Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
E-keskkonna kaudu esitas ID-kaardi taotluse üle 10 000 inimese (2017-10-06 15:03:11)

 

Politsei- ja Piirivalveameti taotluskeskkonda on alates juuni keskpaigast kasutanud dokumenditaotluse esitamiseks 10 405 Eesti kodanikku. Ligi kolmandik taotlustest oli esitatud ID-kaardi hankimiseks alaealisele.

 

Kõigist alaealistele hangitud ID-kaartidest taotleti pea 1400 dokumenti kuni nelja-aastastele lastele. "Meil on hea meel, et lapsevanemad kasutavad e-keskkonda, et lapsele ID-kaarti taotleda. See on tunduvalt mugavam võimalus, kuna lapsega ei pea teenindusse tulema ning järjekorras ootama," ütles PPA identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Marit Abram.

 

Abrami sõnul on taotlejate hulgas kõigi vanuserühmade esindajaid. "Tore on näha, et nooremad pereliikmed aitavad enda eakamatel sugulastel dokumenti taotleda. Sellega saame neid säästa teenindusse tulemisest," sõnas Abram.

 

Ilma eelneva broneeringuta on keskmised ootejärjekorrad Tallinna teenindustes keskmiselt 20 minutit, Tartu teeninduses 30 minutit.

 

"Kui PPA-l oli varasemalt taotleja või dokumendisaaja kohta õiged andmed olemas, saab taotlust esitada vaid kuue liigutusega," ütles Marit Abram. "E-keskkonnas saab taotluse esitada endale sobival ajal, olgu see siis varahommikul või hilisõhtul. Logimiseks saab kasutada ID-kaarti, digi-ID-d, mobiil-ID-d või pangalinke ning seda saab teha lisaks arvutile ka telefonis või tahvelarvutis."

 

Et kogu protsess enda jaoks veelgi mugavamaks muuta, soovitame dokumendi kättesaamiseks selleks sobiva aja eelnevalt broneerida PPA koduleheküljel.

 

Allikas: PPA pressiteade

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.