Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kingime Eesti Vabariigile 100 loodusvaatlust (2018-04-09 16:03:51)


Keskkonnaagentuur ja Eesti Looduseuurijate Selts kutsuvad Eesti elanikke tähistama Vabariigi 100 juubelit looduses viibimisega ja seal aset leidnud kohtumiste registreerimisega.

"Nii aitame kaasa Eestis elavate liikide leviku kaardistamisele ja suurendame enda teadlikust meie kõrval elavatest loomadest, taimedest ja seentest." lausus kampaania eestvedaja, Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna juhtivspetsialist Reigo Roasto.

Eesmärk on kinkida iga osaleja poolt Eestile 100 erineva liigi vaatlust. Selleks tuleb teha looduses vabalt elavate liikide vaatlusi ja registreerida need 10. aprillist 15. septembrini Loodusvaatluste andmebaasis (http://lva.eelis.ee). Registreerimiseks saab kasutada andmebaasi veebilehte või spetsiaalset tasuta allalaetavat LVA nutirakendust.

Osaleda on võimalik nii üksikisikuna kui ka grupina (grupi suurus 5-30 liiget). Viimasel juhul tuleb saada 100 liigi vaatlust kokku grupi peale. Üksikisikuna osalemiseks tuleb alustada pärast 10. aprilli vaatluste sisestamisega loodusvaatluste andmebaasi. Grupina osaledes tuleb lisaks vaatluste registreerimisele registreerida ka grupp. Grupi registreerimiseks palume kirjutada kuni 10. maini 2018 e-kiri aadressile reigo.roasto@envir.ee. Kirjas peab olema soov grupina osalemiseks ja grupiliikmete nimed. NB! Grupiliige ei saa osaleda samal ajal individuaalselt.

Iga liigi vaatlus annab osalejale 1 punkti, v.a 2018. aasta liigid, rahvusliigid ning I ja II kaitsekategooria liigid. Need annavad 2 punkti. Kokku tuleb vaatlusperioodi jooksul, st 10. aprillist 15. septembrini koguda 100 punkti. Nii osaletakse sügisel toimuval tunnustamisel ja auhinnaloosis.

Täpsema info vaatluskampaania ja välja loositavate meenete osas leiab Loodusvaatluste andmebaasi kodulehelt - http://lva.eelis.ee

"Liikide vaatlemise kõrval taotleme looduses liikumise edendamist ja seeläbi ka tervislikku eluviisi. Loodusvaatluste tegemine sobib näiteks õuesõppesse ja terviseradadele." lausus Roasto.

Sündmuse õnnestumisse panustavad ka Keskkonnaministeerium, Keskkonnaamet, Tervise Arengu Instituut ja Eesti Terviserajad.

Allikas: Keskkonnaagentuuri 09.04.2018 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.