Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-01-08 19:58:37)

 

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 125 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas kolm avaliku korra rasket rikkumist, 43 varavastast kuritegu, sealhulgas üks rööv ja 36 vargust (kaheksa eluruumidest ja kaks sõidukitest). 12 liiklusõnnetuses sai surma kolm ning vigastada 12 inimest. Tabati 34 alkoholi- ja neli narkojoobes juhti. Registreeriti 296 väärtegu.

Piiril väljastati kolm sisenemiskeeldu.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Ähvardamised

5. jaanuaril teatati, et 55-aastane mees ähvardas Põhja-Tallinnas Kaluri tänaval 44-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

7. jaanuaril teatati, et tundmatu mees ähvardas kesklinnas Pirita teel 40-aastast meest.

Avaliku korra raske rikkumine

6. jaanuaril teatati, et tundmatu mees ähvardas Põhja-Tallinnas Randla tänaval relvataolise esemega 30-aastast meest. Politseinikud pidasid teos kahtlustatavana kinni 48-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

5. jaanuaril teatati, et 23-aastane alkoholi tarvitanud mees põhjustas kesklinnas Lootsi tänaval 40-aastasele turvatöötajale vigastusi. Politseinikud toimetasid noormehe kainestusmajja.

5. jaanuaril teatati, et 26-aastasele mehele tungisid kesklinnas Viru tänaval kallale tundmatud mehed ning põhjustasid talle tervisekahjustusi.

5. jaanuaril teatati, et 42-aastane naine põhjustas samaealisele mehele tervisekahjustusi.

5. jaanuaril teatati, et 22-aastasel naisel tekkis kesklinnas Vana-Posti tänaval asuvas ööklubis tundmatu naisega konflikt, mille tagajärjel tundis ta valu.

5. jaanuaril teatati, et 42-aastane mees põhjustas Haaberstis Õismäe teel 33-aastasele naisele valu ja vigastusi.

6. jaanuaril teatati, et 47-aastane mees lõi Lasnamäel Mahtra tänaval asuvas korteris 44-aastast naist ning põhjustas talle valu.

6. jaanuaril teatati, et tundmatu mees lõi Kristiines Viu tänaval asuva maja trepikojas 29-aastast meest ning põhjustas talle valu.

6. jaanuaril teatati, et tundmatu mees lõi kesklinnas Liivalaia tänaval asuvas kasiinos 45-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi.

6. jaanuaril teatati, et 58-aastane mees lõi Lasnamäel Linnamäe teel asuvas korteris abikaasat, 59-aastast naist ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

7. jaanuaril teatati, et 57-aastane naine lõi Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris 49-aastast meest, kes toimetati haiglasse kontrolli. Politseinikud pidasid naise kinni.

Vargused

5. jaanuaril teatati, et kesklinnas Aia tänaval asuvast riietusruumist varastati sularaha, mobiiltelefon ja teisi esemeid. Esialgne kahju on 1740 eurot.

6. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Balti jaamas varastati reisikott, milles olid sülearvuti, fotoobjektiiv, riided ja teised esemed. Esialgne kahju on 2080 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

6. jaanuaril teatati, et 27-aastane mees lõi Laagri alevikus asuvas korteris 25-aastast meest ning tekitas talle vigastusi.

6. jaanuaril teatati, et 18-aastane mees lõi Triigi külas pudeliga 28-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid noorema mehe kinni ning kiirabi toimetas vanema mehe haiglasse.

6. jaanuaril teatati, et 56-aastane mees lõi Maardus Veeru tänaval asuvas korteris 54-aastast naist ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

5. jaanuari hommikul teatati, et Jõgeval Pargi tänava korterist varastati rahakott koos sularaha ja omaniku dokumentidega. Kahju on selgitamisel.

Põlvamaa

Vargus

5. jaanuari õhtul avastati, et Põlvas Kesk tänaval on sisse murtud õppehoonesse, kust varastati elektrilisi tööriistu. Kahju on 500 eurot.

Tartumaa

Röövimine

7. jaanuari öösel kella 00.25 paiku sisenes nooremapoolne pikka kasvu mees Tartus Jaama 82 asuvasse tanklasse ning röövis noa ähvardusel kassast umbes 100 eurot sularaha. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud. Alustatud kriminaalmenetluses kontrollib politsei kuriteo üksikasju, muuhulgas selgitab teo toimepanijat ning kontrollib erinevaid võimalikke versioone. Kui kellelgi on infot, mis võimaldaks kuriteo toimepanija kindlaks teha või omab muud uurimisele kaasaaitavat teavet, palutakse sellest teada anda politsei telefonil 5306 9230 või louna.vihje@politsei.ee. Fotod sündmuskohalt on kirja manuses.

Vargused

6. jaanuaril murti Tartus Veeriku tänaval sisse eramusse, kust varastati erinevaid esemeid. Esialgne kahju on umbes 5000 eurot.

5. jaanuaril avastati, et Tartus Väike kaare tänaval asuva maja trepikojast varastati lukustatud maastikuratas Trek. Kahju on 400 eurot.

Süütamine

6. jaanuari pealelõunal puhkes Tartus Jaama tänaval asuva korterelamu trepikojas tulekahju. Päästjad sisenesid majja, kustutasid koridoris põlenud prügikasti ning tuulutasid seejärel maja trepikoja. Inimesed tulekahjus kannatada ei saanud. Põlengu üksikasju ja tekkepõhjuseid selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Vargus

7. jaanuaril avastati, et Valga vallas Raavitsa külas on sisse murtud suvekodusse, kust varastati elektrilisi tööriistu. Kahju on 2000 eurot.

Juhtum piiril

7. jaanuaril kella 11.25 ajal tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 50-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Isik lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

5. jaanuari õhtul kontrolliti Luhamaa piiripunktis riigist väljuvat Vene numbrimärgiga sõiduautot Citroen, mida juhtis 32-aastane mees. Kontrollimisel leidsid piirivalvurid auto kindalaekast elektrišokirelva, mis on tsiviilkäibes keelatud. Ametnikud konfiskeerisid keelatud eseme, mehele koostati väärteoprotokoll ning tal lubati riigist lahkuda.

 

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

6. jaanuaril teatati, et Kohtla-Järvel Järveküla teel asuva maja juures lõi 19-aastast naist vähetuttav meesterahvas. Politsei pidas 38-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

6. jaanuaril teatati, et Narvas Sepa tänaval asuvas korteris tungiti kallale 18-aastasele neiule. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 21-aastase mehe.

7. jaanuaril teatati, et Lüganuse vallas Aa külas löödi 51-aastast meest noaga. Kiirabi toimetas mehe esmaabi andmiseks haiglasse ja seejärel lubati ta kodusele ravile. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe.

7. jaanuaril teatati, et Kohtla-Järvel Sõpruse tänaval asuvas korteris tungis 46-aastasele naisele kallale tema 46-aastane elukaaslane.

7. jaanuaril teatati, et Narvas Võidu tänaval asuvas korteris tungiti kallale 23-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 28-aastase mehe.

Vargus

7. jaanuaril teatati, et Alutaguse vallas Alajõe külas tungiti sisse Kanarbiku tänaval asuvasse suvilasse ja varastati mängukonsool Xbox, keevitusaparaat, tööriistad ja muid esemeid. Kahju on 1300 eurot.

Juhtum piiril

7. jaanuaril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1960. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isik oli oma viisa lubatud piires Schengeni territooriumil juba viibinud. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. jaanuaril lõi seni tuvastamata isik Kärdlas Vabaduse tänaval 49-aastast meest, kes sai viga ja toimetati haiglasse.

7. jaanuaril lõi Käina alevikus Sõpruse põik tänaval 52-aastane mees talle tuttavat 61-aastast meest, kes sai viga. Lööja peeti kahtlustatavana kinni.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

6. jaanuaril lõi Haapsalus Endla tänaval asuvas korteris 24-aastane naine talle tuttavat 24-aastast naist, tekitades talle sellega valu.

6. jaanuaril tungisid Taebla alevikus Papli tänaval kaks seni tuvastamata meest kallale 44-aastasele mehele, kes sai viga ja toimetati haiglasse kontrolli.

7. jaanuaril lõi Haapsalus Lahe tänaval asuvas korteris ühise alkoholi tarvitamise käigus 47-aastane 59-aastast meest, kes sai viga ja toimetati haiglasse.

Vargused

6. jaanuaril teatati, et Lääne-Nigula vallas Mõrdu külas murti akna lõhkumise teel sisse elamusse ja garaažiruumi, kust varastati mootorsaag Stihl. Vargusega tekitati varalist kahju 250 eurot.

6. jaanuaril teatati, et Lääne-Nigula vallas Mõrdu külas tungiti ukseluku lukusüdamiku lõhkumise teel sisse elamusse ja tabaluku kinnituse lõhkumise teel abihoonesse, kust varastati kahed alusel hirvesarved ja kahed alusel põdrasarved, vatitekk, padjad ja põrandavärvi. Vargusega tekitati varalist kahju 415 eurot.

Omavoliline sissetung

6. jaanuaril teatati, et Võntküla külas lõhkus 67-aastane mees elumaja aknaklaasi, avas akna ja sisenes selle kaudu majja ning tungis kallale majas viibinud 45-aastasele tuttavale naisele. Mees peeti kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Vargused
5. jaanuaril võttis 71-aastane mees Pärnus Suur-Sepa tänaval asuvast kauplusest ebaseadusliku omastamise eesmärgil alkoholi, toiduaineid ja paberkoti väärtusega 12.34 eurot ning möödus kassast kauba eest tasumata. Kuritegu jäi lõpule viimata, kuna mees peeti turvatöötaja poolt kinni. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni ja 8. jaanuaril mõistis kohus mehele kokkuleppemenetluses kiirmenetluse korras kaks kuud vangistust. Vangistust otsustati tingimisi mitte kohaldada ja täies ulatuses täitmisele mitte pöörata, kui mees ei pane üheaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

6. jaanuaril sisenes tundmatu isik lukustamata ukse avamise teel Tori alevikus Metsa tänaval asuva eramu ruumidesse ja võõra vallasasja ebaseadusliku omastamise eesmärgil võttis sealt 300 eurot.

Omavoliline sissetung

6. jaanuaril sisenes tundmatu isik akna purustamise teel Paikuse alevis Linnu teel asuva eramu ruumidesse, kust võttis esialgsetel andmetel võõra vallasasja ebaseadusliku omastamise eesmärgil 50 eurot.

Avaliku korra rasked rikkumised
6. jaanuaril lõi Pärnus Rüütli tänaval asuvas meelelahutusasutuses 23-aastane mees 32-aastast meest, kes sai viga.

6. jaanuaril lõid seni tuvastamata isikud Tammiste külas Suur-Kaare tänaval 33-aastast meest kurikataolise esemega ja jalgadega, kes sai viga ja toimetati haiglasse.

Kehaline väärkohtlemine
5. jaanuaril tungis Kilingi-Nõmmes Turuplatsi tänava juures asuvas parklas 57-aastane mees kallale talle tuttavale 27-aastasele naisele, tekitades talle valu.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised
6. jaanuaril lõi Raikküla külas 44-aastane mees mitmel korral rusikaga ja jalaga 52-aastast meest, kes sai viga ja toimetati haiglasse. Lööja peeti kahtlustatavana kinni.

6. jaanuaril lõi Orgita külas 23-aastane mees klaasist esemega 30-aastast meest, kes sai viga ja toimetati haiglasse.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

5. jaanuaril alustati kriminaalmenetlus selles, et 1. jaanuaril lõi Mändjala külas Välja tänaval 55-aastane naine 49-aastast naist, tekitades talle valu.

 

Allikas: PPA 08.01.2018 pressiteade

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.