Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valgas selgub laupäeval Eesti raiemeister 2018 (2018-06-04 16:20:43)

Sel laupäeval, 9. juunil selgub Valgas Eesti meister raiespordis 2018. Raiespordi Eesti meistrivõistlused kuuluvad sarja xCUT CUP 2018.

Eesti meistrivõistlustel osalevad Eesti, Läti, Leedu, Valgevene ja Soome parimad raiesportlased. "Võistlus tõotab tulla väga pingeline," rääkis raiespordisarja xCUT CUP projektijuht Mart Kelk. "Meistritiitlile võistlejaid on mitmeid. Eelolevatelgi võistlustel osalevad mitmekordsed Eesti meistrid ja maailmameistrivõistlustel silma paistnud Andres Olesk, Taavi Ehrpais ja Sulev Tooming, maailma ja Euroopa võistlustel juuniorsportlasena mehetegusid teinud ja nüüd profiklassis võistlev Jarro Mihkelson. Nii et võitjat ennustada on täiesti võimatu!"

Kelk lisas, et tähelepanuta ei tohiks jätta ka noori, alles alustavaid raiesportlasi. "Luua Metsanduskoolist tuleb raiesporti igal aastal võimekaid noori. Näiteks hiljuti Ungaris Euroopa noortemeistriks pärjatud Henri Tokman, või mitmetel võistlustel silma paistnud Ralf Elfenbein. Aga üllatada võivad teisedki."

Laupäevased Eesti meistrivõistlused on paljudele võistlejatele otsustava tähtsusega - nende tulemuste põhjal selgub lõplikult ka Eesti koondis augustikuus Norras toimuvateks raiespordi maailmameistrivõistlusteks. "Hetkeseisuga kuuluksid koondisse proffidest Taavi Ehrpais, Sulev Tooming ja Jarro Mihkelson, aga see võib ka muutuda. Ka juuniori nime saame öelda alles peale võistlusi. Nii et pinget ja põnevust jätkub," selgitas peakorraldaja Mart Kelk.

Raiespordivõistlustel võisteldakse viiel alal - langetamine, saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine. Võistlused Valgas Pedeli jõe äärsel puhkealal algavad kell 9.00, pealtvaatajad saavad kaasa elada neljale platsialale (langetamine toimub linnast väljas metsas). Raiespordi Eesti meister 2018 selgub laupäeva õhtul.

Lisaks toimub samal ajal kaksiklinnade Valga-Valka Festival, just laupäeval toimub suur Liivimaa laat.

Võistlustest teeb otseülekande postimees.ee!

Eesti meistrivõistlused on võistlussarja xCUT CUP 2018 tänavune kolmas jõukatsumine. Premiumsponsor Husqvarna uutest kettidest inspireeritud sari ühendab kevadest sügiseni enda alla kolm traditsioonilist raievõistlust: aprillis maamessil toimuv Kevadkarikas, TOP10 ja Eesti raiemeistrivõistlused. Eesti meister ja maailmameistrivõistluste koondis selguvad 9. juunil Valgas.

Raiespordivõistluste olulisi eesmärke on kutsehariduse edendamine ja kutseõppe propageerimine, samuti ohutud töövõtted ja praktilised teadmised. Seetõttu tehakse lisaks Luua Metsanduskoolile võistluste organiseerimisel koostööd ka SA INNOVEga

Võistlussarja toetavad:

Premiumsponsor - Husqvarna

Kuldsponsorid - STIHL, Stora Enso, RMK, Valga Puu, AS Timber

Autopartner - City Motors

Sponsorid - Aspen, Nordwood, Palmako AS, Roger Puit AS

Partnerid - Luua metsanduskool, SA KIK, AS Tartu Näitused, Värska Vesi AS, Deskis OÜ, Gancia, Eesti Mets, Komatsu, SA Innove, Gardest, UPM Kymmene Otepää AS, Regio OÜ, Eesti Pagar


Allikas: Metsaselts.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.