Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Päästeamet: Eesti Päästemeeskonna varingupääste rühm osaleb rahvusvahelisel õppusel (2018-01-24 13:40:18)


Eesti Päästemeeskonna varingupääste rühm EST-USAR osaleb 26.-29.01.2018 Taanis Tinglevis toimuval ModEX õppusel. Estonian Urban Search And Rescue (EST-USAR) meeskonna eesmärgiks on varingupäästevõimekuse hoidmine ja arendamine selleks, et olla parimas võimalikus valmisolekus siseriiklikuks reageerimiseks varingupääste võimekusega ja anda parimat võimalikku otsingu- ja päästealast rahvusvahelist abi varingute korral.

Päästeameti koostöönõuniku Priit Laose sõnul asub Taanis Tinglevis üks Euroopa parimaid varingupääste harjutusväljakuid ja EST-USAR meeskonnale on see hea võimalus harjutada kodust erinevates tingimustes. "ModEX õppus on suurepärane võimalus teha läbi kogu missioonile mineku protseduur ning olla seeläbi paremini valmis ka reaalseks tööks katastroofipiirkonnas. Näiteks näeb seekordse õppuse legend ette ühes väljamõeldud riigis toimunud maavärina ja sellega seotud üleujutused. Kannatada on saanud ja peavarjuta on jäänud palju inimesi," sõnab Laos.

Veerand EST-USAR koosseisust on minemas oma esimesele õppusele. 41-liikmelisse meeskonda kuuluvad varingupäästjad, meedikud, logistikud, juhtimiskomponent, insener ja koerajuhid. Lisaks on meeskonna koosseisus kaks otsingukoera. EST-USAR meeskonna juht Taani õppusel on Toomas Kääparin Päästeametist.

EST-USAR on ModEX õppustel osalenud ka varem. 2017. aasta juunis osaleti Portugalis toimunud õppusel ning 2016. aastal samuti Taanis Tinglevis toimunud õppusel.

Allikas: Päästeameti 24.01.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.