Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lastekaitsepäeval avatakse Jaamamõisas uus mänguväljak (2018-05-31 07:09:10)


Traditsiooniliselt valmib 1. juuniks Tartus uus mänguväljak. Seekord saavad uue mängukoha Jaamamõisa linnaosa lapsed - reedel, 1. juunil kell 12 avatakse mänguväljak Lääne tn 11a kinnistul.


Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul jälgib linn uusi mänguväljakuid kavandades, et neid tuleks igasse linnapiirkonda. "Sageli kujuneb korruselamute piirkonnas hästikujundatud mänguväljakust ka omamoodi kogukonna kokkusaamiskoht, kus lastel jagub tegevust ja täiskasvanuil on mõnus värskes õhus aega veeta," ütles Klaas.

Jaamamõisa uuel mänguväljakul on lastele kujundatud mänguline ja põnev väliala, kus tegevust jagub erinevas vanuses lastele. Moodustatud on erinevaid pinnavorme, millele on paigaldatud mänguelemendid ja rajatud turvaalad. Lapsed saavad enda kasutusse viiekohalise kiigu, kaalu- ja vedrukiiged, karussellid, mängumaja ja mitmekesise ronimisatraktsiooni. Väljaku asfaltpindadele on joonistatud mängud ning väiksemad lapsed saavad esimesteks pallimänguharjutusteks korvpalliseina madalal asuvate korvpallirõngastega.
Erksavärvilise mänguväljaku põhiatraktsiooniks võib nimetada omanäolist, künka otsas asuvat batuuti.

Mänguväljakule on paigaldatud jalgrattahoidjad, pingid ja prügikastid, rajatud uus valgustus ja haljastus. Lähinädalail lisanduvad veel erikujulised istutuskastid, kuhu istutatakse maitsetaimed.

Mänguväljaku projekteeris OÜ Kino Maastikuarhitektid, kes ala planeerimisel arvestas ka ümbruskonna rahva soovide ja ettepanekutega. Inimestelt koguti ideid juba 2015. aastal, mil Jaamamõisa projekteeriti ja ehitati spordiväljakut. Kuna spordiväljakule mänguatraktsioonid ära ei mahtunud ja otsustas linn rajada piirkonda ka eraldi mänguväljaku Lääne 11a kinnistule.

Mänguväljaku ehitas OÜ Kivipartner, järelevalvet tegi Lacados OÜ ja haljastuse rajas OÜ Roheline Ruum. Väljaku ehitus läks maksma 247 682 eurot.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.