Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaparandusseaduse muutusega paraneb eeskätt maaparandussüsteemide toimimisvõime (2017-10-07 20:53:13)

 

Vabariigi valitsus kiitis heaks maaparandusseaduse eelnõu. Muudatustega lahendatakse peamiselt praktikas tekkinud kitsaskohti. Eelnõus kavandatud regulatsiooni rakendamise tulemusel paraneb eeskätt maaparandussüsteemide toimimisvõime.

"Eelnõu koostamise eesmärk on luua ilmnenud vajadusi arvestav uuendatud ja kogu ehitamise valdkonda reguleeriva ehitusseadustikuga kooskõlas olev maaparandusseadus. Kuna parandusi oli palju, töötati välja uus seadus," lisas Tamm.

"Arvestades Eesti geograafilist asendit, maapinna kõrgust ja mullastikku, on maaparandus möödapääsmatu. Kuna maaparandussüsteemid paiknevad 1,35 miljonil hektaril, on süsteemide kokkupuude muudes eluvaldkondades toimuvate tegevustega paratamatult väga suur," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Ilma toimivate maaparandussüsteemideta oleks 50 protsenti Eesti maatulundusmaast liigniiske ja selle kasutamine raskendatud."

Olulisemad muudatused puudutavad maaparanduse alal tegutseva ettevõtja heaks töötava vastutava spetsialisti kvalifikatsiooni ja vastutuse suurendamist, maaparandushoiu tõhustamist, maaparandusühistu regulatsiooni ja maaparandussüsteemile muude rajatiste rajamisega seonduvat.

 

Maaparandus koosneb üldistanuna kahest osast: uute maaparandussüsteemide ehitamisest ja olemasolevate maaparandussüsteemide korrashoidmisest. Tänapäeval on uute maaparandussüsteemide ehitamise maht väga väike ning praktikas keskendutakse pigem olemasoleva süsteemi korrashoiule.

 

Seadus on planeeritud jõustuma 1. juulil 2018, välja arvatud maaparandusühistute registrit puudutav osa, mis jõustub 10. jaanuaril 2019.

Eelnõu EIS-is: http://eelnoud.valitsus.ee/main/mount/docList/396381d0-ce73-4a54-9001-8dd2d732a06d#PDAiMf5T

 

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.