Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pääsukesemärki hakkavad kandma nii Hiiumaa mesi kui Tartumaa toormoosid (2017-12-15 16:08:18)

 

Tunnustatud Eesti maitse banner

 

Üheteistkümne ettevõtte 24 toodet said novembri lõpus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojas toimunud toidutoodete hindamise tulemusel Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi kandmise õiguse. Pääsukesemärk näitab lisaks toote kõrgele kvaliteedile ka seda, et toidutoote valmistamisel kasutatud põhitooraine on kasvanud Eestis.

"Pääsukesemärgiga tunnustatud toodete hulgast leiab nüüd Hiiumaa mett, Tartumaal kasvanud marjadest valmistatud toormoosid, kodumaised kanamunad, erinevad pagaritooted ja teised väärt Eesti toidutooted," selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Sõrmuse sõnul sai pääsukesemärgiga toodete nimekiri meeldiva täienduse. Nüüd kannab Eesti kõige tuntumat päritolu- ja kvaliteedimärki kokku juba 370 Eesti toidutoodet ning EPKK kvaliteedisüsteemis osaleb 77 Eesti ettevõtet.

Kõige rohkem pääsukesemärgiga tooteid on Eesti Pagari, Farmi Piimatööstuse ja Marjamaa talu tootevalikus. Pääsukesemärgiga tooteid tarbides saab kindel olla nende toodete heas kvaliteedis ning ühtlasi oma ostude kaudu toetada kodumaist põllumajandust ja toidutootmist.

Tooteid esitati hindamiseks kõigis kuues tootegrupis. Novembri lõpus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojas toimunud toidutoodete hindamisel hindasid tooteid toiduainetööstuste, teadusasutuste ja -laborite erialaspetsialistidest koosnevad ekspertkomisjonid, kes on saanud hindamise läbiviimiseks EPKK poolt vastava koolituse. Toodete hindamine toimub objektiivsete kriteeriumide alusel, ekspertide isiklikud maitse-eelistused arvesse ei lähe. Objektiivsuse tagamiseks hindavad eksperdid tooteid anonüümselt, ilma et nad teaksid konkreetse toote valmistajat ja kaubamärki.

Lisaks uute toodete hindamisele tegid eksperdid ka juba kvaliteedimärke kandvatele toodetele järelhindamist. Sellel hindamisel osales kokku 30 toodet kõigist tootegruppidest ja kõik need tooted vastasid jätkuvalt kvaliteedimärgi kandmise nõuetele.

Tänavu märgikandmise õiguse saanud toode võib seda kanda 31. detsembrini 2018, seejärel on võimalik litsentsilepingut pikendada, kui toode vastab jätkuvalt esitatud nõuetele.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda on toidukvaliteedimärke välja andnud 1998. aastast alates, selle aja jooksul on kvaliteedimärgi saanud tuhandeid tooteid.

 

Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedimärgiga uued tooted

Indrek Kutser FIE

Hiiumaa mesi

 

Hiiumaa kreemjas mesi – väga hea, ekspertide lemmik

Hiiumaa kanarbiku mesi

 

Polven Foods OÜ

Majonees "Lemmik Oliivi provansaal"

 

Tõnu Oksa Marjamaa talu FIE

Külmutatud maasika toormoos

Külmutatud vaarika-mustsõstra toormoos

Külmutatud maasika toormoos punaste sõstardega

Külmutatud maasika toormoos metsmaasikatega

Külmutatud õuna-maasika toormoos pohladega

Külmutatud maasika toormoos

Rabarberi-maasikamahl vähese suhkruga

 

DGM Shipping AS, Briis

Puhastatud praetud kilu

 

Dava Foods Estonia AS

Hiidmunad XL10

Kollased munad M10

Peremunad M6, M10, M18

Suured munad L6, L10

Tervisemunad M8, M10

 

Cristella VT OÜ

Vaarikasaiake

 

Eesti Leivatööstus OÜ

Eesti 100 Uudseleib

 

Eesti Pagar AS

Täisterasepik

 

Leibur AS

Rukkipala

 

RemedyWay OÜ

Toortatrakliid

Mahe kanepikrõps

 

Tartu Mill AS

Täisteranisujahu

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 15.12.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.