Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Esimene juubelitammik istutati Keskkonnaagentuuri poolt (2018-05-15 09:35:26)

Eesti Vabariigi juubeliaastal on plaanis rajada üle Eesti 100 tamme tammikuid. Esimene neist, mis rajatud riigimetsa maale, sai istutatud eile, 14. mail I vabariigi aegsesse Apuperra metsavahi kohale Kõrvemaa ja Aegviidu piirkonda.

Istutajateks olid Keskkonnaagentuuri töötajad, kes pühendasid omakorda värske tammiku Eesti Ilmateenstusele, kelle 100s juubeliaasta saab sissejuhatuse juba sel reedel, 18. mail.

"Tamm on olnud eestlaste jaoks tähendusega puu. Selle tammikuga soovime avaldada austust ja tänu nendele meestele, tänu kellele on välja arenenud Eestis ilmavaatluste traditsioon ja kellest igaüks on sinna omalt poolt olulise panuse andnud - kas ilmavaatlusvõrku arendades, mõõteseadmeid konstrueerides või olulisi kliimaalaseid uurimusi avaldades." kõneles Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala.

"Koostöö Keskkonnaagentuuriga on olnud meie jaoks alati väga meeldiv," lisas RMK Kirde piirkonna metsade kasvatuse juht Ilmar Paal. "Väga tore, et nad sel aastal tammikuga otsa lahti tegid. Minu andmetel on see esimene juubelitammik, mis riigimetsa maale istutatud. Järgmine ametlik tammik lisanduma juba sel reedel Pärnu piirkonda."

Sajast istutatud tammest said nimelise puu teenete eest järgmised ilmateenistuse arengus olulised mehed: Boriss IzmailovitšSreznevski, Arthur Joachim von Oettingen, Johannes Peter Letzmann, Kaarel Kirde, Juhan Ross, Heino-Ülo Tooming ja Leo Rannaleet.

Fotodel esimese 100 tamme tammiku istutajad Keskkonnaagentuurist ja Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala koos nõunik Peep Jürmanniga tamme istutamas. Seitse väärikat korüfeed, kes ilmateenistuse loomisele ja arengule kaasa aidanud, said nimelised tammed.






Allikas: Keskkonnaagentuuri 15.05.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.