Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tänasest aitavad PPA teeninduste töötajad ID-kaarti uuendada ka lisatöötunnil (2017-11-01 08:15:33)

 

Alates kolmaspäevast, 1. novembrist hoiavad Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) teenindused oma uksed erandkorras kauem lahti. Lisatud töötunni ajal aitavad teeninduste töötajad sertifikaate ja PIN-koode uuendada, mobiil-ID-d aktiveerida ja väljastavad dokumente.

"Kõige mugavam on oma ID-kaardi sertifikaati uuendada kodust lahkumata, kuid kui see ei õnnestu, aitavad PPA teeninduste töötajad," ütles PPA identiteedi ja staatuste büroo juht Margit Ratnik. "Teenindused on valmis ka koormuse tõusuks, kuid külastajad peaksid arvestama, et järjekorrad meie teenindustes pikenevad kindlasti."

Ratnik lisas, et vajadusel on PPA valmis avama teenindussaalid ka nädalavahetustel, kuid seda vajadust hinnatakse jooksvalt.

Klientidel, kel on soovi taotleda uut ID-kaarti, soovitab Margit Ratnik teeninduste külastamise asemel teha seda e-taotluskeskkonnas. "Mugavalt ja kiirelt saab taotlust esitada korduvkaardi saamiseks täisealisele Eesti kodanikule ning esmakordse kaardi saamiseks alaealisele lapsele. Sel juhul peab teenindusse pöörduma vaid kaardi kättesaamiseks," selgitab ta.

Sertifikaatide uuendamiseks ei ole võimalik aega ette broneerida. Teeninduse külastamiseks ID-sertifikaatide uuendamisega mitteseotud toimingute jaoks, nt dokumentide taotlemine ja kättesaamine, kodakondsuse taotluse esitamine, võib endale sobiliku aja aegsasti ette broneerida PPA lehel. Alates juulist saadab PPA meeldetuletusi kõikide dokumendiliikide kehtivusaja lõppemisest, mis aitab teeninduse külastust paremini ette planeerida. Meeldetuletus saadetakse dokumendi kasutaja eesti.ee elektronpostiaadressile ja et teavitus kindlasti adressaadini jõuaks, peaks eesti.ee e-maili aadress olema suunatud postkasti, mida reaalselt kasutatakse.

PPA teeninduste lahtiolekuajad alates 1. novembrist:

• Tammsaare, Pinna, Tartu, Pärnu: E - R kell 9.00 - 18.00

• Jõhvi, Narva, Rakvere, Jõgeva, Põlva, Võru, Viljandi, Valga: E, T, K, R kell 9.00 - 17.00,

N kell 9.00 - 18.00

• Rapla, Paide, Haapsalu, Kuressaare: E - R kell 9.00 - 17.00

• Kärdla: E - N kell 9.00 - 17.00

Kas teie ID-kaardi sertifikaadid vajavad uuendamist, saate kontrollida lehel https://www.politsei.ee/id-kaardi-kontroll/. Id-kaardi uuendamisega seotud tehniliste küsimuste korral palume pöörduda ID-kaardi infoliinile 1777. Muud infot, sh ka teeninduste lahtiolekuaja kohta, saab PPA infotelefonilt 612 3000, mis töötab iga päev kell 8-19.

Rohkem infot ID-kaardi sertifikaatide uuendamise kohta leiab PPA kodulehelt https://www.politsei.ee/et/teenused/isikut-toendavad-dokumendid/sertifikaatide-uuendamine/.

 

Allikas: PPA 1.11.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.