Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli toidulabor teeb uksed lahti (2018-01-24 00:00:46)

Sel neljapäeval, 25. jaanuaril avatakse Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolis Eestis unikaalne laborikompleks
, mis võimaldab tudengitel õpitut kohe praktiliselt ellu viia ja esmakordselt kasutada tootearendus vägaväikeseid tooraine koguseid.

Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent Ivi Jõudu sõnul on uus laborikompleks ainulaadseks Eestis, kus ühe tervikuna töötavad koos lisaks uuenenud mikromeiereile ka lihatehnoloogia, jookide-, pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia ning teadusuuringute laboratooriumid. Väiksemas mõõdus laboriseadmed võimaldavad kasutada ka tavapärasest väiksemaid tooraine koguseid. "See annab suurepärased võimalused õppetöö ja täiendkoolituste ning teadus- ja rakendusuuringute, sealhulgas tootearenduse läbiviimiseks toiduainete tehnoloogia valdkonnas," rääkis Jõudu.

Jõudu lisas, et mikrobioloogia laboreid on täiendatud molekulaarse mikrobioloogia ning fermenteerimise protsesside läbiviimise seadmetega. "Uued seadmed võimaldavad nii erinevaid toiduaineid kui ka protsesse süvitsi uurida," täpsustas ta.

Laborikompleksi ringkäigul algusega kell 13.45 Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolis (Fr. R. Kreutzwaldi 56/5) on kõigil huvilistel võimalik tutvuda laboris toimuvaga.



Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
ansambel
Lingid

VÄETISEREGISTER
LINNUPELETUSPALL
TAIMEKAITSE-VAHENDID 2016
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
VIINAMARJAD
TOALILLED
KOMPOST
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
KÖÖGIVILJAD
TOMAT KASVUHOONES
EESTI KARTULISORDID
TAIMEHAIGUSED
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
TAIMEVAHETUS
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.