Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jõuluks kerkib Tartu raeplatsile valgusküla (2017-11-22 15:51:01)

 

Tartu raekoja platsile kerkib jõuludeks valgusküla ja keerlevad karussellid. Lisaks traditsioonilisele jõululaadale ja talvisele tantsupäevale peetakse sel aastal Tartus ka jõuluvanade talimängud. Advendiaja pühapäevadel süüdatakse raeplatsil advendiküünlad. Esimene küünal süüdatakse 3. detsembril kell 17, mil süttivad ka Tartu jõulutuled.

Kuusk saabub raekoja platsile 28. novembril.

 

Tartu näeb saabuvate pühade ajal kesklinna kerkimas valgusküla - raekoja platsile paigaldatakse seitse erinevas mõõdus ja erineva kasutusotstarbega klaaspaviljoni. Paviljonidest moodustub raeplatsile küla, kus majades olijad saavad üksteisega silmsidet hoida ja vaadata jõulutuledes raekoja platsi.

"Eriti mõnus on seal siis, kui väljas sajab lörtsi. Kui ilm paremat palet näitab, saab nautida paviljonide vahele tekkivat mõnusat õueala koos istepinkide, puust loomakarussellide, peaaegu päris puude ja elava tule pajaga," kirjeldas Jõululinn Tartu 2017 korraldaja Tiigi seltsimaja direktor Maris Peebo.

 

Paviljonides loetakse lastele muinasjuttu ja müüakse piparkooke. Ühte paviljoni kolib pühadeks tükike Tartu botaanikaaeda, ühes töötab kohvik, ühes korraldavad Tartu Ülikooli muuseumi, AHHAA ja SPARK Makerlabi noored teadlased ja leiutajad töötubasid. Ühes klaasmajas saavad lapsed põhupallidel pikutada ja leiutajaks saamisest unistada. Raekoja platsile tuleb ka kaks sellist majakest, kuhu mahuvadki sisse ainult pisikesed tartlased ja nende sõbrad.

 

Paviljonide klaasdetailid on viimaseid päevi tootmises, puitkonstruktsioonid on valmis ja värvimisel. Projektijuhi Ragnar Kekkoneni sõnul ehitatakse sellel nädalal näidispaviljon ühes angaaris juba ka valmis.

 

Veel on Jõululinn Tartul töös kaks puidust karusselli. Värske värvikihi all ootavad karussellideks saamist Jane Ausi ja Lauri Tamme valmistatud 8 loomakuju: kaks karu, hunt, ilves, kult, metsseapõrsas, jänes ja mäger.

 

Saabuvate pühade ajal ootab raekoja platsil laste kirju jõuluvana Tartu postkast.

 

Suurematest jõuluaja ettevõtmistest nimetavad Jõululinn Tartu korraldajad jõuluvanade talimänge ja Tartu talvist tantsupäeva.

Jõuluvanade talimängude lõbus vaatemäng algab 10. detsembril kell 14.30 raekoja platsil. Kümme kiiremat peret saavad end koos jõuluvanadega osalema registreerida: http://joululinntartu.ee/programm/jouluvanade-talimangud/

 

2019. aasta tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste juhtimisel toimub 16. detsembril kell 13 raekoja platsil Tartu talvine tantsupäev. Muusikaga kaunistab pidu Indrek Kalda ja ka sellele peole saab veel registreeruda: http://tiigiseltsimaja.tartu.ee/tulemas_sisu/2017/12/tartu-talvine-tantsupeev-2017

 

Jõululinn Tartu 2017 suurtoetajad on Glassolutions Baltiklaas ja Palmako AS.

Valgusküla jääb Tartu raekoja platsile 7. jaanuarini.

Tartu jõuluaja üritustega saab tutvuda lehel www.joululinntartu.ee.

 

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 22.11.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.