Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tööstusmessil Instrutec tutvustatakse ettevõtetele ressursitõhususe toetust (2017-11-14 11:21:58)

Sellel nädalal, 15.-17. novembril toimuval tööstusmessil Instrutec tutvustavad Keskkonnaministeerium ja Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) ettevõtetele võimalusi ressursitõhusa tootmise toetuseks.

Ettevõtete tootmisefektiivsust tõstvate tegevuste toetuste võimalusi tutvustavad Keskkonnaministeerium ja KIK boksis C-12. Neljapäeval, 16. novembril kell 12.30 teeb Keskkonnaministeerium C-hallis asuval In-Action alal ressursitõhususe meetme kohta ka ettekande.

Selle aasta algusest saavad viie tööstussektori ettevõtted taotleda riigilt toetust oma tootmise ressursikasutuse hindamiseks ja tõhustamiseks. Toetuse eesmärk on edendada ettevõtlust ressursitõhusama ning seeläbi ka keskkonnasõbralikuma tootmise kaudu.

Meetme tegevusi rahastatakse läbi Keskkonnainvesteeringute Keskuse Euroopa Liidu Regionaalarengu fondist kokku 110 miljoni euroga. Suurim osa eelarvest, ligi 108 miljonit eurot, on ette nähtud investeeringute tegemiseks ettevõtetele. Toetatakse näiteks tootmisprotsessi ümberkujundamisega seotud tegevusi, mis vähendavad tootmises kasutatava ressursi kogust. Sealjuures on oluline osa innovaatilistel lahendustel, kuna tootmisel ressursi vähendamiseks on tarvis leida uuenduslikke lahendusi. Suurim potentsiaal ressursi kokkuhoiuks Eestis on mäe-, toiduaine-, puidu-, paberi- ja tselluloositööstuses ning mineraalsete materjalide töötlemisel.

Ressursitõhusate investeeringute taotlemine on mitmeetapiline. Esmalt viivad pädevad audiitorid toetust taotlevas ettevõttes läbi põhjaliku ressursikasutuse analüüsi, et hinnata senist olukorda ning seda, kuidas tootmist ressursitõhusamaks teha. Analüüsi tulemusi arvesse võttes selgub konkreetne investeeringuvajadus ning toetussumma.

Instrutec messil ootavad teid spetsialistid Keskkonnaministeeriumist ja KIKis, et anda toetuse kohta nõu ning vastata tekkinud küsimustele. Lisainfo meetme kohta: https://kik.ee/et/toetatav-tegevus/ettevotete-ressursitohusus

23. Tallinna rahvusvaheline tootearenduse-, tootmistehnika-, tööriista-, allhanke ja tehnohooldusmess Instrutec 2017 toimub Tallinnas, Eesti Näituste Messikeskuses. Kogu messi programmi leiab siit: https://instrutec.ee/kulastajale/programm/

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 14.11.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.