Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeerium: Eesti toit väärib maailmas tutvustamist (2017-10-11 17:05:44)

 

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti avas eile, 10. oktoobril Kölnis toimuva Eesti toidu vastuvõtu, mille raames võõrustasid 15 Eesti toidu- ja joogisektori ettevõtet oma koostööpartnereid. Vastuvõtt toimus rahvusvahelise toidumessi ANUGA raames.

"Meie, eestlased, teame, et Eesti toit on kvaliteetne ning maitsev ja seetõttu soovime seda ka teistele tutvustada," ütles Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti. "Sellised üritused annavad meile võimaluse tugevdada kaubandussidemeid välisriikidega. Meie jaoks on oluline, et Eesti toitu märgataks ka mujal maailmas ja seeläbi aitame kaasa kohaliku toodangu ekspordi suurendamisele."

Vastuvõtul tutvustati ajakirjanikele, ettevõtjatele, diplomaatidele ning ametnikele Eesti toitu ja toidutooteid, et edendada olemasolevaid kaubandussuhteid ning suurendada Eesti ettevõtete ekspordivõimalusi.

Kohapeal oli Eest tippkokk Peeter Pihel, kes hetkel ametis ka Eesti eesistumise õhtusöökide peakokana. Peeter pakkus Eesti aastaaegadest inspireeritud menüüd, kasutades toidu valmistamisel just nende Eesti toidutööstuste toodangut, kes Kölnis end esitlemas. Ühes maailma tipprestoranidest - Fäviken Magasinet -töötanud tippkokk kiidab Eesti toidutööstuste toodangut: "Meil ei ole midagi häbeneda, meie toodang on väga kõrge kvaliteediga ning on auasi seda ka maailmale näidata." Toitude kõvale pakkus Eesti sommeljee Oskar Pihlik jooke kodumaistelt tootjatelt ning tõelise Eesti atmosfääri loomise eest hoolitses muusik Mari Kalkun.

Eesti toidu vastuvõtul oli esindatud 18 Eesti toidu- ja joogisektori ettevõtet: E-Piim Tootmine, Eesti Pagar, Salvest, Moe, Linnamäe Lihatööstus, Nõo Lihatööstus, Saaremaa Lihatööstus, Rõngu Mahl, Kadarbiku Köögivili, Nobenaps, Kolk Pruulikoda, Artisan Honey, Kalev, Põltsamaa Felix, Valio Eesti, Jaanihanso Siidrivabrik, Värska Vesi ja Säde Distillery.

7.-11. oktoobrini toimub Saksamaa Liitvabariigis Kölnis rahvusvaheline toidumess ANUGA 2017. Eesti on ANUGA-l esindatud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja poolt korraldatud ühisstendiga, millel osalevad üheksa Eesti ettevõtet: E-Piim Tootmine AS, Moe OÜ, Moe Õllevabrik OÜ, Remedia AS, Linnamäe Lihatööstus AS, Nõo Lihatööstus AS, Saaremaa Lihatööstus OÜ, Eesti Pagar AS ja Salvest AS.

2017. aasta esimesel poolaastal eksporditi Eestist põllumajandussaadusi ja toidukaupu 541,8 miljoni euro väärtuses, mis moodustas Eesti koguekspordist 8,5%. Sealjuures olid peamisteks ekspordiartikliteks piim ja piimatooted, mis moodustasid 17% Eesti toidukaupade ekspordist. Nendele järgnes liha ja lihatooteid (sh elusloomad) eksport ligi 10%-ga toidukaupade väljaveost, samuti olid olulisel kohal Eesti ekspordist pagaritooted.

 

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.