Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-01-15 16:05:59)

 

 

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 135 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kolm avaliku korra rasket rikkumist, 48 varavastast kuritegu, sealhulgas 37 vargust (viis eluruumidest ning kaks sõidukitest) ja üks sõidukivargus ning omavoliline kasutamine. Registreeriti üheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üheksa inimest. Kaks liiklusõnnetust toimus joobes juhi süül. Tabati 38 alkoholijoobes ja neli narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 400 väärtegu.

Piirilt väljastati seitse sisenemiskeeldu ja registreeriti kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist, üks riigipiiri ebaseaduslik ületamine ning üks piirirežiimi ning dokumendikohustuse rikkumine.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rasked rikkumised

13. jaanuaril teatati, et 31-aastane mees lõi Nõmmel Männiku teel 49-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid noorema mehe kinni.

14. jaanuaril teatati, et kesklinnas Pärnu maanteel toimus kahe seltskonna vahel konflikt, mille tagajärjel toimetati haiglasse 25-aastane mees.

Kehalised väärkohtlemised

13. jaanuaril teatati, et tundmatu mees lõi kesklinnas Vabaduse väljakul asuva klubi suitsuruumis 28-aastast meest ning põhjustas talle valu.

13. jaanuaril teatati, et 25-aastane mees lõi kesklinnas Sauna tänaval asuvas klubis 31-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid noorema mehe kinni.

13. jaanuaril teatati, et arve eest tasumata jätnud klient lõi Põhja-Tallinnas Sõle tänaval 45-aastast taksojuhti ning põhjustas mehele valu.

13. jaanuaril teatati, et kesklinnas Vana-Posti tänaval asuvas ööklubis löödi 22-aastast meest ning tekitati talle tervisekahjustusi. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

13. jaanuaril teatati, et 33-aastane mees lõi ja torkas terava esemega Lasnamäel Linnamäe teel asuvas korteris 29-aastast naist. Kiirabi vaatas naise üle ning politseinikud toimetasid mehe jaoskonda.

13. jaanuaril teatati, et 32-aastane mees lõi Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris 30-aastast elukaaslast. Naine sai tervisekahjustusi ning politseinikud pidasid mehe kinni.

13. jaanuaril teatati, et 34-aastane naine ründas Lasnamäel Katusepapi tänaval 39-aastast elukaaslast ja tekitas mehele vigastusi. Kiirabi toimetas mehe haiglasse ja politseinikud pidasid naise kinni.

14. jaanuaril teatati, et tundmatu mees lõi kesklinnas Viru tänaval noormeest, kes sai vigastada.

14. jaanuaril teatati, et 33-aastane mees ründas Lasnamäel Pallasti tänaval asuvas baaris 26-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid vanema mehe kinni.

14. jaanuaril teatati, et 38-aastane mees lõi kesklinnas Vana-Viru tänaval asuvas ööklubis 37-aastast meest ning põhjustas talle valu. Politseinikud pidasid vanema mehe kinni.

14. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Peterburi teel asuvas baaris toimus konflikt, mille osapoolteks olid 36- ja 39-aastane ning 53-aastane naine.

14. jaanuaril teatati, et 39-aastane mees lõi kesklinnas Vana-Viru tänaval asuvas ööklubis 32-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid vanema mehe kinni.

14. jaanuaril teatati, et 32-aastane mees lõi Lasnamäel Kivila tänaval asuvas korteris 30-aastast naist ning tekitas talle vigastusi.

14. jaanuaril teatati, et neiu tõukas Lasnamäel Linnamäe teel 49-aastast naist ning põhjustas talle valu.

14. jaanuaril teatati, et 37-aastane mees põhjustas kesklinnas Narva maantee asuvas korteris abikaasale, 43-aastasele naisele valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

12. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuva spordihoone riietusruumist varastati nutitelefon ja -kell ning teisi asju. Esialgne kahju on 1910 eurot. Politseinikud pidasid varguses kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe.

12. jaanuaril teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel asuvast kauplusest varastati nutitelefon, sularaha ja teisi esemeid. Esialgne kahju on 1038 eurot.

12. jaanuaril teatati, et Pirital Päevakoera tänaval asuvalt ehitusobjektilt varastati elektrikilp ja kaks niiskusekogujat. Esialgne kahju on 2400 eurot.

14. jaanuaril teatati, et Mustamäel Sütiste teel asuvast korterist varastati sülearvuti, ehted ja viski. Esialgne kahju on väljaselgitamisel.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. jaanuaril teatati, et 41-aastane mees lõi Kose alevikus 45-aastast naist lõikelauaga ning põhjustas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

13. jaanuaril teatati, et 49-aastane mees lõi Maardus Kütte tänaval asuvas kortermaja trepikojas 20-aastast meest ja põhjustas talle valu.

13. jaanuaril teatati, et 49-aastane naine ründas noaga Maardus Stardi tänaval asuvas korteris 45-aastast meest ja tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid naise kinni.

14. jaanuaril teatati, et 51-aastane mees lõi Rae vallas Seli külas 62-aastast elukaaslast ja põhjustas naisele valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

13. jaanuaril teatati, et Jõelähtme vallas Neeme külas varastati kuurist kaks ATV-d ja mootorsaag. Esialgne kahju on 7400 eurot.

14. jaanuaril teatati, et Harku vallas Tutermaa külas asuvalt ehitusobjektilt varastati tööriistu. Esialgne kahju on 2233 eurot.

Juhtumid piiril

13. jaanuari l saabusid Moskvast Tallinna lennujaama kolm Venemaa kodanikku. 1976. ja 1971. aastal sündinud mehel ning 1989. aastal sündinud naisel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Neile väljastati sisenemiskeeld ning nende viisad tunnistati kehtetuks. Nad lahkusid 14. jaanuaril Moskvasse.

14. jaanuaril saabus Moskvast Tallinna 1967. aastal sündinud Türgi kodanik. Mees oli Schengeni alal viibinud rohkem päevi, kui viisa võimaldas ning talle väljastati sisenemiskeeld. Mees jäi ootama mitte-Schengen alale tagasilendu.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

Möödunud nädalavahetuse jooksul Lõuna-Eestis olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Juhtumid piiril

13. jaanuari õhtupoolikul saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale Läti numbrimärgiga sõiduauto BMW, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid sõidukist kumminuia. Tsiviilkäibes keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll, mispeale lubati tal oma teekonda jätkata.

13. jaanuari öösel ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 35-aastasel Moldova kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed, samuti puudusid tal piiriületuseks vajalikud dokumendid. Isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

 

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Tööõnnetus

12. jaanuaril kella 9 paiku juhtus tööõnnetus Kohtla-Järvel Elektriku tänaval, kus 61-aastane tööline sai löögi surveseadmelt. Kiirabi toimetas mehe haiglasse. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust Karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus (KarS § 197 lg. 1).

Kehalised väärkohtlemised

12. jaanuaril teatati, et Narvas Kalda tänaval asuvas korteris lõi 31-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 36-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

13. jaanuaril teatati, et Narvas Mõisa tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõi 23-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 27-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

14. jaanuaril teatati, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuvas meelelahutusasutuses tungiti kallale 49-aastasele mehele.

14. jaanuaril teatati, et Narvas I. Grafovi tänaval lõi 51-aastast naist tooliga tema abikaasa. Politsei pidas 68-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

12. jaanuaril teatati, et Narvas Rakvere tänaval asuvast korterist varastati sülearvuti Asus. Kahju on 250 eurot.

13. jaanuaril teatati, et Sillamäel V. Tškalovi tänaval asuvast muusikastuudiost varastati muusikainstrumente ja projektor. Kahju on 785 eurot.

13. jaanuaril teatati, et Narvas V. Gerassimovi tänaval varastati valvekaamera. Kahju on 358 eurot.

Juhtum piiril

13. jaanuaril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1974. aastal sündinud Ukraina kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta. Isikul puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

14. jaanuaril sai politsei teate vägivallatsemisest Järva-Jaani alevis Pikal tänaval. 36-aastane mees oli avalikus kohas rünnanud kaht naist ning ähvardanud juures olnud inimesi mõõgataolise esemega. Samal ajal lõi 24-aastane mees saamas kohas viibinud teist meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni nii 36-aastase kui 24-aastase mehe.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. jaanuaril alustati kriminaalmenetlus selles, et 6. jaanuaril lõi Põhja-Pärnumaa vallas Vihtra teel asuvas majas 48-aastane mees 51-aastast meest, kes sai viga.

12. jaanuaril teatati politseile, et Pärnus Oja tänaval asuvas korteris ähvardas noaga ja lõi rusikatega 26-aastane mees enda 29-aastast abikaasat, kes sai viga. Mees on kuriteos kahtlustatavana kinnipeetud.

13. jaanuaril sai politsei teate, et Tori alevikus Muraka tänava eramus tungis 27-aastane mees kallale enda 31-aastasele elukaaslasele, kes sai viga. Mees on kuriteos kahtlustatavana kinnipeetud.

14. jaanuaril teatati politseile, et Pärnus Kirsi tänaval asuvas korteris on 33-aastase mehe ja tema 39-aastase naise vahel toimunud kähmlus, mis põhjustas mõlemale osapoolele valu.

Vargus

13. jaanuaril varastas 71-aastane mees Pärnus Suur-Sepa tänaval asuvast kauplusest viina. Kuritegu jäi lõpuni viimata, sest mees peeti kaupluse turvatöötaja poolt kinni ning ta anti üle politseile.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

11. jaanuaril tungis 33-aastane mees Märjamaal Pärnu maanteel asuvas kaupluse ees kallale enda 28-aastasele vennale, kes sai viga.

14. jaanuaril teatati politseile, et Märjamaa vallas Valgu külas asuvas korteris löödi seni kindlaks tegemata isiku poolt rusikaga 49-aastast naist, kes sai viga.

Saaremaa

Avaliku korra raske rikkumine

12. jaanuaril tegi 36-aastane mees pommiähvarduse Kuressaare politseijaoskonnale. Reaalselt ohtu ei olnud ning kuriteos kahtlustatav peeti politsei poolt kinni.

 

Allikas: PPA 15.01.18 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.