Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-03-05 20:56:29)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 125 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks avaliku korra raske rikkumine, 35 varavastast kuritegu, sealhulgas 28 vargust (viis eluruumidest ja kolm sõidukitest). Registreeriti üheksa liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada üheksa inimest. Tabati 42 alkoholi- ja neli narkojoobes juhti. Registreeriti 542 väärtegu.

Piiril väljastati kümme sisenemiskeeldu, registreeriti neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning üks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

3. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval lõi tundmatu meesterahvas 49-aastast meest.

3. märtsil teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel asuvas hotellis lõi tundmatu meesterahvas 35-aastast meest.

3. märtsil teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel asuvas korteris lõi 25-aastane mees 24- ja 25-aastast naist.

4. märtsil teatati, et Kesklinnas Koidu tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 58-aastane mees oma elukaaslast, 55-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

4. märtsil teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris tekitas viga 47-aastane mees oma abikaasale, 43-aastasele naisele. Politseinikud pidasid mehe kinni.

4. märtsil teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuvas korteris lõi 43-aastane mees oma abikaasat, 37-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Avaliku korra raske rikkumine

3. märtsil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval löödi 42-aastast meest.

Vargus

2. märtsil teatati, et Kristiines Kannikese tänaval asuvast korterist varastati tehnikat ja isiklikke esemeid. Esialgne kahju on 4380 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

4. märtsi õhtul lõi alkoholijoobes 42-aastane mees tüli käigus 40-aastast elukaaslast. Meedikud vaatasid naise üle kohapeal. Nende kinnitusel ta haiglaravi ei vajanud. Joobes mehe viisid korravalvurid esmalt kainenema.

Tartumaa

Ähvardamine

4. veebruaril sai politsei väljakutse Tartus Tähtvere tänava korterisse, kus oli oma vara ja sõbra suhtes agressiivseks muutunud 22-aastane korteriomanik. Politseinike saabumisel käitus joobes mees ka ametnike suhtes üleolevalt ning ähvardas neid relvataolise esemega. Politseinikud pidasid mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning ta viidi ühes õhkrelvaga asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Vargus

3. märtsi õhtupoolikul teatati politseile, et Tartus Vitamiini tänava maja eest ärandati lukustamata sõiduauto Opel Astra. Mõned tunnid hiljem märkasid politseinikud Tartus Raatuse tänaval liikumas kirjeldustele vastavat masinat. Peatatud auto roolist avastasid korrakaitsjad 20-aastase alkoholi tarvitanud ning juhtimisõiguseta mehe. Kuriteos kahtlustatavana kinni peetud juht ühes kaasreisijaga toimetati asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Ärandatud sõiduauto toimetati politseimaja parklasse.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

4. märtsi hommikul saabus Valga linnas oma Paju tänava koju 43-aastane joobes mees, kellele oli kallale tungitud. Meedikud viisid kannatanu haiglasse, kust ta peale esmaabi kodusele ravile lubati. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaaluurimises.

Viljandimaa

Varguskatse

Ööl vastu 5. märtsi avastati turvafirma juhtimiskeskuses, et Suure-Jaani linnas Pärnu tänava kaupluse juures lõhuti sularahaautomaati. Politseipatrulli kohale jõudes ühtki inimest läheduses ei viibinud. Küll aga märkasid politseinikud, et kaupluse juures olev lõhutud sularahaautomaat põleb ning hoone on suitsu täis. Päästjad kustutasid põlengu ja ventileerisid hoone. Lõhkujatel automaadist raha kätte saada ei õnnestunud. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Ähvardamine

2. märtsi õhtul teatati, et Suure-Jaani linnas Tallinna tänava eramus on tülli pööranud alkoholi tarvitanud isa ja poeg. Lähedaste vahel pikalt kestnud tüli käigus ähvardas 75-aastane joobes mees 49-aastase poja elu kallale tikkuda. Korrakaitsjate saabumisel mehed küll rahunesid, ent mõlema turvalisuse tagamiseks viisid korrakaitsjad mehed sel õhtul arestikambrisse kainenema.

Juhtumid piiril

3. märtsil kella 13.15 ajal tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine kahel 29-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Isikud lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

3. märtsi ennelõunal kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Venemaalt Eestisse siseneda soovinud kaht Eesti registreerimismärgiga Renaulti veokit. Piirivalvurid avastasid mõlema autorongi täiendaval kontrollimisel masinatel mitmeid tehnilisi puudusi, mistõttu suunati raskeveokid erakorralisele ülevaatusele.

4. märtsi õhtupoolikul saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale Vene numbrimärgiga sõiduauto Mitsubishi, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid masina juhiistme ja keskkonsooli vahelt kumminuia. Tsiviilkäibes keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll ning seejärel lubati tal oma teekonda jätkata.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Surma põhjustamine ettevaatamatusest

2. märtsi õhtul leiti Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Lehola tänaval korterist 48-aastase naise ja 28-aastase mehe surnukehad ning lisaks sellele toimetati sündmuskohalt haiglasse 52-aastane mees. Esialgsetel andmetel võis tegu olla gaasimürgitusega, ent täpse surma põhjuse selgitab ekspertiis. Kõik sündmuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Kehalised väärkohtlemised

3. märtsil löödi Lüganuse vallas Maidla teel asuvas majas 20-aastast meest.

3. märtsil tekitas 54-aastane mees Sillamäel Geoloogia tänaval asuva kortermaja trepikojas füüsilist valu oma naabrile, 39-aastasele mehele.

4. märtsil tekitas 50-aastane mees Narvas Vestervalli tänaval asuvas korteris tekkinud tüli käigus kehavigastuse oma elukaaslasele, 45-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

4. märtsil lõi 49-aastane mees Narva-Jõesuus Karja tänaval asuvas korteris oma abikaasat, 30-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

Ööl vastu 3. märtsi tungiti Sillamäel Rohelisel tänaval keldriruumi, kust varastati generaator, keevitusaparaat, trimmer ja redel. Kahju on 2460 eurot.

Ajavahemikul 3. märts kuni 4. märts varastati Sillamäel L. Tolstoi tänaval pargitud veokist 1000 liitrit diiselkütust. Kahju on 591 eurot.

4. märtsil teatati politseile, et Kiviõlis Vabaduse puiesteel varastati korterist ketassaag, nurklihvimasin, aurugeneraator ja muud vara. Kahju on 1400 eurot.

Juhtumid piiril

3. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1947. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud 33 kalendripäeva, neist kõik päevad Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ja talle koostati ettekirjutus Eesti Vabariigist lahkumiseks.

4. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1995. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud 11 kalendripäeva, neist kõik päevad Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ja talle koostati ettekirjutus Eesti Vabariigist lahkumiseks.

4. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis 1970. aastal, 1984. aastal ja 1985. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikke ja selgus, et neil puuduvad asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Isikutele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

2. märtsil lõi Lääne-Nigula vallas Leediküla külas ühise alkoholi tarvitamise ajal tekkinud konflikti käigus 39-aastane mees oma 45-aastast elukaaslast, põhjustades talle valu. Samuti lõi 39-aastane mees talle tuttavaid 49-aastast ja 80-aastast meest. Lööja peeti kahtlustatavana kinni.

Vargus

2. märtsil tungiti Lääne-Nigula vallas Variku külas ukse lahtimurdmise teel sisse tallu ja selle abihoonesse, kust varastati mootorsaag Clint, elektrijuhe ja viis liitrit kütust. Tekitatud varaline kahju on täpsustamisel.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

4. märtsil tõukas ja lõi rusikate ning jalaga Pärnus Väike-Veski tänaval asuvas korteris 39-aastane mees oma 34-aastast abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine

3. märtsil ähvardas 61-aastane alkoholi tarvitanud mees Pärnus Havi tänaval asuvas majas oma 58-aastast endist abikaasat.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

3. märtsil viskas Kohila alevis Nurme põik asuvas majas tekkinud tüli käigus 39-aastane mees vastu lauda puruks taldriku, mille killud vigastasid tema 18-aastase poja kätt.

3. märtsil lõi Märjamaa vallas Mõisamaa külas asuvas talus ühise alkoholi tarvitamise käigus 59-aastane mees kirvega 40-aastast meest, kes sai viga. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

Asja kahjustamine

3. märtsil üritas alkoholi tarvitanud 50-aastane mees Kehtna vallas Linnaaluste külas asuva talumaja rehealuses süüdata mopeedautot. Mehe 75-aastasel isal ja tema 64-aastasel abikaasal õnnestus tulekolle kustutada ning esialgsetel andmetel auto ja talumaja kahjustusi ei saanud. 50-aastane mees peeti vara hävitamise katses kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 05.03.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.