Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Retk kaminaõhtule Palmses; Külaliseks Soome suursaadik Kirsti Narinen; Relve avalik lindistus ERRis (2018-03-21 07:52:42)

1. Retk kaminaõhtule Palmses. Külaliseks Soome suursaadik Kirsti Narinen

Looduse Omnibuss Tallinn
Reedel, 23. märtsil 2018

Anne Kurepalu legendaarsete loodusõhtute sarja kevadõhtu on taas pühendatud Soome ja Eesti juubelitele ja sõprusele. Meie külaliseks on Soome suursaadik Kirsti Narinen.

Proua Narinen räägib väga head eesti keelt ja töötas Soome saatkonnas ka aastatel 1993-1998, mil taastati ajalooline Soome saatkonna hoone Toompeal Kohtu tänaval. 80-ndatel oli ta tööl diplomaadina Leningradis.

Kaminaõhtul tuleb juttu Eesti ja Soome koostööst ning sõprusest läbi aegade.

Osta saab kohalikku mett ja raamatut "Virumaa viguriga lood". Autogramme jagab illustreerija Ülle Meister.

Kohal on ka majaperemees Horst Freitag, kes tegeleb Saksamaal Eesti kultuuri valgustamisega.

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest reedel kell 17, tagasi Tallinnas kell 22.

Hind koos tervitusjoogi ja piduliku õhtusöögiga Palmse Viinaköögi restoranis 25 eurot, õpilased 17 eurot.

Info ja registreerimine retked@looduseomnibuss.ee või tel. 5647 6297.

Looduse Omnibussi ettevõtmisi toetab Keskkonnainvesteeringute keskus


2. Looduse Omnibuss soovitab: Hendrik Relve kutsub loodusesõpru Vikerraadio saate "Kuula rändajat" Etioopia teemalisele avalikule salvestusele

Eesti raadio uudistemaja 1. stuudios
Kolmapäeval, 21. märtsil kell 18

Kolmapäeval, 21. märtsil kell 18 toimub Eesti Rahvusringhäälingu uudistemaja 1. stuudios Vikerraadio menusaate "Kuula rändajat" avalik salvestus, kus Hendrik Relve viib publiku nii sõnas kui ka pildis põnevale rännakule avastama eksootilise Etioopia kirevat loodust.

"Etioopias on võimalik kohata väga eriilmelist loodust. Alates kõrgmägede kummalistest puudest ja pikakarvalistest ahvidest, keda ei leidu maailmas mitte kusagil mujal kui Etioopias. Ja lõpetades madalike hiiglaslike flamingoparvede ning Aafrika suurimate krokodillidega," jutustab Hendrik Relve oma kogemustest kahe-aasta tagusest reisist. "Etioopia on ääretult vaheldusrikas. Saime kogeda Ida-Aafrika alanguvöötme suurte järvede elurikkust, troopiliste orgude lopsakust, savannide kuivust ja avarust ning mägede peadpööritavaid kõrgusi ning näpistavat külma," kirjeldab armastatud rännumees oma musta mandri kogemust.

Saate "Kuula rändajat" avalikul salvestusel jagab Hendrik Relve oma muljeid ja elamusi Etioopiast nii sõnas kui ka pildis. Plaanis on värvikas ülevaade Aafrika idaosas asuva riigi loodusest ning oodatud on ka publiku küsimused: nii kohapeal kui ka elektronpostiga aadressile viker@err.ee - samal aadressil palutakse huvilistel ka loodusõhtule registreeruda.
Hendrik Relve on armastatud loodusemees, kes on õppinud metsainseneriks ja ajakirjanikuks. Alates 2001. aastast on ta Vikerraadio populaarse saatesarja "Kuula rändajat" autor. Ta on arvukate raamatute, artiklite ja saadete autor, olnud ajakirja Eesti Mets peatoimetaja, pälvinud Valgetähe IV teenetemärgi ja Eesti looduskaitsemärgi ning muidugi rännanud kümnetes maades maailma kõikidel mandritel.

Vikerraadio saate "Kuula rändajat" avalik salvestus toimub kolmapäeval, 21. märtsil kell 18 ERRi uudistemaja 1. stuudios (Kreutzwaldi 14).
Küsimused Hendrik Relvele ja registreerumine loodusõhtule aadressil viker@err.ee.

Sissepääs on tasuta!

Saateid saab kuulata siin.

 

3. Looduse Omnibuss soovitab: loodusõhtul loodusmuuseumis tutvustatakse aasta lindu metsist

Eesti Loodusmuuseumis
Neljapäeval, 22. märtsil kell 18

22. märtsil on Eesti Loodusmuuseumi Öökulli akadeemias külas ornitoloog Ivar Ojaste. Kell 18 algaval loodusõhtu keskmes on metsised.

Sel korral kuuleme Öökulli akadeemias lähemalt tänavuse aasta linnu metsise ehk mõtuse kohta - kes on see Euroopa suurim kanaline? Teeme juttu tema iseloomust ja olemusest, elupaikadest, arvukusest ja paljust muust.

Ivar Ojaste on Eesti Ornitoloogiaühingu metsise telemeetria projektijuht ja Eesti Looduseuurijate Seltsi juhatuse liige. Tema teadustöö põhisuunaks on lindude pesitsus- ja rändeökoloogia.

Öökulli akadeemias osalemiseks ei ole vajalik eelnev registreerimine, osaleda saab muuseumipiletiga (õpilasele ja pensionärile 3 €, täispilet 6 €).

Eesti Loodusmuuseum asub Tallinna vanalinnas aadressil Lai 29a.

Märgi ennast loodusõhtul osalejaks ka Facebookis ning kutsu sõbrad ka kuulama!

Toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.