Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Piirivalvurid avastasid Pihkva järvel piirirežiimi alasse sattunud kalastaja (2018-03-29 07:05:23)


Patrull Pihkva järvel

Pihkva järvel sattus ekslikult piirirežiimi alasse kalastaja, kes otsis jääl head kohta, kuhu auk puurida ega märganud seejuures ümberkaudseid hoiatussilte.

27. märtsi hommikul avastas piirivalve radarivaatleja ühe inimese liikumise Pihkva järvel piirirežiimi alas. Asjaolusid saadeti kontrollima piirivalvepatrull, kes pidas sündmuskohal kinni Eesti kodakondsusega 65-aastase mehe.

"Mees oli hommikul teiste kalastajatega järvele läinud ning otsis tõukekelgul liikudes parimat kohta, kus jäässe auk puurida ja õngitsemist alustada. Kuigi mees oli varemgi kordi samas kohas kalastamas käinud, ei jälginud ta seekord piisavalt ümberkaudseid hoiatussilte, mistõttu sattus piirirežiimi alasse," kirjeldas juhtivpiirivalvur Paavo Mikson.

"Setomaalt Pihkva järvele minnes on ajutine kontrolljoon võrdlemisi lähedal, mistõttu tuleb esimesest järvele astutud sammust olla väga valvas, teha eelnevalt endale selgeks kontrolljoone kulgemine järvel ning jälgida jääle paigaldatud hoiatussilte," soovitas Mikson.

Arvestades, et piiririkkumise tingis eksitus ning mees kahetses juhtunut, määrati talle väärteomenetluses 40-eurone rahatrahv. Seadus näeb sedalaadi rikkumise eest kuni 400-eurost rahalist karistust.

Enne järvele minekut soovitab PPA oma kodulehel tutvuda, kuidas käituda piiriveekogul ning viia end kurssi hetkeolukorra ja kehtestatud piirangutega.

Tänavu on piirivalvurid Peipsi järvistul Lõuna prefektuuri vastutusalas avastanud 9 ebaseaduslikku piiriületust ja 4 piirirežiimi rikkumist. Mullu oli neid sama ajaga vastavalt 14 ja 6 juhtumit.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.