Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2017-10-16 23:08:27)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 117 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas kolm avaliku korra rasket rikkumist, 34 varavastast kuritegu, sealhulgas, 24 vargust (kolm eluruumidest ja kolm sõidukitest) ning kuus sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Üheksas liiklusõnnetuses sai vigastada 11 inimest. Tabati 53 alkoholi- ja kaks narkojoobes juhti. Registreeriti 349 väärtegu.

Piiril registreeriti kaks viisaeeskirja rikkumist, kolm riigipiiri ebaseaduslikku ületamist ning kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rasked rikkumised

14. oktoobril teatati, et kesklinnas Pikal tänaval löödi 47-aastast meest ning tekitati talle vigastusi.

14. oktoobril teatati, et kesklinnas Vanaturu kaelas löödi 18-aastast meest ning põhjustati talle valu.

15. oktoobril teatati, et kesklinnas Pärnu maanteel lõi 21-aastane mees 25-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid noorema mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

13. oktoobril teatati, et kesklinnas Pärnu maanteel lõi tundmatu mees 21-aastast meest ning tekitas talle vigastusi.

13. oktoobril teatati, et kesklinnas F.R. Faehlmanni tänaval asuvas korteris lõi 45-aastane mees 54-aastast meest ning tekitas talle vigastusi.

14. oktoobril teatati, et kesklinnas Viru tänaval lõi tundmatu mees 18-aastast meest ning tekitas talle vigastusi.

14. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuvas ööklubi ees löödi 30-aastast meest ning tekitati talle vigastusi.

14. oktoobril teatati, et Lasnamäel Mustakivi teel lõi 48-aastane mees 57-aastast meest ning põhjustas talle valu. Politseinikud toimetasid osapooled jaoskonda.

14. oktoobril teatati, et Pirital Tuule teel asuvas eramus põhjustas 54-aastane mees 30-aastasele mehele vigastusi. Politseinikud pidasid vanema mehe kinni.

14. oktoobril teatati, et Lasnamäel Majaka tänaval lõi 31-aastane mees 45-aastast meest ning põhjustas talle valu. Politseinikud pidasid noorema mehe kinni.

14. oktoobril teatati, et Pirital Ussilaka teel asuvas eramus lõi 37- ja 65-aastane mees 39-aastast meest ning tekitasid talle vigastusi.

15. oktoobril teatati, et Lasnamäel Pallasti tänaval lõi 28-aastane mees 24-aastast meest ning põhjustas talle valu. Politseinikud pidasid vanema mehe kinni.

15. oktoobril teatati, et Mustamäel Akadeemia teel asuvas trepikojas lõi tuttav mees 54-aastast meest ning tekitas talle vigastusi.

15. oktoobril teatati, et Mustamäel Ehitajate teel asuvas korteris lõi 52-aastane mees 88-aastast naist ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

15. oktoobril teatati, et kesklinnas Sakala tänaval toimus kaklus, mille tagajärjel sai 19-aastane mees vigastada.

15. oktoobril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval lõi 41-aastane mees 44-aastast naist ning põhjustas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

15. oktoobril teatati, et Pirital Merivälja teel lõi 48-aastane mees 22-aastast naist ning põhjustas talle valu.

Vargused

15. oktoobril teatati, et Lasnamäel asuvast ehitussoojakust varastati akutrell, akukruvikeeraja ja teisi tööriistu. Esialgne kahju on 1310 eurot.

15. oktoobril teatati, et kesklinnas Lubja tänaval asuvast ehitussoojakust varastati tööriistu. Esialgne kahju on 5710 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

13. oktoobril teatati, et Loksal Uuel tänaval asuvas korteris lõi 31-aastane mees 28-aastast naist ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

13. oktoobril teatati, et Kernu vallas Kaasiku külas asuvast suvilast varastati kaks sülearvutit, mobiiltelefon ja teisi esemeid. Esialgne kahju on 1950 eurot.

14. oktoobril teatati, et Jõelähtme külas Postijaama teel asuvatest soojakutest varastati trimmerid, lehepuhur, rehvid ja teisi asju. Esialgne kahju on 4300 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

15. oktoobril tungiti Ülenurme vallas Uhti külas kallale 53-aastasele joobes mehele. Politsei toimetas mehe tervisekontrolliks haiglasse, kust ta peale esmaabi asjaolude selgitamiseks jaoskonda toodi.

15. oktoobri õhtul lõi alkoholi tarvitanud 43-aastane mees Tartus Pikal tänaval tüli käigus 34-aastast meest. Politsei viis joobes mehe kainenema. Rüseluses viga saanud mees toimetati esmalt tervisekontrolliks haiglasse, kust ta peale esmaabi ütluste andmiseks jaoskonda toodi.

15. oktoobril sai politsei väljakutse Tartus Munga tänavale, kus oli löödud 26-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu tervisekontrolliks TÜ Kliinikumi. Politsei pidas sündmuskohal kinni kaks joobes meest ning toimetas nad arestimajja.

Varguskatse

15. oktoobril teatati politseile, et öö jooksul lõhuti Luunja vallas Lohkva külas maja ees seisnud sõiduauto ukselukk. Masinasse pääseda ei õnnestunud ning muud kahju lõhkumisega ei tekitatud.

Asja omavoliline kasutamine

15. oktoobri hommikul avastati, et Tartus Puiestee tänava kortermaja eest on öö jooksul ärandatud 2009. aasta sõiduauto BMW.

Vargus

14. oktoobril varastati Tartus Turu tänaval asuvas toidukohas hetkeks järelevalveta jäetud spordikott trenniriiete, mobiiltelefoni ja pangakaardiga. Kahju on 220 eurot.

Juhtumid piiril

15. oktoobri hommikul tõkestati Luhamaa maanteepiiripunktis Eestisse sisenemine 41-aastasel Moldova Vabariigi kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Niisamuti puudusid isikul asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

15. oktoobril kella 11.30 paiku avastasid piirivalvurid Värska vallas Verhulitsa külas kaks inimest, kes käisid Venemaa piiriposti juures pildistamas, kuigi piirirežiimi alas viibimine on keelatud. Piirivalvurid pidasid kaks isikut kinni ja nad toimetati asjaolude selgitamiseks kordonisse, kus neile määrati piirirežiimialas viibimise tõttu rahaline karistus.

Möödunud nädalavahetusel avastasid piirivalvurid Luhamaa ja Koidula piiripunktides kaheksast kontrollitud sõidukist Eestis keelatud antiradarid. Juhte teavitati Eestis kehtivast nõudest, mispeale loobusid nad keelatud seadmest ning jätkasid oma teekonda sihtkohta.

IDA PREFEKTUUR

Vargused

13. oktoobril teatati, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval lõhuti seal parkinud sõiduauto klaasid ja varastati toidukaupu, videoregistraator, autokülmik ning muud vara. Kahju on 491 eurot.

14. oktoobril teatati, et Kohtla-Järvel varastati Uus tänaval asuvast korterist televiisor, sülearvuti ja mobiiltelefon. Kahju on 2330 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

13. oktoobril lõi tundmatu noormees Kohtla-Järvel Endla tänaval 17-aastast noormeest, kes toimetati arstiabi saamiseks traumapunkti.

13. oktoobril lõi 60-aastane mees Narvas Rakvere tänaval asuvas ühiselamus korduvalt oma elukaaslast, 54-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

14. oktoobril löödi Jõhvis Rakvere tänaval 61-aastast meest.

15. oktoobril lõi 37-aastane mees Narvas Joala tänaval asuvas korteris oma ema, 59-aastast naist.

Juhtumid piiril

13. oktoobril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1990. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik. Kontrollimisel selgus, et ta on seadusliku aluseta Schengeni riikide territooriumil viibinud 17 kalendripäeva, neist kaks päeva Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning ta suunati Vene Föderatsiooni.

13. oktoobril kontrolliti Narva-1 piiripunktis riiki siseneval suunal 1986. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku. Kontrollimisel selgus, et tal puuduvad asjakohased dokumendid ja rahalised vahendid riiki sisenemiseks ning tema ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Isikule väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

14. oktoobril kontrolliti Narva-1 piiripunktis riiki siseneval suunal 1997. aastal, 1989. aastal ja 1986. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikke. Kontrollimisel selgus, et neil puuduvad asjakohased dokumendid ja rahalised vahendid riiki sisenemiseks ning nende ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Isikutele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus

14. oktoobril varastas Sindis Pärnu maanteel asuvas kaupluses 24-aastane mees toiduaineid. Ka varem korduvalt vargusi toime pannud mees peeti kinni.

Kehaline väärkohtlemine

15. oktoobril tekkis Are alevikus Pärivere teel 46-aastase ja 33-aastase mehe vahel ühise alkoholi tarvitamise käigus konflikt, mille tagajärjel tekkis rüselus. Mõlemad mehed said viga ja mõlema mehe suhtes algatati kriminaalmenetlus.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

15. oktoobril lõi Purku alevis seni tuvastamata isik 47-aastast meest, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 16.10.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.