Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
6 soovitust uue kodu otsijale ideaalse elupaiga leidmiseks (2018-01-29 07:09:48)


Uue kodu ostmine on üks elu tähtsamatest investeeringutest nii esimese kodu otsijale kui kogenud kolijale. Unistuste elukoha valimisel on aga mitmeid tahke, mida uue kodu ootusärevuses inimesed ei pruugi lõpuni läbi mõelda.

Kuldreeglit küll kodu valimisel ja ostmisel ei eksisteeri, kuid on olemas mitmeid olulisi nüansse ka peale hinna ja kindla piirkonna, millele tasub kindlasti tähelepanu pöörata. Olgu selleks naabruskond, kuhu oma elustiiliga sobituda, oskus näha korteri ja pere tulevikku mõne aasta pärast või lihtne kannatus, mida tihti suures uue kodu igatsuses lihtsalt ei jagu.

Elamuarendusettevõtte Bonava müügijuht Lauri Laanoja reastas kõige olulisemad asjad, millele uue kodu valimisel tähelepanu pöörata.

Planeeri ja visualiseeri

Tegelikkuses võib unistuste kodu leidmine kujuneda pikemaks protsessiks, mida ei tasu uisapäisa tagant kihutada. Mõtle, millises kodus tahaksid elada, alates selle suurusest kuni ümbruskonna ja naabriteni välja. Mõni kodu võib pimestada kauni sisekujundusega, kuid ei sära mitte millegi muu poolest. Kodu ostetakse pikkadeks aastateks ning tegelikult tahame me kõik istuda pärast tööpäeva diivanil, soe teetass käes ja rahulolevalt tõdeda, et just sellisest kodust alati unistasimegi. Seepärast mõtle täpselt läbi, mida otsid, milles oled valmis järeleandmisi tegema ning mida peab uus kodu kindlasti pakkuma.

Vali õige naabruskond

Uute korteriarenduste puhul arvestavad arendajad tänapäeval juba projekti planeerimisel kogu ümbruskonnaga, võttes eesmärgiks luua väljakujundatud naabruskond, kus oleks mugav ja mõnus elada. Seetõttu leiab kinnisvaraturult aina enam hoolikalt läbimõeldud uusi kodulahendusi terviklikes naabruskondades.

Kodu puhul saab paljusid asju muuta, kuid mitte selle asukohta. Seetõttu vali elupaik, mis vastab sinu harjumuspärasele või soovitud elustiilile. Lastega perede puhul on kindlasti määravaks mänguväljakute olemasolu ja hooviala turvalisus. Aktiivse eluviisiga inimestele pakub rõõmu rohelise pargi, jooksmiseks sobiliku metsaraja või hoopis ranna lähedus. Seltskondlikud koduostjad peaksid aga jälgima, kas tulevase kodu ümbruses asub toidukohti, kohvikuid, kinosid ja teisi ajaveetmisvõimalusi. Valides oma elustiilile sobiva naabruskonna, saad kindel olla, et ka teised sarnaste huvidega inimesed ostavad samasse majja kortereid ja lähiajal ei teki vajadust asukoha puudujääkide tõttu elukohta vahetada.

Usalda enda sisetunnet

Õige kodu tekitab inspiratsioonipuhanguid ja küllaldaselt häid ideid. Hakatakse mõtteis mööblit paigutama ja kööginurka planeerima. Need kodud, mis mingisuguseid tundeid ei tekita, peaksime esmajärjekorras kõrvale jätma. Aga mitte enne, kui oled selle kodu potentsiaali põhjalikult läbi mõelnud. Uute arenduste puhul tasub julgelt uurida näidiskorteri vaatamise võimalusi ning isegi kui sind huvitav projekt pole veel vundamenti saanud, mine vaata arendaja teisi näidiskodusid, küsi küsimusi ja lase endale kõik nüansid võimalikult selgeks teha.

Mõtle kodust kui investeeringust

Tulevane kodu peaks olema nii ideaalne, et tahaksid selles pikki aastaid elada. Oska näha asukoha potentsiaali. Kui kõige kuumemas piirkonnas korteri ostmiseks võimalust ei ole, siis liigu pisut eemale ja vaata seal ringi. Kindel on see, et unistuste kodu ei pea asuma praeguses populaarses linnaosas, sest ka pisut eemal asuvate piirkondade terviklikele lahendustele pööratakse üha enam tähelepanu ning sealsed hinnadki kulgevad tõusujoones. Uus korter sellistes arendustes nõuab ehk 10-minutilist autosõitu või muu transpordi kasutamist, kuid võib hinnas tähendada suurt kokkuhoidu. Asukoht on tähtis tehtava investeeringu tulevikuväärtust silmas pidades.

Oska näha tulevikku

Uue kodu valge ja valguseküllane sein võib esiti tunduda igav, kuid seda saab iga hetk meelepärase tapeedi või teise värviga katta. Valge on pretensioonitu ning armastab erinevaid maale ja värve enda embuses.

Kindlasti mõtle ka korteri suurusele ja tulevikule. Praegu võite partneriga soovida kahetoalist korterit, kuid lähimate aastate jooksul võib tekkida vajadus lastetoa, kodukontori või külalistetoa järele. Lisatuba ei pruugi olla oluline lisakulu ja aastate pärast olete rahul, et siiski suurema korteri kasuks otsustasite ning ei pea vajaduste muutumisel taas elukohta vahetama.

Kalkuleeri tähelepanelikult

Uut korterit ostes uuri, millised on võimalused kohe ka köök, garderoob või panipaik pakkumisse lisada. See tähendab küll laenumakse suurenemist, kuid hoiab ära olukorra, kus seisad keset tühja uut kodu ja pead kööki või garderoobi tellides korraga suure rahasumma välja käima.

Allikas: Turundus


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.