Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-04-03 07:47:39)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 138 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli viis avaliku korra rasket rikkumist, 40 varavastast kuritegu, sealhulgas 1 röövimine ja 30 vargust (seitse eluruumidest ja üks sõidukist). Registreeriti kuus inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja vigastada sai 13 inimest. Tabati kaks narkojoobes ja 79 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 928 väärtegu.

Piirilt väljastati 16 sisenemiskeeldu ja registreeriti kolm Schengeni viisaeeskirja rikkumist. Registreeriti üks salakauba vedamise juhtum ning kolm riigipiiri ebaseaduslikku ületamist. Eestist saadeti välja kolm inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

29. märtsil teatati, et Lasnamäel Laagna teel asuvas kaupluses lõi meesterahvas 20-aastast turvameest.

30. märtsil teatati, et Pirital Nurmenuku teel asuvas korteris lõi 43-aastane mees oma abikaasat, 41-aastast naist.

30. märtsil teatati, et Lasnamäel Virbi tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane mees oma elukaaslast, 45-aastast naist.

31. märtsil teatati, et Kesklinnas Hõbeda tänaval lõi tundmatu meesterahvas 47-aastast meest.

31. märtsil teatati, et Nõmmel Mahla tänaval asuvas korteris lõi 66-aastane mees 61-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

1. aprillil teatati, et Kesklinnas Vana-Posti tänaval lõi tundmatu inimene 19-aastast meest.

1. aprillil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 51-aastane mees oma abikaasat, 56-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

1. aprillil teatati, et Pirital Viisi tänaval asuvas majas lõi alkoholijoobes 56-aastane mees oma elukaaslast, 55-aastast naist.

1. aprillil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuvas korteris lõi 46-aastane mees 84-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

1. aprillil teatati, et Mustamäel Kuklase tänaval asuvas korteris lõi 37-aastane mees oma elukaaslast, 30-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus

31. märtsil teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval varastati autost isiklikke esemeid. Esialgne kahju on 1325 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. aprillil teatati, et Maardus Ringi tänaval asuvas korteris lõi 55-aastane mees oma poega, 21-aastast meest. Politseinikud pidasid 55-aastase mehe kinni.

1. aprillil teatati, et Kumna külas Kivikirsi teel asuvas korteris lõi 50-aastane mees oma elukaaslast, 47-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Juhtum piiril

29. märtsil saabus Kiievist Tallinna Lennujaama Ukraina Vabariigi kodanik, kellel puudus reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta lahkus 30. märtsil tagasi Kiievisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

1.aprilli öösel lõi 43-aastane joobes mees Tartus Küüni tänaval asuvas meelelahutusasutuses teda korrale kutsunud 26-aastast turvatöötajat. Politsei pidas lööja kinni ning viis esmalt arestikambrisse kainenema. Turvatöötaja meedikute abi ei vajanud.

30. aprillil teatati, et Tartus Aardla tänava korteris lõi 45-aastane mees tüli käigus oma 29-aastast abikaasat. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud ning meedikute abi ei vajanud. Politsei toimetas kained kaasad asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Röövimine

30. märtsi hilisõhtul teatas joobes 44-aastane mees, et temalt rööviti Tartus Lembitu tänava pangaautomaadi lähistel rahakott koos sularahaga. Mees viga ei saanud ning politsei toimetas ta asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

1.aprilli õhtul teatati, et Valgas Pärna puiesteel lõi joobes 44-aastane mees tüli käigus mitmel korral oma 51-aastast abikaasat. Politsei toimetas joobes mehe arestimajja kainenema. Alkoholi tarvitanud naine meedikute abi ei vajanud ning tema jäi koju. Juhtunu üksikasju selgitab politsei edasises uurimises.

Ähvardamine

1.aprilli varahommikul teatati politseile, et Valgas Võru tänava eramu õuel on joobes kirvega mees, kes sealseid elanikke ähvardab. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud. Politsei pidas joobes 31-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis ta esmalt arestimajja kainenema.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

30. märtsi pealelõunal teatati politseile Viljandis Lõikuse tänava korteris puhkenud peretülist, kus alkoholi tarvitanud 24-aastane mees tõukas 32-aastast naist. Kaasade vahelise tüli keskmesse jäi ka nende ühine laps. Vahejuhtumis keegi õnneks viga ei saanud. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis jaoskonda.

Juhtumid piiril

Nädalavahetusel kontrollisid piirivalvurid Luhamaa ja Koidula piiripunktides seitset sõiduautot, millest avastati antiradarid. Venemaa Föderatsioonist ja Bulgaariast pärit sõiduki juhte teavitati Eestis kehtivast keelust, neil lasti eemaldada antiradarid ning neil lubati edasi sõita.

29. märtsi pealelõunal saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale Eesti numbrimärgiga sõiduauto Volvo, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid masina keskkonsoolist vedrujõul avaneva noa. Tsiviilkäibes keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll ning seejärel lubati tal oma teekonda jätkata.

30. märtsi hilisõhtul tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed, samuti puudusid isikutel vajalikud dokumendid. Isikud saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

31. märtsi varahommikul avastas Saatse kordoni radarivaatleja Pihkva järvel Kulje lahes ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse ühe isiku poolt Venemaa Föderatsioonist Eesti Vabariiki ja tagasi. Saatse piirivalvetoimkond sõitis hõljukil sündmuskohale ning edastas info vahetult ka Venemaa Föderatsiooni piirivalvuritele. Vene poole piirivalvurid kinnitasid, et ajutist kontrolljoont ületas tõukekelgul liikunud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Juhtumiga tegelevad edasi naaberriigi piirivalvurid.

31. märtsil kell 23.30 ajal kontrolliti Koidula maanteepiiripunktis Eestist lahkumisel Hispaania Kuningriigi registreerimismärgiga sõiduautot Toyota RAV4, mida juhtis 38-aastane Rumeenia kodanik. Piirivalvurid selgitasid, et sõiduki tehasetähis oli manipuleerimistunnustega, mistõttu saadeti sõiduk täiendavasse ekspertiisi.

1.aprilli öösel avastas Saatse kordoni vaatlustoimkond Võrumaal Pattina järvel ajutise kontrolljoone ületusele viitavad jäljed suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid vahendasid tähelepaneku ka naaberriigi kolleegidele. Piiririkkujaid otsima asunud ning Pattina järve ümbrust kontrollinud piirivalvurid avastasid piiriületuskohast umbes 200 meetri kauguselt ühe talu, kus viibivad kaks inimest võtsid järvejääl jalutamise ja kontrolljoonele sattumise omaks. Teadmatusest kontrolljoont ületanud ning oma tegu kahetsenud 25-aastasele mehele ning 28-aastasele naisele määrati rikkumise eest 40-eurone rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

31. märtsil teatati, et Tapa linnas Rohelisel tänaval asuvast kauplusest varastati meeste ülikond. Kahju on 218 eurot. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 24-aastase mehe.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

31. märtsil teatati, et Kohtla-Järvel Sinivoore tänaval tungis 34-aastasele naisele kallale tema abikaasa. Politsei pidas 41-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

Ajavahemikul 15. märts kuni 30. märts varastati Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvas korterist kuldehteid. Kahju on 500 eurot.

Ajavahemikul 25. märts kuni 30. märts tungiti sisse Sillamäe linnas Aedniku tänava asuvasse suvilasse ja varastati tööriistad, kaks kohvrit ja rulluisud. Kahju kokku on 760 eurot.

Ajavahemikul 24. märts kuni 29. märts varastati Sillamäe linnas J. Gagarini tänaval asuva korterelamu keldriboksist kalapüügivahendid ja akulaadija. Kahju on 500 eurot.

31. märtsil teatati, et Narvas Kangelaste tänaval asuvas kaupluses varastati seljakotist mobiiltelefon iPhone 6S. Kahju on 500 eurot.

1. aprillil teatati, et Narva-Jõesuu linnas Sirgala külas Kooli tänaval asuvast garaažiboksist varastati erinevaid esemeid. Kahju kokku on 200 eurot.

Omastamine

Ajavahemikul 5. märts kuni 28. märts teatati, et Kohla-Järvel Ahtme linnaosas Puru teel asuvas korteris omastas sealne üürnik külmkapi, elektripliidi AEG, kraanikausi ja muid esemeid. Kahju on 900 eurot.

Juhtumid piiril

29. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1997. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes oli oma viisa lubatud piires Schengeni territooriumil juba viibinud. Piiril väljastati sisenemisekeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

30. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1961. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes juhtis sõiduautot Hyundai. Isik esitas kontrolliks võltsitud kindlustuskaardi. Isikule määrati rahaline karistus.

31. märtsil ületasid 1953. aastal ja 1950. aastal sündinud mehed Peipsi järvel ajutist kontrolljoont liikudes Eesti Vabariigist Vene Föderatsiooni ja tagasi. Vasknarva kordoni ametnikud pidasid isikud kinni ning neile määrati rahatrahvid.

1. aprillil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1964. aastal sündinud Kirgiisi Vabariigi kodanik, kes juhtis sõidukit Mercedes. Dokumendikontrollis tuvastati, et isik viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 15 päeva, neist ühe päeva Eestis. Samuti esitas isik kontrollimiseks sõiduki registreerimistunnistuse, mis osutus võltsituks. Isikule määrati rahaline karistus ja ta lahkus Vene Föderatsiooni. Sõiduk ja võltsitud registreerimistunnistus võeti hoiule.

1. aprillil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1990. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik ja 1975. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Piiril väljastati sisenemiskeelud ja isikud suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

31. märtsil haaras Pärnus Kihlepa külas 46-aastane mees tugevasti kinni oma 37-aastase abikaasa käest, millega põhjustas naisele füüsilist valu. Mees peeti kahtlustatavana kinni.

Vargused

31. märtsil alustati kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 27.-31. märtsini tungiti ukse lukustuse lahtimurdmise ja akna purustamise teel sisse Põhja-Pärnumaa vallas Kaansoo külas asuvasse elumajja ja selle kõrvalhoonetesse, kust varastati järelhaagis, elektriboiler, kompressor ja selle tarvikud, survepesur, kaks mootorsaagi, televiisor ja muid esemeid. Vargusega tekitatud varaline kahju on 2275 eurot.

29. märtsil alustati kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 28.-29. märtsini siseneti Tori vallas Urumarja külas elumajja, kust varastati pesumasin, televiisor ja kolm madratsit. Vargusega tekitati varalist kahju ligi 1500 eurot.

29. märtsil varastati Pärnus Papiniidu tänaval asuvas kaubanduskeskuses 36-aastasele mehele kuuluv rahakott, milles oli sularaha 2000 eurot, isikutunnistus ja pangakaardid. Vargusega tekitatud varaline kahju on esialgsetel andmetel 2070 eurot.

Raplamaa

Omavoliline sissetung

1. aprillil tungiti Raplas Talve tänaval akna lõhkumise teel sisse ettevõtte töökotta, kust varastati sahtlitega kapp. Akna lõhkumise ning kapi vargusega tekitatud varaline kahju on selgitamisel.

Saaremaa

Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi kasutamine
29. märtsil alustati kriminaalmenetlust selles, et 26. märtsil leiti Kuressaares Tallinna tänaval asuvast pangakontorist sularaha lugemise käigus valeraha tunnustega 50-eurone.

Kehaline väärkohtlemine
31. märtsil tungis Kuressaares Lasteaia tänaval asuvas majutusettevõttes 31-aastane mees kallale oma 33-aastasele elukaaslasele, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.