Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kadriorg 300 ehk Kohtumispaik Kadriorg (2018-06-15 08:26:03)


2018. aastal tähistab Kadriorg oma 300ndat sünnipäeva klassikalise kontsertprogrammiga.

Läbi terve juubeliaasta suve teeb Kadriorg kummarduse oma juurtele. Kultuuriprogramm on täitunud klassikaliste kontsertidega ning suve jooksul on võimalik immutada infot Kadrioru ajaloost ja tulevikust Kadrioru kolmapäevastel jalutuskäikudel.

16. juunil kell 16.00 algab Kadrioru pargis
rahvusromantiline Eesti muusika kontsert „Siin on ilus elada“. Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestrit juhatab Risto Joost.
Eesti Vabariigi sajandale aastapäevale pühendatud kava peateos on 110 aastat tagasi esmakordselt ette kantud Karl August Hermanni lauleldus "Uku ja Vanemuine ehk Eesti jumalad ja rahvad", millele Raimo Kangro aastal 1997 tegi uue orkestratsiooni ja seekordseks ettekandeks kammerorkestriga on teinud uue seade Rasmus Puur. Kõlavad nii soolo- kui ka koorinumbreid, solistid on Hele-Mall LeFego (Salme), Raul Mikson (Endel), Aarne Talvik (Uku), Rainer Vilu (Vanemuine), Joosep Trumm (Lemmingine), Allan Vurma (Sarvik).

Kadriorg 300 suvehooaja ametlik avamine toimub 21. juunil. Kaunil juunikuu õhtul kell 18.00 avame pidulikult Kadrioru juubelihooaja. Muusikalist rännakut Kadrioru algusajast kuni tänapäevani pakuvad Georg Otsa nimelise muusikakooli orkestrandid ning solistid. Dirigent Sirly-Illak Oluvere.
Esitamisele tulevad teosed meistritelt nagu: J.S.Bach, Mozart, K.Kikerpuu ja paljud teised.

Ametlikul sünnipäeval, 22. juulil, toimub Kadrioru Kontserdiväljakul algusega kell 16.00 suur Kadriorg 300 galakontsert. Kontserdiväljaku lavale tulevad Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester ja dirigent Jüri-Ruut Kangur. Õhtu solistid on Elina Netšajeva, Kalle Sepp ja Andreas Lend.

Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester ehk Ü-ENSO on asutatud 1995. aastal Jüri-Ruut Kanguri eestvedamisel üleriigilise keelpillimängijate Haapsalu suvekursuse orkestrina. Paindliku koosseisuga projektorkestris mängivad nii Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengid, professionaalsed muusikud kui ka muusikakoolide õpilased üle Eesti. Orkestri peadirigent on Jüri-Ruut Kangur. Suur galakontsert on kahe osaline ning riietus on pidulik.

Lisaks kontsertprogrammile pakub Kadrioru park 300. sünnipäeva puhul ka terve suve jooksul ekskursioone läbi Kadrioru ajaloo. Kolmapäevased jalutuskäigud läbi Kadrioru pargi ajaloo ja looduse toimuvad nii eesti kui vene keeles. Eestikeelseid jalutuskäike viib läbi Kadrioru Pargi muuseumi kuraator Elle Pent ning venekeelseid jalutukäike Kadrioru Pargi teabejuht Susanna Olshevskaya.

Kõik Kadriorg 300 suve sündmused ja ekskursioonid on tasuta ning lisainfot leiab sündmuste kohta kodulehelt www.kadriorupark.ee ja sotsiaalmeediast www.fb.com/kadriorupark.

Allikas: Kadrioru Park pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.