Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-01-29 17:25:28)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 126 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine ja 33 varavastast kuritegu, sealhulgas 24 vargust ning kaks sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti kaheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 13 inimest. Tabati 57 alkoholijoobes ja neli narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 292 väärtegu. Möödunud nädalal registreeriti üheksa kuritegu, mis olid seotud euro võltsimisega.

Piirilt väljastati kaheksa sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja kaks isikut.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

26. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval lõi 45-aastane mees 56-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

27. jaanuaril teatati, et Mustamäel Mustamäe teel asuvas korteris lõi 46-aastane mees 44-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

27. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Wismari tänaval asuvas korteris lõi 18-aastane mees oma elukaaskaslast, 18-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

27. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Luha tänaval toimus konflikt 25-aastase mehe ja 36-aastase naise vahel.

27. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Võru tänaval asuvas korteris toimus konflikt alkoholijoobes 43-ja 32-aastase mehe vahel.

28. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Lootsi tänaval lõi tundmatu meesterahvas 19-aastast naist.

28. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval lõi 41-aastane mees 30-aastast meest. Politseinikud pidasid 41-aastase mehe kinni.

Vargus

27. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Pühavaimu tänaval asuvast ehitussoojakust varastati tööriistu. Esialgne kahju on 1850 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

27. jaanuaril teatati, et Rae vallas Salu külas lõi 24-aastane mees sugulast, 31-aastast meest.

Juhtum piiril

28. jaanuaril saabus Moskvast Tallinna Lennujaama Gruusia kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta lahkus tagasi Moskvasse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

26. jaanuari hilisõhtul teatati, et Jõgeva vallas läksid omavahel tülli lähisugulased. Rüseluses sai kergemaid vigastusi 29-aastane mees. Korrakaitsjate saabumiseks olid poolvennad omavahel ära leppinud ning eri korteritesse puhkama läinud.

Tartumaa

Valeraha teade

27. jaanuaril avastati Tartus sularahakeskuses, et Ringtee tänaval asuvast sularahaautomaadist on saadud kaks 500-eurost rahatähte, millel olid võltsimise tunnused.

Kehalised väärkohtlemised

26. jaanuari öösel löödi Tartus Rüütli tänaval 32-aastast meest, kelle meedikud esmaabiks traumapunkti toimetasid. Lööja põgenes enne korrakaitsjate saabumist, tema isik ja juhtunu täpsemad üksikasjad on selgitamisel.

27. jaanuari öösel löödi Tartus Pikal tänaval 21-aastast ja 27-aastast meest. Lööjad lahkusid sündmuskohalt tumedat värvi maasturiga. Politsei otsis ümbrusest kirjeldustele vastavat sõidukit, kuid seda ei õnnestunud leida. Meedikud andsid kannatanutele esmaabi. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

27. jaanuari öösel toimus Tartus Raatuse tänaval asuvas meelelahutusasutuses kähmlus, milles said viga 23- ja 24-aastased mehed, kes meedikute siiski abi ei vajanud. Politsei võttis asjaolude selgitamiseks sündmuskohalt kaasa 23-aastase alkoholi tarvitanud mehe.

28. jaanuari õhtupoolikul teatati, et Vorbuse külas löödi 49-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu üksikasju selgitab politsei edasises uurimises.

Vargused

27. jaanuari õhtupoolikul varastati Tartus Kaunase puiesteel asuvast korterist 2200 eurot sularaha ja erinevaid kuldehteid. Kogukahju on selgitamisel.

28. jaanuari õhtul pidas turvatöötaja Tartus Riia tänaval asuvas kaupluses kinni 24-aastase mehe, kes püüdis varastada kahte paari teksapükse ja püksirihma väärtuses 195 eurot. Kinnipidamise käigus lõi mees turvatöötajat, kes sai viga ning pöördus esmaabiks traumapunkti. Politsei pidas 24-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

26. jaanuaril lõi 59-aastane joobes mees Otepää vallas Keeni küla eramus sama vana naist. Meedikud viisid naise esmaabiks Valga haiglasse. Politsei viis mehe arestikambrisse kainenema.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

28. jaanuari päeval teatati, et Viljandi vallas Vardja küla elamus lõi 74-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus terava esemega tuttavat 32-aastast meest. Meedikud osutasid kannatanule kohapeal esmaabi. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

Võrumaa

Vargus

26. jaanuari õhtul teatas turvatöötaja, et pidas Võrus Kooli tänaval asuvas kaupluses kinni mehe, kes püüdis varastada halvaad. Kuivõrd mees keeldus turvatöötajale oma taskuid näitamast, kutsuti kohale politsei. Turvakontrolli käigus avastasid korrakaitsjad mehe käest kaks varasemalt kaubanduskeskuse ühest poest varastatud Samsungi mobiiltelefoni. Politsei viis 37-aastase mehe ühes varastatud mobiiltelefonidega jaoskonda uurija juurde. Kauplusest näpatud halvaa tagastati poele rikkumata kujul.

Juhtumid piiril

Nädalavahetusel kontrollisid piirivalvurid Luhamaa ja Koidula piiripunktides kolme sõiduautot ja kaht veoautot, millest avastati antiradarid. Vene Föderatsioonist, Leedust ja Eestist pärit sõiduki juhte teavitati Eestis kehtivast keelust, neil lasti eemaldada antiradarid ning neil lubati edasi sõita.

26. jaanuari keskpäeval saabus Luhamaa piiripunkti Läti numbrimärgiga sõiduauto Kia Ceed, mida juhtis 47-aastane mees. Piirvalvurid leidsid kontrolli käigus sõiduautost teleskoopnuia, mis on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll ning peale menetlustoiminguid lahkus mees Venemaa Föderatsiooni.

26. jaanuaril kella 13.30 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Valgevene Vabariigi kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Isikutele väljastatud Läti Schengeni viisad tunnistati kehtetuks.

27. jaanuaril kella 12.45 ajal said piirivalvurid teate, et Peipsi järve jääl lamab purjus mees. Teatele reageerinud Mustvee kordoni hõljukipatrull leidis märgades riietes läbikülmunud joobes mehe järve jäält, temaga koos viibis teinegi purjus mees. Piirivalvepatrull võttis mehed pardale ning toimetas nad Kallaste sadamasse, kuhu meeste terviseseisundit olid kontrollima tulnud meedikud. Meedikute kinnitusel oli kalurite tervis hoolimata külmetusest korras ning nad toimetati kalda ääres seisnud auto juurde, kus olid nende isiklikud esemed ja asjad.

Piirivalvurid paluvad meeles pidada, et külmarohi ja selle manustamine jäetaks pigemini koduseks tegevuseks kalasaagi kaalumise juurde. Ka tuleb igal kaluril ja niisama jääle minejal adekvaatselt hinnata oma tervislikku seisundit ning füüsilisi võimeid veendumaks, et omal käel ka kaldale tagasi jõutaks.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

26. jaanuaril teatati, et Narvas Rakvere tänaval asuvas korteris tungiti kallale 36-aastasele naisele. Politsei pidas 36-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

27. jaanuaril teatati, et Lüganuse vallas Aa külas tungis 58-aastasele mehele kallale 33-aastane naine.

27. jaanuaril teatati, et Narvas Malmi tänaval asuvas korteris lõi 28-aastast naist tema abikaasa. Politsei pidas 30-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

26. jaanuaril teatati, et Kohtla-Järvel Järveküla teel asuva ettevõtte ruumidest varastati sülearvuti Lenovo. Kahju on 480 eurot.

27. jaanuaril teatati, et Jõhvis Narva maanteel tungiti sisse kauplusesse ja varastati tööriistu, akutrelle ja muid esemeid. Esialgsetel andmetel on kahju 2000 eurot.

27. jaanuaril teatati, et Narvas Uusküla tänaval varastati kaks valvekaamerat. Kahju on 435 eurot.

28. jaanuaril teatati, et Sillamäel Kajaka tänaval asuva maja trepikojast varastati kaks jalgratast. Kahju on 250 eurot.

Juhtum piiril

28. jaanuaril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1993. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta. Isikul puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

27. jaanuaril teatati politseile, et Uuemõisa alevikus asuvas asutuses on 24-aastane mees löönud 60-aastast meest, kes sai viga.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

27. jaanuaril sai politsei teate, et Pärnu linnaliini bussis on seni tuvastamata isik löönud 16-aastast noormeest.

Kehalised väärkohtlemised

27. jaanuaril teatati politseile, et Uulu külas läks 48-aastane mees kallale 59-aastasele naisele.

27. jaanuaril tungis 33-aastane mees Pärnus Papiniidu tänaval asuvas kaubanduskeskusel kallale 38-aastasele mehele, kes sai viga.

Vargus

27.jaanuaril on Pärnus Aisa tänaval asuvasse korterisse aknaklaasi purustamise teel sisse tungitud. Korterist varastati kolm sülearvutit ja 400 eurot sularaha. Esialgne vargusega tekitatud varaline kahju on 901 eurot.

Saaremaa

Ähvardamine

26. jaanuaril alustati kriminaalmenetlus selles, et Kuressaares Pihtla teel asuvas korteris ähvardas 32-aastane mees 29-aastast naist tervisekahjustuse tekitamisega ja vara hävitamisega.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 29.01.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.