Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vastuseks EMA süüdistusetele (2018-03-08 10:08:20)

Kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks (EMA) on esitanud Keskkonnaagentuurile avalduse, kus vaidlustab Tõramaa kinnistule 2017 a. koostatud metsainventuuri andmed.

Et meiepoolne vastus tugineks kõige värskematele andmetele, teostavad Keskkonnaagentuuri metsaosakonna metsakorralduse spetsialistid nimetatud kinnistul reedel, 09.03.2018täiendava välikontrolli ja hindavad olemasolevate andmete paikapidavust. Selle järgselt ja alusel saame kujundada järgmiseks nädala alguseks ka oma seisukoha.

Keskkonnaameti kommunikatsioonijuhi Sille Aderi sõnul väljastasKeskkonnaamet Tõramaa kinnistule lubava märkega metsateatise turbe-, harvendus- ja sanitaarraieks, mis onvastavalt Soomaa rahvuspargi kaitse-eeskirjale piiranguvööndis teatud tingimustel lubatud. Üle 140-aastaste okaspuude, üle 120-aastaste kõvalehtpuude ja üle 80-aastaste pehmelehtpuude raiumine on eeskirja kohaselt keelatud. Metsaregistri andmete põhjal alal selliseid puid ei leidu.

EMA avalduses on välja toodud väga tõsised kahtlustused ja Keskkonnainspektsioon on alustanud oma pädevuse piires asjaolude kontrollimist, teatas Keskkonnainspektsiooni kommunikatsioonijuht Leili Tuul. Keskkonnainspektsioon kontrollib metsateatise olemasolu ja selle nõuetest kinnipidamist. Kui metsateatis puudub, on võimalik raiet peatada, kuid praegusel juhul on kehtiv metsateatis koos täiendavate tingimustega olemas.

Mis puudutab metsateatisega lubatud raietingimustest kinnipidamist, siis on inspektorid teinud esialgseid mõõtmisi, kuid lumeolude tõttu ei saa lõplikku seisukohta raie kohta enne lume sulamist öelda. Kontrollimisel ilmnes, et suurem osa raiest on juba tehtud.

Keskkonnainspekstioon on suhelnud raieõigust omava ettevõttega ja nende informatsiooni kohaselt tehakse praegu harvendusraieid eraldistel 35 ja 17. Teistel eraldistel peatatakse raietööd seoses 15. märtsist algava musträhni pesitsusaja piiranguga.

Täiendavalt on seadnud Keskkonnaamet metsateatistele tingimuse, et raie on keelatud kolmanda kategooria kaitsealuste lindude händkaku ja musträhni pesitsusajal, mis on händkakul 15. veebruarist 30. juunini ning musträhnil 15. märtsist 30. juunini.



Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.