Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põhja-Pärnumaal avati Vändra päästekomando uus hoone (2018-03-07 06:05:52)

06.03.2018. a. avati pidulikult, alles möödunud aasta augustis nurgakivi saanud, Vändra päästekomando kaua oodatud uus hoone. Ehitustööde käigus ehitati juba olemasolev kontorihoone ümber tänapäevaseks komandohooneks ning lisaks uus juurdeehitus.

Vändra päästekomando uus kodu on märkimisväärselt erinev nende endisest hoonest Vändra alevi keskel. Hoone pakub meeskonnale mugavamat ning kaasaegsemat elu- ning töökeskkonda ja oluliselt paremaks muutusid tehnika kui ka varustuse hoolduseks ning hoidmiseks vajalikud tingimused.

Siseminister Andres Anvelt märkis, et päästeametil on ohutuskultuuri kasvatamisel ülioluline roll, just kogukonna koolitamisel ja inimeste ühendamisel. "Oleme aina rohkem investeerinud olmetingimuste parandamisse ja heasse varustusse, aga kindlasti peame enam investeerima meie kõige tähtsamasse varasse, inimestesse. Minu kui siseministri prioriteet on algavatel riigieelarve strateegia läbirääkimistel sisejulgeoleku ja eelkõige päästjate palgatõus," rõhutas Anvelt.

"Päästja töö ei ole mitte ainult sündmustele reageerimine ja komando ei ole ainult koht, kus väljakutsete vahel hinge tõmmata. Komando on koht, kust omavalitsus ja kogukond saab innustust ning tuge turvalisema elukeskkonna ja ohutuskultuuri kujundamiseks, sest kogukonna koostegutsemise võime on turvalisuse tagamisel oluline," ütles Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ning lisas, et soovides ohutuid ning turvalisi kodusid kõikidele teistele, peavad ka päästjate kodud korras olemas.

Riigi Kinnisvara AS juhatuse esimees Kati Kusmin ütles, et Vändra komando on RKASi esimene objekt, mis vastuvõtmisel läbis komplekskatsetused. "Katsetustega tuvastatud puuduste kõrvaldamine enne hoone kasutusele võtmist aitab päästjatel paremini oma tööd teha ja pühenduda piirkonna siseturvalisuse parandamisele," rõhutas Kati Kusmin.

Edaspidi hakkab RKAS kõiki valmivaid objekte ehitajalt vastu võtma komplekskatsetusega, lisas Kusmin.

Meeskonna olmeruumid ehitati olemas olnud hoonesse, mille planeeringut aga täielikult muudeti. Esimesel korrusel asub komandopealiku kabinet, jõusaal, riietusruum, saun-pesuruum ning õppeklass. Eluruumid- köök, söögituba, meeskonnaruum, puhketoad ning meeskonnavanema kabinet asuvad teisel korrusel. Garaažid, hooldus- ja laoruumid asuvad täiesti uues juurdeehituses. Kuna Vändra päästekomando päästjate näol on tegemist ühe sportlikuma päästekomandoga Eestis, asub krundil ka rannavolle plats.

RKAS ja Pärnu REV AS sõlmisid 2017. aasta mais Vändra päästekomando ehitustööde töövõtulepingu summas 1 035 225 eurot, summale lisandub käibemaks.

Allikas: Siseministeeriumi, Päästeameti, Riigi Kinnisvara AS pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.