Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kiisler The Economist majandusfoorumil: suurriigid olid Eesti idufirmade edulugudest hämmingus (2018-04-19 07:03:21)

Juhtiv majandusajakiri The Economist pidas Abu Dhabis maha majanduskonverentsi "Green Business Summit", mille üks võtmeesinejaid oli ka keskkonnaminister Siim Kiisler.

Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika riikidele suunatud foorum keskendus majanduskasvu ja keskkonnakaitse tasakaalule ning kestlikkuse tagamisele. Konverentsil jagati strateegiaid ja kogemusi, kuidas edendada jätkusuutlikkust, kohandada rahvusvahelisi tegevuskavu erinevates riikides ning ärgitada tööstust investeerima innovaatilistesse ja rohelistesse lahendustesse.

Keskkonnaminister, ÜRO keskkonnaassamblee president Siim Kiisler oli ka üks kõrgetasemelisel paneeldiskussioonil esinejaid. Seal arutleti, kas ja kuidas on tajuda USA taganemist Pariisi kliimaleppest, linnade kasvavast tähtsusest kliimamuutustega võitlemisel ning ka sellest, kuidas kaasata ärisektorit poliitilistesse otsustesse.

Keskkonnaminister Kiisler tõi linnade olulisuse teemakäsitluses välja üleilmse Linnapeade pakti, millega on võetud kohustus energia- ja kliimaalaste eesmärkide saavutamiseks ning millega on tänaseks liitunud üle 7000 linna üle ilma. "Eesti pealinn Tallinn ja väikelinn Rakvere liitusid selle algatusega juba 2009. aastal, olles esimese 400 liituja seas," ütles Kiisler.

Veel rõhutas Kiisler ökoinnovatsiooni üha enam esiletulevat tähtsust. "Ökoinnovatsiooniga võib alguse saada väikeettevõtete võidukäik, sest neil on suuremad võimalused mõelda rohelisemalt, lasta fantaasial lennata ning seda ellu viia," ütles Kiisler. "Eesti kõrgelt arenenud startupi-kultuur saab olla eeskujuks ökoinnovatsiooni edendamisel kogu maailmas," lisas keskkonnaminister, tutvustades ühtlasi meie start-upi edulugusid ning meil populaarseid häkatone.

Innovatsioonile, mis aitab lahendada keskkonnaprobleeme ja muuta tootmist ja tarbimist kestlikumaks keskendub ka ÜRO järgmine keskkonnaassamblee, mille president keskkonnaminister Kiisler on. "Teemavalik annab suurepärase võimaluse tutvustada meie kohalikke lahendusi ülejäänud maailmale ning soodustab riikidevahelist koostööd."

Eesti edulugusid tutvustas Kiisler ka kahepoolsetel kohtumistel nii Araabia Ühendemiraatide keskkonnaministri Thani bin Ahmed Al-Zeyoudi kui Egiptuse keskkonnaministri Khaled Mohamed Fahmy Abdel Aal'iga. "Iseäranis huvitatud olid ministrid meie riigi ressursitõhusama tööstuse toetusest," viitas Kiisler möödunud aasta alguses Eesti tööstusettevõtetele avatud ressursitõhususe toetusele. "Seda peeti heaks näiteks, kuidas toimib riigi ja ettevötete partnerlus säästva arengu ja ringmajanduse suunas."

The Economist poolt korraldatud majandusfoorumil osales rohkem kui 350 juhtivat tööstusjuhti ja poliitikut üle maailma, kes on üleilmse jätkusuutlikkuse tegevuskava esirinnas. The Economist on ingliskeelne nädalakiri, mis vahendab majandus- ja rahvusvahelise poliitika uudiseid.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.