Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu bussijaama lähedusse tuleb elektrisõidukite rendipunkt (2018-03-22 06:26:40)

Tartu linn ja ELMO Rent avasid  21. märtsil uue elektriautode rendipunkti eesmärgiga muuta keskkonnasäästlike elektrisõidukite jagamisteenus veelgi paremini kättesaadavamaks nii kohalikele elanikele kui linna külastajatele. Uus rendipunkt avatakse Tartu bussijaama kõrval asuva hotell Tartu ees, Soola tn 3a autoparklas.


ELMO Rent pakub elektrisõidukite lühirendi teenust juba aastast 2013. Pärast erastamist eelmise aasta septembrist on põhiline fookus suunatud teenuse arendamisele, samuti uute rendipunktide avamisele. "Rendipunkti asukoha valik Tartu bussijaama juurde on igati loogiline samm, kuna see on üks parimaid logistilisi asukohti linnas - busside, kaubanduskeskuste ja turu lähedal. Sisuliselt toome senise Teaduskeskuse Ahhaa juures asuva rendipunkti uude asukohta, et meie tänastel ja tulevastel klientidel oleks veelgi mugavam teenust kasutada," põhjendas ELMO Rent tegevjuht Enn Laansoo juunior asukohavalikut.

Uue rendipunkti avamisega on ELMO Rendil kaetud peamised transpordimagistraalid. Lisaks Tartu bussijaamale ka rongijaam, Annelinna elanikke teenindab Eedeni kaubamaja rendipunkt.

Keskkonnasäästlike transporditeenuste kättesaadavuse suurendamiseks nähakse jätkutegevustena ette linna ja ELMO Rent koostöös elektriautode rendi- ja laadimispunktide laiendamist kesklinnas.

Lähiajal on linnal SmartEnCity projekti raames plaanis paigaldada kesklinna piirkonda viis elektriautode kiirlaadimispunkti. Üheks asukohaks saab ka bussijaama ja hotell Tartu vahel asuv parkla. Sealses rendipunktis saavad lisaks olema ka ELMO Rent poolt paigaldatud tavalaadijad rendiautode laadimiseks.

"Tartu linn on juba paari aasta vältel uurinud erasektori huvi elektriautode jagamispõhise renditeenuse pakkumiseks korterelamute läheduses, et elanikel tekiks tõsiselt võetav alternatiiv isikliku sõiduauto soetamisele," ütles abilinnapea Raimond Tamm.

"Oleme tänaseks kaardistanud selle idee elustamiseks sobivad asukohad lisalaadijate paigalduseks ning ELMO Rent on valmis Tartu linnaga koostöös hea idee ka realiseerima," kergitas järgmiselt tegevuselt katteloori Laansoo juunior.

Lisaks sõidujagamisteenusele panustab Tartu linn ka muude keskkonnasäästlike transporditeenuste kättesaadavuse suurendamisele. Hetkel on läbiviimisel Tartu rattaringluse hange, mille tulemusena luuakse tartlastele mugav võimalus kasutada elektri- ja tavarattaid oma igapäevaste liikumiste hõlbustamiseks.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.