Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu hakkab toetama kahekorruseliste puukuuride restaureerimist (2017-10-23 00:44:53)

 

Tartu linn planeerib 2018. aastal hakata maksma Tartu miljööväärtuslikel hoonestusaladel paiknevate kahekorruseliste puukuuride restaureerimistoetust. Toetus lisandub senisele detailide restaureerimistoetusele.

Kahekorruselist puukuuri võib lugeda just Tartule iseloomulikuks kuuritüübiks, mille on tinginud ajalooliste kruntide väiksus krundil asuvate korterite arvu suhtes, seda eelkõige Karlovas ja Toometagusel. Tänaseks on paljud ajaloolised puukuurid jõudnud ikka, kus nad on amortiseerumas ja vajavad püsimiseks rohkem tähelepanu ja suuremaid hooldustöid - nt katusevahetust või uut tulemüüri. Selliste tööde jaoks saabki uuel aastal toetust taotleda.

Kahekorruseliste puukuuride restaureerimistoetus on mõeldud vanade puukuuride konstruktsioonide toestamiseks, aga ka uute kuuride püstitamiseks (seda olenemata asjaolust, kas konkreetsel krundil on varasemalt selline kuur asunud). Toetus ei ole mõeldud jooksvaks hooldusremonditööks (nt kuuri üle värvimine või üksikute voodrilaudade välja vahetamine).

Kuuride restaureerimistoetuse suurus on maksimaalselt 50 protsenti tööde kogumaksumusest, toetuse ülemmääraks on 5000 eurot. Toetus jaguneb avalduste vahel proportsionaalselt. Tartu linna 2018. aasta eelarvesse kavandatakse miljööväärtuslikel hoonestusaladel paiknevate kahekorruseliste puukuuride restaureerimistoetuseks 18 000 eurot.

Uues üldplaneeringus on muutunud miljööalade piirid. Selleks veenduda, kas krunt asub miljööväärtuslikul hoonestusalal, saab kontrollida üldplaneeringu kaardilt. Leitav siin: https://tartu.maps.arcgis.com/apps/MapJournal/index.html?appid=45ef64b4b16a4ffb8a469de7d681fe32

Toetuse avalduste tähtaeg on 1. märtsil 2018, täpsem info taotlemise kohta lisandub Tartu kodulehele ( www.tartu.ee/restaureerimistoetused) aasta alguses.

Otsuse täiendada senist restaureerimistoetuste andmist tegi Tartu Linnavolikogu oma 12. oktoobril 2017 istungil.

Fotosid: www.tartu.ee/kahekordsed-puukuurid

 

 

Allikas Tartu linnavalitsuse pressiteade

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.