Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-03-13 07:33:05)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 148 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli viis avaliku korra rasket rikkumist, 38 varavastast kuritegu, sealhulgas 32 vargust (kolm eluruumidest ja üks sõidukist) ja üks sõidukivargus ning omavoliline kasutamine. Registreeriti seitse inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 13 inimest. Tabati üks narkojoobes ja 90 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 304 väärtegu.

Piiril väljastati 20 sisenemiskeeldu ja registreeriti neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning kolm piirirežiimi ja dokumendikohustuste rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

9. märtsil teatati, et Tallinnas Majaka tänaval lõi 41-aastane mees oma abikaasat, 40-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

9. märtsil teatati, et Tallinnas Sõle tänaval lõi 22-aastane mees oma elukaaslast, 36-aastast naist ja tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

9. märtsil teatati, et Tallinnas Maakri tänaval kaklesid 30-aastane mees ja 42-aastane mees. Mõlemad mehed toimetati ülevaatuseks haiglasse.

9. märtsil teatati, et Tallinnas Mahtra tänaval lõi 65-aastane mees oma abikaasat, 59-aastast naist ja tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

9. märtsil teatati, et Tallinnas Sõle tänaval lõi 56-aastane mees oma elukaaslast, 49-aastast naist ja tekitas talle vigastusi.

9. märtsil teatati, et Tallinnas Suur-Ameerika tänaval lükkas 31-aastane mees oma ema, 63-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

10. märtsil teatati, et Tallinnas Raadiku tänaval asuvas kortermajas löödi 41-aastast meest.

10. märtsil teatati, et Tallinnas Läänemere teel lõi tundmatu mees 26-aastast meest ja tekitas talle vigastusi.

10. märtsil teatati, et Tallinnas Estonia puiesteel lõi tundmatu mees 47-aastast meest ja tekitas talle valu.

10. märtsil teatati, et Tallinnas Telliskivi tänaval löödi alkoholijoobes 28-aastast meest.

10. märtsil teatati, et Tallinnas Juhkentali tänaval löödi väidetavalt teadmata põhjusel 14-aastast noormeest.

11. märtsil teatati, et Tallinnas Linnamäe teel lõi 37-aastane mees oma endist elukaaslast, 37-aastsat naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

11. märtsil teatati, et Tallinnas Muhu tänaval lõi 37-aastane mees oma abikaasat, 37-aastast naist ja tekitas talle vigastusi.

11. märtsil teatati, et Tallinnas Gonsiori tänaval tekkis abikaasade vahel ühise alkoholitarbimise käigus tüli, mis päädis sellega, et 39-aastane naine lõi terava esemega oma abikaasat, 35-aastast meest ja tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid naise kinni, kiirabi toimetas mehe haiglasse.

Avaliku korra raske rikkumine

11. märtsil teatati, et Tallinnas Lootsi tänaval lõi 20-aastane mees 21-aastast meest ja 22-aastast meest, tekitades neile valu ja vigastusi. Politseinikud pidasid 20-aastase mehe kinni.

11. märtsil teatati, et Tallinnas Endla tänaval toimus väidetavalt konflikt 48-aastase naise ja 65-aastase naise vahel, mille käigus lõi noorem naine vanemat klaasiga vastu pead. 65-aastane naine toimetati haiglasse.

Asja rikkumine

10. märtsil teatati, et Tallinnas Sinimäe tänaval lõhkus 18-aastane mees väljakutsel viibinud kiirabibrigaadi varustuse. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Ähvardamine

10. märtsil teatati, et Tallinnas Kivila tänaval ähvardas 40-aastane mees 23-aastast meest ja 31-aastast meest. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus

9. märtsil teatati, et Tallinnas Räniliiva tänaval varastati kiosk. Kahju on 6500 eurot.

9. märtsil teatati, et Tallinnas Viru väljakul asuvas poes varastasid kaks 19-aastast meest, 22-aastane naine ja 40-aastane naine kaupa kokku 2877 euro väärtuses. Turvatöötajad pidasid nad kinni ning andsid politseile üle.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

10. märtsil teatati, et Kuusalu vallas Valkla külas asuva hooldekodu patsient käitus agressiivselt kahe töötaja suhtes.

Ähvardamine
10. märtsil teatati, et Rae vallas Lagedi alevikus ähvardas 53-aastane mees teadmata põhjusel väidetavalt õhupüssiga 19-aastast meest ja 21-aastat meest. Politseinikud pidasid 53-aastase mehe kinni.

Juhtumid piiril

9. märtsil saabus Moskvast Tallinna lennujaama Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas tagasi Moskvasse.

9. märtsil saabus Moskvast Tallinna lennujaama Hiina Rahvavabariigi kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas tagasi Moskvasse.

11. märtsil saabus Moskvast Tallinna lennujaama Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

11. märtsil saabusid Istanbulist Tallinna lennujaama seitse Gruusia kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Neile väljastati sisenemiskeelud ja nad viibivad lennujaama Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

10. märtsi varahommikul teatati, et Põlvas Uuel tänaval lõi 24-aastane joobes mees 42-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu esmaabiks Põlva haiglasse. Joobes mehe viisid politseinikud esmalt arestikambrisse kainenema.

Tartumaa

Vägivald võimuesindaja vastu

11. märtsi õhtul lõi 42-aastane joobes naine Tartus Vasara tänava korteris ametikohustusi täitvat politseinikku. Politseinik viga ei saanud ning ta jätkas teenistust. Korteris viibinud joobes elukaaslased toimetati aga kambrisse kainenema.

Kehalised väärkohtlemised

11. märtsil teatati, et Vorbuse külas puhkes taksojuhi ja kliendi vahel sõnavahetus. Ägestunud klient lõi teda teenindanud 65-aastast taksojuhti ning jättis tasumata ka arve. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

11. märtsi varahommikul löödi Elva vallas Lapetukme külas tüli käigus 49-aastast meest, kelle meedikud esmaabiks traumapunkti viisid.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

10. märtsil teatati, et Viljandis Endla tänava korteris puhkes elukaaslaste vahel tüli, mille käigus lõi 30-aastane mees oma 24-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni ning toimetas ta asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Meedikud viisid naise tervisekontrolliks haiglasse.

Juhtumid piiril

11. märtsi öösel kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis riiki siseneda soovinud Eesti registreerimismärgiga haagisega Mercedese veokit. Piirivalvurid avastasid autorongi täiendaval kontrollimisel sel mitmeid tehnilisi puudusi, mistõttu suunati raskeveok erakorralisele ülevaatusele.

10. märtsil kella 19 ajal kontrollis piirivalvur Varnja alevikus Kesk tänaval kiriku suunas liikunud mootorsaani, millel taga ka regi. Kontrolli käigus tuvastas piiriametnik maastikusõiduki juhil alkoholijoobe, mistõttu kõrvaldati ta sõiduvahendi juhtimiselt ning toimetati menetlustoiminguteks Varnja teenistusse. Mootorsaani juhtimine anti üle juhtimisõigusega ning kainele kaassõitjale.

10. märtsil kella 10.20 paiku kontrollis Mustvee hõljukipatrull Peipsi järvel liikunud maastikusõidukit. Kontrollimisel avastasid piirivalvurid, et ATVga järve jääle väljunud mehed olid oma mineku nõuetekohaselt registreerimata jätnud. Meestele tehti suuline hoiatus, neile selgitati järvele registreerimise vajalikkust ning tutvustati ka iseteeninduse programmi. Mehed mõistsid oma eksimust ning registreerisid end piirivalvurite silme ees korrektselt veebirakenduse kaudu järvele.

9. märtsil kella 17.20 paiku kontrollisid piirivalvurid Peipsi jääl liikunud karakati. Enam kui kahe kilomeetri kaugusel kaldast liikunud maastikusõiduki juht oli end küll nõuetekohaselt järvele registreerinud, ent temaga ühes olnud 7-liikmeline seltskond Läti kalureid seda teinud ei olnud. Koostööst keeldunud Läti kalurid viidi menetlustoiminguteks Nina külla. Piirivalvurid tuletavad meelde, et järvejääle minek maastikusõidukiga kaugemale kui 1 kilomeeter kaldast tuleb registreerida lähimas kordonis või veebirakenduse kaudu, kuna vaid selliselt on võimalik ennetada õnnetusjuhtumeid ja säästa inimelusid.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

Ajavahemikul 28. jaanuar kuni 9. märts varastati Rakveres Tuleviku tänaval asuva korterelamu keldriboksist erinevaid esemeid, sealhulgas seljakott ja riideesemed. Kahju on 1000 eurot.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

10. märtsil teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuva kaubanduskeskuse juures on kaklus. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 26-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

9. märtsil teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Puru teel lõi 28-aastast meest tema tuttav.

9. märtsil teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Sõpruse tänaval asuvas korteris lõi 47-aastast naist tema tuttav. Politsei pidas 37-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

9. märtsil teatati, et Narvas Mõisa tänaval asuvas korteris lõi 40-aastast naist tema alkoholijoobes elukaaslane. Politsei pidas 35-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

10. märtsil teatati, et Narvas Viru tänaval asuva ühiselamu toas peksti 42-aastast meest.

11. märtsil teatati, et Toila alevikus Allika tänaval lõi 70-aastast naist 53-aastane naine.

11. märtsil teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Ahtme maanteel asuvas korteris tungis 69-aastasele naisele kallale tema abikaasa. Politsei pidas 80-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

11. märtsil teatati, et Narvas Kangelaste tänaval asuvas korteris lõi 65-aastast meest tema poeg. Politsei pidas 39-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

11. märtsil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris tungis 26-aastasele naisele kallale tema alkoholijoobes abikaasa. Kiirabi toimetas naise esmaabi andmiseks haiglasse. Politsei pidas 29-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

10. märtsil saabusid Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1994. aastal ja 1992. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikud, kes viibisid Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 18 päeva, neist kõik päevas Eestis. Piiril väljastati sissesõidukeelud ja isikud lahkusid Vene Föderatsiooni.

10. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1988. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

11. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1992. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Avaliku korra rasked rikkumised

9. märtsil sai politsei väljakutse Pärnu linnas Riia maanteel asuva maja juurde, kus 36-aastane mees haaras ja tiris oma 21- aastase elukaaslase juustest.

11. märtsil tungisid seni tuvastamata isikud Pärnu linnas Suur-Jõekalda tänaval kallale 18-aastasele mehele, kes sai viga.

Kehaline väärkohtlemine

9. märtsil lõi 39-aastane mees Pärnus Esplanaadi tänaval 29-aastast meest, kes sai viga.

Ähvardamine

Ajavahemikul 10. - 11.märts ähvardasid Pärnu linnas Oja tänaval asuvas korteris 22-aastane ja 23-aastane mees tapmise ja füüsilise vägivallaga tuttavat 21-aastast naist. Politsei pidas mehed kuritöös kahtlustatavatena kinni.

Vargused

Ajavahemikul 5. - 9. märts varastati Sindi linnas Pärnu maanteel asuvast lukustamata korterist 300 eurot sularaha.

9. märtsil varastati Paikuse alevis Jõekalda teel asuvast sõidukilt ära neli velge koos rehvidega. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

10. märtsil lõi 18-aastane mees Kehtna vallas Lokuta külas asuvas korteris enda 38-aastast ema, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.