Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-03-20 07:11:13)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 148 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli viis avaliku korra rasket rikkumist, 61 varavastast kuritegu, sealhulgas 42 vargust (neli eluruumidest ja üks sõidukist). Registreeriti neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Tabati üks narkojoobes ja 52 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 458 väärtegu. Möödunud nädala jooksul registreeriti 17 euro võltsimisega seotud kuritegu.

Piiril väljastati seitse sisenemiskeeldu ja registreeriti üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine, kaks riigipiiri ebaseaduslikku ületamist ja kolm piirirežiimi rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

16. märtsil teatati, et Lasnamäel Uuslinna tänaval lõid kaks tundmatut joobes isikut 43-aastast meest ja tekitasid talle kehavigastusi.

16. märtsil teatati, et Kesklinnas Tatari tänaval asuvas meelelahutusasutuses toimus füüsiline konflikt kahe 19-aastase naise vahel. Politseinikud toimetasid mõlemad osapooled jaoskonda.

16. märtsil teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel lõi 46-aastane mees teist 46-aastast meest.

17. märtsil teatati, et Lasnamäel Pae tänaval kaklesid omavahel kaks 45-aastast meest, kes said mõlemad kehavigastusi.

17. märtsil teatati, et Kesklinnas mere puiesteel lõi väidetavalt joobes mees 63-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

18. märtsil teatati, et Kesklinnas Tartu maanteel asuvas meelelahutusasutuses tuli 27-aastasele mehele kallale tundmatu mees, kes tekitas talle kehavigastusi.

18. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõi 49-aastane mees 24-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 49-aastase mehe kinni.

18. märtsil teatati, et Lasnamäel Asunduse tänaval tarvitasid endised elukaaslased koos alkoholi, seejärel lõi 32-aastane mees 41-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 32-aastase mehe kinni.

18. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Taime tänaval lõi 37-aastane mees oma elukaaslast, 30-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid 37-aastase mehe kinni.

18. märtsil teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval asuvas meelelahutusasutuses lasi 39-aastane mees 66-aastasele naisele näkku pipragaasi ja tekitas talle valu.

Avaliku korra raske rikkumine

16. märtsil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel lõi 21-aastane mees 20-aastast meest ja tekitas talle valu.

17. märtsil teatati, et Kesklinnas Harju tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõid kaks 26-aastast meest 28-aastast meest ja tekitasid talle valu. Politseinikud pidasid 26-aastased mehed kinni.

17. märtsil teatati, et Kesklinnas Pikal tänaval lõi 22-aastane mees 20-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 22-aastase mehe kinni.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

16. märtsil teatati, et Randvere külas Tammenurme teel lõi 59-aastane mees oma elukaaslast, 52-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 59-aastase mehe kinni.


17. märtsil teatati, et Maardu linnas Pirnipuu puiesteel kaklesid omavahel 29-aastane mees ja 33-aastane mees, kes said mõlemad kehavigastusi.

17. märtsil teatati, et Vasalemma alevikus Pae tänaval lõi 63-aastane mees oma abikaasat, 54-aastast naist.


17. märtsil teatati, et Maardu linnas Keemikute teel läks 39-aastane mees kallale 17-aastasele mehele ja 39-aastasele mehele, kes sai kehavigastusi. Politseinikud pidasid 39-aastase mehe kinni.

Juhtum piiril

18. märtsil saabus Istanbulist Tallinna lennujaama Kuveidi kodanik, kelle puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta viibib Tallinna lennujaama kolmandatesse riikidesse väljuvate reiside alal kuni tagasilennuni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vägivald võimuesindaja vastu

Ööl vastu 18. märtsisai politsei väljakutse Põlva valda Tännassilma külla, kus oli lähedaste suhtes agressiivseks muutunud alkoholi tarvitav perepoeg. Kohale saabunud korrakaitsjaid ootas ees seltskond joobes pidulisi, kes keeldusid koostööst ametnikega ning ignoreerisid neile antud korraldusi. Korteris viibinud isikute kontrollimise ajal muutus üks meestest sedavõrd agressiivseks, et lõi üht politseinikku. Õnneks politseinik viga ei saanud ning ta jätkas teenistust. Ametnikku rünnanud 22-aastane mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetati koos viie samas korteris viibinud mehega jaoskonda.

Tartumaa

Vargus

18. märtsil teatati, et öö jooksul varastati Tähtvere küla eramust jalgratas Scott ja kuldehteid. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Juhtumid piiril

17. märtsil kella 9 paiku avastasid piirivalvurid Pihkva järvel piirirežiimi alas liikumas ühe inimese, keda maastikusõidukil koheselt kontrollima sõideti. Sama märkasid ka naaberriigi piirivalvurid, kes meie piiripolitseinikele info edasi andsid ning ise niisamuti hõljukil sündmuskohale sõitsid. Värska piirivalvurid pidasid isiku kinni ning ühes piiritaguste kolleegidega tuvastati, et ajutist kontrolljoone ületust ei toimunud. Järvel liikunud lätlane toimetati asjaolude selgitamiseks kaldale, kus talle määrati piirirežiimialas viibimise tõttu rahaline karistus.

17. märtsil kella 13.40 ajal kontrollisid piirivalvurid Laaksaare-Piirissaare jääteelt Piirissaare lõunakanalisse sõitnud mootorkelku ning avastasid, et maastikusõiduki kaassõitja polnud nõuetekohaselt järvele registreeritud. Piirivalvurid tegid mehele suulise hoiatuse ning selgitasid järvejääle registreerimise kohustust ning selleks loodud võimalusi.

17. märtsi õhtul avastasid piirivalvurid, et hommikul mootorkelguga järvele väljunud ning end nõuetekohaselt registreerinud mees pole õhtuks järvelt naasnud. Mehega püüti telefonitsi korduvalt kontakti saada uurimaks kas temaga on kõik, kuid mehe telefon jäi tummaks. Järgmise päeva varahommikul õnnestus piirivalvuritel mehega siiski telefonitsi ühenduda ning selgus, et temaga on kõik korras, ta puhkas omas kodus ning oli eelmisel õhtul end unustada järvelt tagasi registreerida. Piirivalvurid kutsusid hooletu mehe kordonisse, kus talle määrati rikkumise eest rahatrahv.

19. märtsil kella 00.15 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel 26-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis kuus päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eestis. Isikule määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kehtestati kolmeks kuuks sissesõidukeeld ning isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 16. märtsi tungis 29-aastane mees Vinnis Sõpruse tänaval asuvas korteris kallale oma elulaaslasele, 28-aastasele naisele.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

16. märtsil tungis 22-aastane mees Narvas Fama tänaval kallale 20-aastasele mehele. Politsei pidas 22-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

Ööl vastu 17. märtsi tekkis Narvas Viru tänaval asuvas korteris tüli 33-aastase mehe ja 24-aastase naise vahel, mille käigus tekitas mees naisele kehavigastusi. Politsei pidas 33-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

17. märtsil tekkis Narvas Mõisa tänaval asuvas meelelahutusasutuses tüli kahe elukaaslase vahel, mille käigus tungis 42-aastane mees kallale 44-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

17. märtsi hilisõhtul lõi arve tasumisest keeldunud reisija Kohtla-Järvel Kaja tänaval 44-aastast taksojuhti. Juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

18. märtsil lõi 31-aastane naine Sillamäel Pavlovi tänaval asuvas korteris 57-aastast naist.

18. märtsil tekitas alkoholijoobes 41-aastane mees Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris kehavigastusi 31-aastasele naisele ja 32-aastasele mehele. Politsei pidas 41-aastase mehe kinni.

Asja rikkumine ja hävitamine

17. märtsil põles Toila vallas Valaste külas eramaja. Kahjusumma ja täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

18. märtsil teatati, et Narva-Jõesuus Aia tänaval asuvast majutusasutusest varastati kuldsõrmused. Kahju on 1000 eurot.

Omavoliline sissetung

18. märtsil teatati, et Jõhvis Hariduse tänaval siseneti korterisse ja varastati pangakaardid ning dokumendid. Kahju on selgitamisel.

Juhtumid piiril

16. märtsil kontrollisid Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonitalituse ametnikud Lääne-Virumaal asuvat ettevõtet. Kontrolli käigus selgus, et 1990. aastal sündinud Alžeeria Demokraatliku Rahvavabariigi kodanik viibib Eesti Vabariigis seadusliku aluseta alates 2017. aasta 13. maist, sealhulgas töötab seadusliku aluseta möödunud aasta 26. novembrist. Samas ettevõttes oli ka 1984. aastal sündinud Alžeeria Demokraatliku Rahvavabariigi kodanik, kes enda töötamist Politsei- ja Piirivalveametis registreerinud ei ole. Mõlema juhtumi osas alustati väärteomenetlused.

17. märtsil ületasid kaks meest Peipsi järvel ajutist kontrolljoont suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Vasknarva kordoni ametnikud pidasid mehed kinni ja 1975. aastal ning 1978. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikele määrati rahatrahvid.

17. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1986. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik. Kontrollimisel selgus, et tal puuduvad asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Samuti olid tema ütlused reisi eesmärgi kohta ebaselged. Talle väljastati sisenemiskeeld ning isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

17. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis riiki siseneval suunal 1985. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Kontrollimisel selgus, et tal puuduvad asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Samuti olid tema ütlused reisi eesmärgi kohta ebaselged. Talle väljastati sisenemiskeeld ning isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus

16. märtsil tungis 18-aastane mees aknaklaasi lõhkumise teel sisse Haapsalus Kuuse tänaval asuvasse kauplusesse ja varastas sealt viis pudelit viskit ning kaks pudelit toonikut. Vargusega tekitatud varaline kahju on ligi 87 eurot.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

17. märtsil lõi ja kägistas Pärnus Lille tänaval asuvas majas ühise alkoholi tarvitamise käigus 28-aastane mees oma 22-aastast endist elukaaslast.

18. märtsil tungis Pärnus Jannseni tänaval asuvas majas 18-aastane mees kallale oma 36-aastasele emale ja lükkas teda käega, mille tagajärjel naine kukkus.

Vargused

16. märtsil alustati kriminaalmenetlust selles, et Pärnus Side tänaval asuva majutusasutuse riietusruumi lukustatud kapist varastati naisterahva käekott, milles olid autovõtmed, rahakott 150 euro sularahaga, dokumendid, pangakaardid ja telefon Huawei. Vargusega tekitati varalist kahju 350 eurot.

16. märtsil alustati kriminaalmenetlust selles, et 11. märtsil varastati Pärnus Riia maanteel sõiduauto BMW küljepeeglite klaasid. Vargusega tekitati varalist kahju 500 eurot.

17. märtsil teatati, et Pärnus Rähni tänaval asuvast lukustamata kuurist varastati jalgratas Scott. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Avaliku korra raske rikkumine

16. märtsil ähvardas Pärnus Liblika tänaval asuvas kaupluses 26-aastane mees 46-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Omavolilised sissetungid

15. märtsil tungiti Kohila vallas Aespa alevikus omaniku tahte vastaselt ukseklaasi eemaldamise teel sisse suvilasse. Tekitatud varaline kahju on selgitamisel.

17. märtsil teatati, et Rapla vallas Kuimetsa külas on valdaja tahte vastaselt sisenetud talumaja eluruumi ja selle kõrvalhoonetesse.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas. Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.