Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Malta keskkonnaminister: Eesti näitab innovatsiooni tegudega (2018-04-05 08:01:46)


Sel nädalal on Eestis Malta keskkonnaminister hr José Herrera, kelle visiidi fookuses on meie jäätmemajandus ja ressursitõhusus. Eilne päev keskendus neist viimasele ning ressursside oskuslikust kasutamisest rääkisid oma ettevõtmiste näitel 2017. aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursi võitnud Advanced Sports Installations Europe AS ning disainer Reet Aus.

"Keskkonnaga arvestav innovatsioon ning ressursitõhus tootmine ja tarbimine on ÜRO järgmise keskkonnaassamblee teema," ütles keskkonnaminister Siim Kiisler, kes on ÜRO keskkonnaassamblee presidendina ka teemavaliku taga. "Ütlemata uhke on see tunne, kui saad edulugusid kogu maailma ette just oma riigist tuua. Täna külastatud ettevõtted on headeks näideteks sellest, et kestlik areng ja majanduskasv ei välista vaid täiendavad teineteist," jätkas Kiisler.

Päev algas kahe riigi keskkonnaministrite kohtumisega, kus räägiti Eestis hetkel kõige aktuaalsematest keskkonnateemadest ja arutati edasisi plaane. Peamiselt keskendusid ministrid jäätmemajandusele ja ringmajanduse arendamisele. Ülevaate oma riigi võimalustest ja piirangutest andis ka Malta keskkonnaminister hr José Herrera, kes tõi välja, et ühe suurema populatsioonitihedusega riigina maailmas on jäätmetega tegelemine neil ülimalt oluline teema. Lisaks tähendab kasvav sisseränne ka rohkem ehitus- ja lammutusjäätmeid, mille käitlemine on suur probleem. Seetõttu otsitakse parimaid praktikaid teistest riikidest.

Edasi kohtuti Eesti ettevõtetega Advanced Sports Installations Europe ja Upmade. Kohtudes Advanced Sports Installations Europe'iga ütles Malta keskkonnaminister: "Kui lähen tagasi Maltale, siis tahan kindlasti uurida, mida meie ministeerimis keskkonnahoidliku spordi teemal mõeldakse." Tema sõnul on lahendus väga huvitav, eriti keskkonnahoidlike riigihangete kontekstis, mis on rohetehnoloogia arengus väga olulised. "Ma ei olnud sellest probleemist ega lahendusest varem isegi kuulnud," sõnas hr Herrera..

Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte kategooria üldvõitjaks kuulutatud Advanced Sports Installations Europe on Euroopa üks suuremaid kunstmuruväljakute rajajaid, kes kasutab selleks taaskasutatavat materjali. Ettevõte kandideerib ka sel sügisel toimuvale European Business Awards konkursile.

UPMADE on tarkvarafirma, mille abil väheneb oluliselt jäätmeteke, sest see pööratakse ressursiks - teisisõnu kasutatakse tootmisjääke uute toodete tegemiseks. 2013. aastal valiti UPMADE aasta keskkonnasõbralikuks ettevõtteks ning tollest järgmisel aastal jõuti European Business Awards finaali.

Neljapäeval külastavad ministrid Iru Elektrijaama ja Eesti Pandipakendit.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.