Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Viljelusvõistlus edendab oluliselt kodumaist teraviljakasvatust (2017-11-10 12:31:00)

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti ütles täna Türil 2017. aasta viljelusvõistluse lõpukonverentsil korraldajate ja osalejate tunnustuseks, et iga-aastane mõõduvõtt annab põllumeestele täiendava motiivi kodumaise teraviljakasvatuse arendamiseks.

"Juba kümnendat korda peetud võistlus innustab teraviljakasvatajaid katsetama uusi sorte, tehnoloogiaid ja tehnikat, et saavutada paremaid tulemusi. Viimasel ajal on harvaks jäänud aastad, kus võistluse raames ei püstitata uusi saagikuse rekordeid," märkis kantsler.

"Viljelusvõistlustel osalejad tõestavad veenvalt, et ka Eestis saab häid sorte oskuslikult kasvatades koguda suuri ja hea kvaliteediga saake," lisas ta.

Kantsler meenutas, et kui veel kümmekonna aasta eest tundus hektarilt10 tonni teravilja ja viie tonni rapsi koristamine pigem unistusena, siis tänaseks on rekordid juba mitmendat aastat üle nende piiride nihutatud ja küllap tuleb veelgi häid aastaid, kus püstitatakse uusi rekordeid.

Järgmisest aastast suurendab riik mõnevõrra kodumaise sordiaretusprogrammi rahastamist. "Kindlasti annab ka Eestis toimuv uute sortide aretamine oma panuse meie teraviljakasvatuse arengusse," sõnas Lemetti.

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti esines täna Türi Kultuurimajas peetud konverentsil ettekandega, millega andis ülevaate tänavusest taimekasvatusaastast nii maailmas kui ka Eestis.

Allikas: Maaeluministeeriumi 10.11.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.