Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu turuhoone taasavatakse sel neljapäeval (2017-10-11 00:23:17)

 

Saabuval talvel 80. sünnipäeva tähistav turuhoone taasavatakse pidulikult sel neljapäeval kell 12.00. Muinsuskaitse all olev hoone suleti rekonstrueerimiseks pärast jaanipäeva ja kolme kuuga tehti maja siseruumides põhjalik remont.

 

"See on oluline sündmus kogu linna jaoks – turuhoone on üks Tartu sümbolitest ja osa meie linna ajaloost. Kindlasti saab põhjaliku uuenduskuuri läbinud hoonest mõnus ostu- ja kokkusaamise koht veelgi rohkematele tartlastele ja lõunaeestlastele," ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

 

Remondi käigus kaasajastati põhjalikult turuhoone kommunikatsioonisüsteeme, uuendati siseviimistlust ja ehitati täielikult välja hoone kelder, mille tulemusena paranesid oluliselt töötajate olmetingimused: keldrikorrusele ehitati puhke-, pesu- ja riietusruumid ning keldrisse koliti täielikult ka kauba käitlemine ja säilitamine.

 

"Kolm kuud on nii suure objekti renoveerimiseks väga lühike aeg. Kiirustasime, kuna töö turuhoones on kauplejatele põhisissetulek ja jahedate ilmadega ei suuda avaturg asendada remondisolevat turuhoonet. Kiidan väga peatöövõtjat, kes suutis nii ajakriitilise projekti tähtajaks valmis saada ja ei teinud seejuures kvaliteedis mingeid järeleandmisi," ei olnud Tartu Turu juht Ivo Tombak kiidusõnadega kitsi. "Usun, et tänu paranenud tingimustele ja pikematele lahtiolekuaegadele leiavad turuhoonesse tee ka need ostjad, kes seni värske tooraine oma toidulauale mujalt on hankinud," lisas ta. 

 

Rekonstrueeritud turuhoones ootavad külastajaid mitmed uuendused - kohvik, maitseelamusi pakkuv esitlusköök, Emajõe pruulikoda ja mitmed uued kauplejad. 

 

Tartu turuhoone on külastajatele avatud argipäevadel 9-18 ja nädalavahetustel 9-15. Autoga liiklejatel muutub turuhoone külastamine mugavamaks, sest parkla on laienenud mõlemale poole hoonet ja sellevõrra on lisandunud parkimiskohti. 

 

Renoveerimise peatöövõtja Embach Ehitus OÜ juht Andres Salusaar tunneb projekti õnnestumise üle samuti heameelt: "Kaasajastatud turuhooned on paljudes Euroopa linnades saanud olulisteks ostlemise ja vaba aja veetmise kohtadeks. Hea meel on tõdeda, et ka Tartu on saanud värske ilmega tänapäevase turuhoone. Renoveerimise käigus ehitati kaasaegsed kommunikatsioonisüsteemid, sealhulgas seni praktiliselt puudunud ventilatsioon. Lisandusid kaubaliftid ning renoveeriti kogu keldrikorrus, mis parandab tunduvalt kauba säilitamise ja käitlemise tingimusi." 

 

Tartu turuhoone uuendamisele kulus 2,5 miljonit eurot. 

 

Allikas: Tartu linnavalitsuse pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.