Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnas harjutatakse merel juhtunud keemiaõnnetuse lahendamist (2017-10-31 17:42:54)

 

31. oktoobrist 2. novembrini toimub Tallinnas mereakadeemia simulaatorkeskuses rahvusvaheline simulatsiooniõppus, kus lahendatakse reisilaeval juhtunud keemiaõnnetust. Õppusel osaleb ligi 50 inimest Eestist, Soomest ja Rootsist.

 

"Igal ajahetkel seilab Läänemerel umbes 2000 kommertslaeva, mis veavad aastas 100 miljonit reisijat ja kümneid miljoneid tonne ohtlikke kaupu," rääkis PPA juhtivpiiriametnik Danel Tüür ning lisas, et suureneva laevaliiklusega suureneb ka risk sattuda õnnetusse. "Läänemereriigid on valmis väga kiirelt naftareostusele reageerima, kuid valmisolek keemiaõnnetus lahendada on tagasihoidlikum. Naftasaadustega võrreldes on osa kemikaale plahvatusohtlikumad, kergemini süttivad ja inimeste tervisele oluliselt ohtlikumad. Need võivad põhjustada olulist varakahju ja tõsist keskkonnareostust," ütles Tüür.

 

Simulatsiooniõppusel mängitakse läbi õnnetus Tallinnast Kapellskäri teel oleva M/V Regal Star autotekil, kus avastatakse õlireostus, mis osutub ulatuslikumaks keemiareostuseks. Esmalt püüab reostusega toime tulla laevameeskond, ent seejärel antakse üldhäire ning tehakse hädakõne Merevalvekeskusesse, mis kaasab õnnetuse lahendamisse siseriiklike partnerite kõrval ka rahvusvahelised, sealhulgas Helsingi ja Göteborgi merepäästekeskused ning Soome ja Rootsi patrull-laevad.

 

Lisaks PPA-le osalevad õppusel Tallink Grupp, Siseministeerium, Keskkonnaministeerium, Päästeamet, Häirekeskus, Tallinna Kiirabi, PERH, Keskkonnaamet, Keskkonnainspektsioon ja TTÜ Mereakadeemia.

 

Simulatsiooniõppus toimub Euroopa Komisjoni poolt rahastatud Interreg Baltic Sea Regional programmi toetatud projekti "ChemSAR - Operational Plan for Maritime Search and Rescue Inhazardous and noxious Substances (HNS) Incidents 2016- 2019" raames. Projekti peaeesmärgiks on välja töötada ühised riikidevahelised standardprotseduurid inimelude päästmiseks merel ohtlikke ja mürgiseid aineid vedavate laevade õnnetuste korral, tagada ohutus päästemeeskondadele ja minimaliseerida keskkonnakahju.

 

Projekti kogueelarve on ligi 2,5 miljonit eurot. Projekti ametlikud partnerid on Turu Ülikool, Soome Piirivalve, Novia Ülikool, Helsingi linn, Politsei- ja Piirivalveamet, Rootsi Rannavalve, Klaipeda Ülikool, Hamburgi linn, Saksamaa merehädaabikeskus.

 

PPA ülesanne projektis on simulaatoriharjutuste ja õppuste läbiviimine. Projektile tõmbab 2018. aasta sügisel joone alla suur PPA korraldatav LIVEX merepäästeõppus.

 

Allikas: PPA pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.