Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avatud toiduainetööstusi soovib külastada juba ligi tuhat inimest (2017-10-06 00:12:31)

 

Avatud tööstuste nädalal külastajaid võõrustavate ettevõtete uudistamiseks on eilse seisuga soovi avaldanud 955 inimest, kuid registreerumine ekskursioonidele jätkub ja kõik huvilised on teretulnud.

 

26 toiduainetööstust üle Eesti pakuvad nädala vältel huvilistele võimalust tulla tootmisettevõttesse ekskursioonile. Seniste registreerumiste põhjal on populaarsemad tööstused Kalevi kommivabrik ja jäätisetootja Balbiino. Täitunud on 30 ekskursioonigruppi, kuid veel on hulgaliselt võimalusi liituda ekskursioonidega mitmetesse teistesse ettevõtetesse.

 

"Olen ministrina külastanud mitmeid kodumaiseid toidutootjaid. Need käigud on olnud huvitavad ja harivad ning andnud kinnitust, et Eesti toit on kvaliteetne ja puhas. On hea, et inimesed saavad oma silmaga veenduda, et kohalik toidutootmine on väga suur väärtus ja ettevõtted teevad tänuväärset tööd meie toidulaua katmisel," ärgitas minister kasutama võimalust tööstustesse huvikäigule minna.

 

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul valmistab suurt heameelt, et käesoleval aastal on tööstuste nädalaga tulnud kaasa nii palju toidutootjaid, tervelt kolmandiku võrra rohkem kui mullu. "Samamoodi on rõõm tõdeda, et ka rahva huvi on olnud suur. See näitab, et inimesed hoolivad kodumaisest toidust ja tunnevad siiralt huvi selle valmistamise vastu," sõnas Potisepp.

 

"Pean väga positiivseks, et lisaks suurtele toidutööstustele soovivad selle nädala raames oma tootmist ja toodangut tutvustadaka paljud väiksemad põllumajandusettevõtted, kes väärindavad ise põllult ja laudast tulnud saadusi. Kõikidele neile, kes suvisel avatud talude päeval põllumeestele külla ei jõudnud, avaneb taas hea võimalus näha, kuidas valmib juust väikemeiereides, tehakse põnevaid maitseainesegusid või jõuab purki erinevat sorti mesi ja pudelisse kodumaine õunasiider," tõi esile Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.

 

Avatud toidutööstuste nädala raames toimuvad 9. -13. oktoobrini ekskursioonid toiduaineid tootvates ettevõtetes. Kokku on üle Eesti avatud 26 toidutööstust Tallinnast, Tartust, Harjumaalt, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt, Pärnumaalt, Saaremaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Raplamaalt ja Põlvamaalt.

 

Külastajaid ootavad A. Le Coq, Andre Juustufarm, Artocarpus, Balbiino, Balsnack, Balti Veski (Veski Mati), Breti (Luke Farmimeierei), Ecofarm, Estover Piimatööstus, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Maru Food, Minna Sahver, Moe, Põltsamaa Felix, RemedyWay, Saidafarm, Saku Õlletehas, Salvest, Scanola Baltic (Olivia), Sepa mahetalu, Tallegg (HKScan Estonia), Tamme talu ürdiaed ja Uvic.

 

Loe avatud toiduainetööstuste nädalast lähemalt Eesti toidu kodulehelt www.eestitoit.ee , täida osalemiseks registreerimisvorm http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toidutoostuste-nadal-2017

ja jälgi Eesti toidu kuu sündmusi Facebookist https://www.facebook.com/Eestitoit/.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

 

Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud tööstuste nädal.

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 5.10.17 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
ansambel
Lingid

VÄETISEREGISTER
LINNUPELETUSPALL
TAIMEKAITSE-VAHENDID 2016
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
VIINAMARJAD
TOALILLED
KOMPOST
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
KÖÖGIVILJAD
TOMAT KASVUHOONES
EESTI KARTULISORDID
TAIMEHAIGUSED
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
TAIMEVAHETUS
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.