Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sisserände piirarv on täitunud (2018-04-04 07:49:40)


Selle aasta sisserände piirarv täitub juba esitatud elamisloa taotlustega. PPA soovitab tööandjatele kasutada välismaa spetsialiste kaasamisel viisa taotlemist ja lühiajalise töötamise registreerimist.

2018. aasta sisserände piirarv on 1315 inimest. Aprillikuu seisuga on välja antud 734 elamisluba kolmandate riikide kodanikele. Menetluses on 678 taotlust, mis lähevad piirarvu alla.

Politsei- ja piirivalveameti identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Liis Valgu sõnul on juba praegu politseile edastatud elamisloa taotlusi rohkem kui piirarv ette näeb. "Paraku peame osadele elamisloa taotlejatele vastama eitavalt seoses sisserände piirarvu täitumisega ning saame soovitada lahendusena lühiajalise töötamise registreerimist. See annab inimesele võimaluse Eestis üheksa kuud töötada. Lisaks kehtib lühiajalisele töötamisele Eesti keskmise palga maksmise nõue," selgitas Valk.

Eelmisel aastal täitus sisserände piirarv juulis, 2016. aastal täitus kvoot detsembris. "Viimased kaks aastat on sisserände piirarv täitunud, kuna Eestis töötamiseks elamisloa taotlejate hulk on kasvanud. Järgmise aasta sisserände piirarvu alla kuuluvaid elamisloa taotlusi on mõistlik esitada uuesti alates detsembrist, kui on teada 2019. aasta piirarv," lisas Valk.

Sisserände piirarvu täitumine ei mõjuta õppimiseks elamisloa taotlejaid, Euroopa Liidu kodanikke ja nende perekonnaliikmeid, Ameerika Ühendriikide ja Jaapani kodanikke. Lisaks ei kuulu piirarvu alla inimesed, kes tulevad Eestisse tööle teadlaseks, õppejõuks või info- ja kommunikatsioonitehnoloogia erialale või asuvad tööle iduettevõttesse, planeerivad iduettevõtlusega Eestis tegelema hakata või tegutsevad suurinvestorina. Samuti ei piira kvoodi täitumine pereliikme juurde Eestisse tulijate elamisloa taotlemist.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.