Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
1. juulist muutuvad relvaloa taotlemise tingimused (2018-06-13 07:12:16)

Alates 1. juulist jõustuvad mitmed relvaseaduse muudatused, mis puudutavad relvaloa taotlemist ja eksami sooritamise korda.

Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Teo Niklus sõnas, et muudatustega tuleks arvestada juba praegu eksamile registreerudes, sest kui eksamiaeg jääb juulikuusse või sealt edasi, siis toimub eksam juba vastavalt muutunud seadusele.

Selle järgi on alates juulikuust relvaeksami teooriaküsimused vaid eesti keeles. Kui taotleja eesti keelt ei valda, siis võib eksami teha tõlgi abil muus keeles. "See võib tõlgiga eksamit sooritajate jaoks tuua kaasa pikemad ooteajad, kuna neid eksameid saab PPA korraldada väiksemas mahus," sõnas Niklus. Tõlk võib tõlkida vaid eksami korralduslikku poolt, eksamipileti küsimusi ja vastusevariante. PPA tõlketeenust ei paku ja kõik tõlkimisega seotud kulud kannab eksami sooritaja.

Relvaeksami teooriaküsimused põhinevad sel hetkel kehtival seadusel ehk eksamiks valmistumisel soovitab PPA tutvuda 1. juulil jõustuva relvaseaduse redaktsiooniga, mille leiab Riigi Teatajast.

Eksami laskekatse ebaõnnestumisel on võimalik seda senise ühe kuu asemel korrata kahe kuu jooksul, mis annab võimaluse enne korduskatsele tulekut end selleks paremini ette valmistada.


Relvaloa taotlemisel tuleb alates 1. juulist esitada PPA-le tõend tervishoiutöötaja poolt läbi viidud 16-tunnise esmaabikoolituse läbimise kohta. Taotlusele ei pea enam lisama eraldi fotot, kui inimene annab loa kasutada ka relvaloal isikut tõendavate dokumentide andmekogus olevat fotot.

Uue seaduse järgi kaob välismaalaste jaoks võimalus teise riigi relvaloa alusel saada Eestis relvaluba ilma eksamit sooritamata ja tervisetõendit esitamata.

Olulised muudatused puudutavad ka relvade laskekõlbmatuks registreerimist, lubatud laskemoona kogust ja relva registreerimist. Kõikide muudatustega on võimalik tutvuda Riigi Teatajas.



Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.