Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tehnikaekspert õpetab, kuidas ajasäästlikult pesu pesta (2018-05-23 08:22:54)
 

Ligi neljandik eestlastest käivitab pesumasina vaid kord nädalas, kuid 60% inimestest peseb pesu kaks ja enam korda nädalas ning lausa 5% vastanutest peavad vajalikuks käivitada pesumasinat viiel päeval nädalas, selgub elektroonikaettevõtte LG värskest uuringust*.

Tihedad pesupesijad kulutavad nädalas suure hulga väärtuslikku aega mustadele riietele. Kuigi pesupesemine ei ole paljude inimeste lemmiktegevus, on see üheks kohustuseks, mis puhaste riiete nimel tuleb ära kannatada. LG tehnikaeksperdid jagavad nippe, mis aitavad pesu pesemise muuta vähem ajakulukaks majapidamistööks.

Kasuta külma vett

Kuigi riiete sees olevad sildid võivad lubada kangast 40- ja 60-kraadises vees pesta, tasub vähemäärdunud rõivaid pesta 20 kraadiga. Külmema vee kasutamine võimaldab pesta lühemate programmidega, pikendab riiete eluiga ja aitab ka säästa elektriarvetelt. Eriti meeldib jahe vesi just delikaatsetele kangastele ning tänapäeva pesuvahendid suudavad ka külma veega imesid korda saata.

Sorteeri pesu

Korraga ei tohiks kunagi pesta valgeid, kirjuid ja musti riideid. Seetõttu loo endale süsteem pesukorvidega ja aseta näiteks tumedad, kirjud ja valged rõivad kõik erinevat värvi pesukorvidesse. Nii ei kulu aega iga soki ja särgi sorteerimisele enne pesema hakkamist. Ühte värvi koos pestes tagad ka riiete kaunina püsimise, samuti kulub kuivade riiete sorteerimiseks ja kappi panemiseks siis vähem aega.

Eemalda plekid koheselt

Plekkide eemaldamine vahetult enne pesumasina tööle panemist, võib muuta selle majapidamistöö tõeliselt ajamahukaks ettevõtmiseks. Kui pluusile kukub punane vein, lapse pükstele ketšup või šokolaad, siis kanna plekieemaldaja koheselt rõivale. See on ainus võimalus tagada plekivaba tulemus ka siis, kui käivitad pesumasina mõned päevad hiljem. Samuti ei kulu siis aega kangasse püsiva kodu teinud vanade plekkide eemaldamisele.

Tee tutvust kuivatiga

Tänu kuivatiga varustatud pesumasinatele ei pea enam inimene planeerima pesupesemispäeva, et siis kannatlikult pika pesutsükli lõppemist kodus oodata. Kuivatiga masinaid on võimalik kohe pesutsükli alguses seadistada nii, et peale pesemist algaks kuivatusrežiim. Nii jääb inimesele vaid kuiva pesu masinast võtmise vaev. Lisaks ajale on kuivati kasulik abimees väikeste kodudega inimestele, kellel pole ruumi pesuresti lahti võtmiseks. Kuna tänapäevased masinad on juba nii nutikad ja võimaldavad valida programmi vastavalt kangatüübile, siis võib unustada ka müüdi kangaid lõhkuvatest kuivatitest.

Vali lühem programm

Tänapäeval pesevad inimesed riideid pärast ühte kandmiskorda ning seda ka siis, kui riie määrdunud ei ole. Energia- ja ajasäästu seisukohast on selliseks värskenduspesuks parim mõni lühike pesuprogramm või ka aurutamine. Uuemad masinad võimaldavad

paarikümne minutilist riiete aurutamist, mille tulemusena hävib 99,98% allergeenidest. Samuti aitab aurutamine vabaneda ebameeldivatest lõhnadest ning muudab kanga pehmeks ja värskeks.

Juhi pesumasinat distantsilt

Kes oleks veel 15 aastat tagasi uskunud, et pesumasinat saab tulevikus juhtida telefoni abil distantsilt? Täna on sellised masinad poodides olemas ja lihtsalt rakenduse laadimisega telefoni saab igaüks talle sobivas kohas ja õigel hetkel lülitada kodus oleva pesumasina sisse, nii ka kuivatusprogrammi ning koju jõudes jääbki üle vaid puhtad riided masinast eemaldada. Tänu rakendustele on võimalik alla laadida ka erinevaid uusi pesuprogramme - näiteks spordirõivastele ja pehmetele mänguasjadele.

* Uuring viidi Eestis läbi 2018. aasta märtsis ning selles osales 505 inimest.

Allikas: Turundus


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.