Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soomaa rahvuspark tähistab 25. sünnipäeva kohvikutepäeva ja kontserdiga (2018-05-30 07:58:11)


Käära talus Sandra külas on avatud kohvik ja proovida saab roosimise kudumistehnikat. Foto: Sandra Urvak

Tänavu täitub veerandsada aastat Soomaa rahvuspargi loomisest ning sel puhul kutsub rahvuspark kõiki loodusesõpru endale külla.

Kõige suurejoonelisem sündmus toimub 3. juunil, kui Soomaa kogukond avab oma uksed ning kutsub hüüdlausega "Soomaalastele külla" kohtadesse, kuhu tavapäraselt ei pääse. Pühapäeval on Soomaal avatud viis erinevat kohvikut talude ja Tipu looduskooli õuedes, kus saab proovida nii maitsvaid hõrgutisi kui ka tutvuda kohaliku kultuuripärandiga läbi praktiliste töötubade. Riisal on avatud piirkonna ajalugu ja elulaadi tutvustav näitus ning sõita saab kanuuga. Sandra külas avab oma uksed põline Soomaa talu, kus saab õppida roosimise kudumistehnikat. Päev kulmineerub kell 17 Tipu looduskooli õuel algava kontserdi ja vestlusõhtuga, kus muusikat pakub ansambel Puuluup ning loodusest ja looduskultuurist kõneleb vanameister Fred Jüssi.

"Soomaad kui väga hõreda inimasustusega piirkonda tuntakse enim just oma viienda aastaaja, kevadise suurvee järgi. Põnevat avastamist leidub aga rahvuspargis ka muul ajal, seetõttu kutsumegi siinseid soid, metsi ja piirkonna kultuuripärandit avastama suve hakul," lausus Sandra Urvak, Soomaal tegutsev Keskkonnaameti kultuuripärandi spetsialist.

Kontsert on kuulajatele tasuta, sündmust korraldab Keskkonnaamet koos kohaliku kogukonnaga ja toetab SA KIK. Täpsem info on leitav Soomaa rahvuspargi kodulehelt.

Lisaks kutsub Keskkonnaamet pildistama terve aasta vältel Soomaa rahvuspargi loodust ja kultuuripärandit. Fotode postitamisel autori Facebooki või Instagrami kontole palume lisada teemaviide #Soomaa. Kõik 16. märtsist kuni 19. novembrini postitatud fotod osalevad meeneloosides, mis korraldatakse mai-, augusti- ja novembrikuu lõpus. Peaauhinnaks on matk Keskkonnaameti retkejuhiga võitjale ja tema viiele kaaslasele Karula, Soomaa või Vilsandi rahvuspargis. Peaauhind loositakse välja kõigi pildistajate seast, kes märgivad foto juurde lisaks rahvuspargi teemaviitele ka Keskkonnaamet.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.