Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avatakse konkurss Bergi innovatsioonipreemia laureaadi leidmiseks (2017-12-15 16:05:34)

 

 

Maaeluministeerium, Otepää Vallavalitsus ja MTÜ Eesti Rukki Selts kuulutavad välja avaliku konkursi krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi nimelise innovatsioonipreemia laureaadi leidmiseks. Kandidaate saab esitada kuni 15. jaanuarini 2018.

 

"Eelmisel aastal alustatud innovatsioonpreemia jagamisega jätkame ka tänavu," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "On oluline tunnustada uuenduslike toodete ja teenuste loojaid, kes aitavad maamajanduse arengule kaasa. Usun, et innovaatiliste lahenduste ja praktikate jagamine innustab ka teisi loovamalt mõtlema ning kasu saab kogu põllumajandussektor."

Konkursile esitatud ettepanekute hindamiskriteeriumiteks on algatuse uuenduslikkus ja leidlikkus, keskkonnasäästlikkus ja majanduslik potentsiaal.

Preemia määratakse isikule, ettevõttele või asutusele, kes on välja töötanud või juurutanud uudse maamajandussektoris või maamajandussektori saaduste töötlemisel rakendatava lahenduse. Maamajanduse all mõeldakse põllumajandust, aiandust, mesindust ning kalamajandust. Preemia suurus on 1000 eurot.

 

Innovatsioonipreemia kandidaatide esitamise õigus on üksikisikutel ja maamajandussektori erialaorganisatsioonidel, esindusorganisatsioonidel, ettevõtetel ning teadus- ja arendusasutustel.

Kandidaate saab esitada kuni 15. jaanuarini 2018. Kandidaadi esitamiseks tuleb saata vabas vormis koostatud kirjalik ettepanekmeiliaadressile eestirukkiselts@gmail.com. Ettepanek peab sisaldama põhjendust esitatava kandidaadi nominatsioonile ning kandidaadi ja esitaja kontaktandmeid.

Innovatsioonipreemia võitja valib 8-liikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Maaeluministeeriumi, Eesti Rukki Seltsi, Otepää Vallavalitsuse, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Eesti Maaülikooli ning põllumajandus- ja kalandussektori esindajad.

Preemia laureaat kuulutatakse välja ja preemia antakse üle krahv Friedrich G. M. von Bergi sünniaastapäeva nädalal Sangastes.

2017. aasta innovatsioonipreemia omistati Eesti Taimekasvatuse Instituudile sojaoa 'Laulema' aretamise eest. Sordi aretajateks on Maia Raudseping, Enn Kaljo ja Lea Narits.

· Krahv Freidrich Georg Magnus von Bergi innovatsioonipreemia statuut

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 15.12.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.