli käigus avastati, et sõiduki tehasetähis on manipuleerimistunnustega. Sõiduk paigutati asjaolude selgitamiseks piiripunkti arestiplatsile ning juht suundus jalgsi tagasi Venemaale.

22. juunil teostasid Lõuna prefektuuri piiriametnikud ühes Läti kolleegidega naaberriigi territooriumil liiklusjärelevalvet veendumaks, kas seal viibivatel välismaalastel on selleks seaduslik alus ning kas nad täidavad dokumendi kaasas kandmise kohustust. Kokku kontrolliti 17 sõidukit ja 49 isikut. Kontrollkäigul ei tuvastatud ühtki rikkumist.

23. juunil kella 14 paiku kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eestisse saabuvat Vene numbrimärgiga sõiduautot Lexus ning avastasid, et masinas kaasasõitnud pooleteise aastane väikelaps ei olnud sõidu ajal kinnitatud tema eale sobiliku turvavarustusega. Piirivalvurid vestlesid masina roolis olnud mehega ning juhtisid tema tähelepanu lapse turvalisusele. Seepeale väljus mees masinast ning leidis pika otsimise peale auto pagasiruumist reguleeritava istumisaluse, millel istudes sai väikelapse turvarihmaga kinni panna. Reisiseltskonnale võimaldati piiriületus ning perepea kinnitas piiriametnikele, et Eestis ostetakse lapsele sobilik ja nõuetekohane turvaiste.

23. juunil kella 13 ajal tuvastasid piirivalvurid seiresüsteemidega kolme inimese liikumise Võrumaal Setomaa vallas Verhulitsa külas, kus teatavasti jalgsi liikumine keelatud on. Sündmuskohale liikunud piirivalvepatrull pidas kinni kolm isikut ning nendega vestluses ilmnes, et tegu on kahe eestlase ja ühe välisturistiga, kes teadmatusest ja uudishimust piirialale sattusid. Piirivalvurid selgitasid põhjalikult, miks piirirežiimialas viibida ei tohi, kuidas ajutine kontrolljoon kulgeb ning millised hoiatusmärgid annavad märku keelatud tsooni jõudmisest. Ekslikult piiriribale sattunud mõistsid ning tunnistasid oma rikkumist, neile tehti suuline hoiatus ning nad suunati piirkonda, kus ringi liikumine kellelegi pahandusi kaasa ei too.

23. juuni õhtul avastas Mehikoorma mootorpaadipatrull Lämmijärvel liikumas paadi, mille kapten ei olnud järvele väljumist nõuetekohaselt registreerinud. Riigipiiriseaduse vastu eksinud ning end järvele registreerida unustanud mehele määrati rikkumise eest 40-eurone rahatrahv.

24. juuni hommikul tõkestati Koidula piiripunktis piiriületus Eesti numbrimärgiga Fordi kaubikul, mille juhipoolne turvavöö oli katki ning seda ei olnud nõuetekohaselt võimalik kinnitada. Piirivalvurid suunasid juhi ühes kaubikuga tagasi kodumaale erakorralisele ülevaatusele.

24. juuni öösel peatasid Värska piirivalvurid Setomaa vallas Lobotka külas ringi liikunud sõiduauto ning avastasid, et selle sohver oli alkoholi tarvitanud. Ta kõrvaldati juhtimiselt ning toimetati Võru politseimajja.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

23. juunil teatati, et Kadrina vallas asuvas talus tõukas 45-aastast naist tema abikaasa. Naine kukkus ja sai viga. Politsei pidas 47-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Vägivald võimuesindaja vastu

23. juunil teatati, et Kiviõli linnas peetud jaanipäeva üritusel lõi 42-aastast turvatöötajat 33-aastane mees. Politsei toimetas mehe arestimajja kainenema.

Kehalised väärkohtlemised

22. juunil teatati, et Kohtla-Järvel Uuel tänaval asuva maja juures lõi 33-aastast naist tema endine poiss-sõber. Politsei pidas 32-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

22. juunil teatati, et Narvas Võidu prospektil asuvas korteris tungis 37-aastasele naisele kallale tema 34-aastane endine elukaaslane.

22. juunil teatati, et Sillamäel Viru puiesteel asuvas korteris lõi 17-aastast neiut tema elukaaslane. Politsei pidas 25-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

23. juunil teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Sõpruse tänaval asuva maja juures lõi 33-aastast naist tema abikaasa. Politsei pidas 37-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

23. juunil teatati, et Kohtla-Järvel Sakala tänaval tungis 46-aasrasele naisele kallale tema elukaaslane. Politsei pidas 49-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

23. juunil teatati, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval asuva maja juures tungis 36-aastasele naisele kallale tema endine abikaasa. Politsei pidas 40-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

23. juunil teatati, et Kohtla-Järvel Põhja alleel asuvas korteris tungis 36-aastasele naisele kallale tema 32-aastane elukaaslane.

23. juunil teatati, et Narva P. Kerese tänaval asuvas korteris tungis 42-aastasele naisele kallale tema poeg. Politsei pidas 19-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

23. juunil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris lõi 25-aastast naist tema 25-aastane elukaaslane. Kiirabi toimetas naise esmaabi andmiseks haiglasse.

23. juunil teatati, et Narvas A. Puškini tänaval asuvas korteris lõi 33-aastast meest taburetiga tema 35-aastane elukaaslane.

24. juunil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris lõi 61-aastane mees oma 59-aastast elukaaslast ja 61-aastast tuttavat naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

24. juunil teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris lõi 56-aastast naist tema abikaasa. Politsei pidas 55-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

24. juunil teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas kaupluses lõi 38-aastast naist tema 55-aastane endine elukaaslane.

24. juunil teatati, et Narvas Mõisa tänaval asuvas korteris tõukas 22-aastast naist tema elukaaslane. Naine sai viga. Politsei pidas 25-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

24. juunil teatati, et Narva-Jõesuu linnas Vaivara külas asuvas majas tungis 53-aastasele naisele kallale tema abikaasa. Politsei pidas 52-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Väljapressimine

23. juunil teatati, et Narvas V. Gerassimovi tänaval asuvas majas ähvardas 68-aastast naist tema poeg ning nõudis naiselt raha. Politsei pidas 32-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

Ajavahemikul 28. mai kuni 24. juuni varastati Kiviõli linnas Keskpuiesteel asuvast garaažist neli talverehvi, suverehv ja muid esemeid. Kahju on 1200 eurot.

Ajavahemikul 17. juuni kuni 23. juuni varastati Toila vallas Konju külas asuva suvila kõrvalhoonest kettsaag Husqvarna, murutrimmer MTD, akudrell Makita. Kahju on 661 eurot.

24. juulil varastati Jõhvi linnas Lennuki tänavale pargitud sõiduautost autodokumendid ja prillid. Kahju on 320 eurot.

Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi käitlemine

22. juunil teatati, et Narva-Jõesuu linnas L. Koidula tänaval asuvas hotellis tasuti teenuse eest võltsimistunnustega 50 eurose kupüüriga.

Juhtumid piiril

22. juunil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1975. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, kes juhtis sõiduautot Hyunda. Isik esitas dokumendikontrollis juhiload International Drivers License, mis osutusid fantaasiadokumentideks. Juhi suhtes alustati menetlust.

23. juunil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1998. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks ning ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Samuti puudusid naisel piisavad rahalised vahendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

24. juunil saabusid Narva raudteepiiripunkti riiki sisenevale suunale 1982. aastal, 1983. aastal ja 1994. aastal sündinud Senegali Vabariigi kodanikud, kellel puudusid kehtivad viisad või elamisload riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ja isikud suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

24. juunil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1992. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks ning ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Samuti puudusid mehel piisavad rahalised vahendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

22. juunil sai politsei teate, et Pärnumaal Häädemeeste vallas lõi 56-aastane naine 63-aastast meest.

24. juunil sai politsei teate, et Pärnumaal Tori vallas lõi 38-aastane mees korteris oma 29-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

24. juunil sai politsei teate, et Pärnus lõi 56-aastane mees oma 49-aastast abikaasat. Politsei viis mehe asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Vargused

22. juuni hommikul sai politsei teate, et Pärnu linnas on sõiduautolt varastatud neli velge koos rehvidega. Kahju on kokku ligi 960 eurot.

22. juunil sai politsei teate, et Pärnumaal Tori vallas varastati kopa kütusepaagist ligi 100 liitrit kütust ning kopa küljest kollane töötuli. Kahju on kokku ligi 230 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

24. juunil sai politsei teate, et Raplamaal Märjamaa vallas ründas 51-aastane mees oma 45-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustavana kinni.

Vargus

22. juuni sai politsei teate, et Raplamaal Märjamaa vallas varastati veoautolt bensiinimootoriga veepump ning auto kütusepaagist ligi 250 liitrit kütust. Kahju on kokku ligi 925 eurot.

Läänemaa

Avaliku korra raske rikkumine

22. juunil sai politsei teate, et Haapsalus löödi 21-aastast naist.

Kehalised väärkohtlemised

22. juunil sai politsei teate, et Haapsalu linnas löödi 51-aastast meest.

24. juunil sai politsei teate, et Haapsalu linnas rünnati 21-aastast meest.

24. juuni varahommikul sai politsei teate, et Vormsi saarel kakeldi. Politsei selgitab juhtunu asjaolusid.

Asja omavoliline kasutamine

22. juunil sai politsei teate, et Haapsalus varastati pruuni värvi sõiduauto Nissam Maxima.

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

23. juunil sai politsei teate, et Järvamaal Türi vallas löödi 18-aastast meest.

Saaremaa

Omavoliline sissetung

24. juuni varahommikul sai politsei teate, et Kuressaares tungis 21. aastane mees omavoliliselt võõrasse korterisse. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine

22. juunil sai politsei teate, et Hiiumaal Linnumäe külas löödi 20-aastast meest.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.