Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kalanädala rändrestoranides serveeriti õpilastele üle 1200 portsjoni kalaroogasid (2017-10-03 07:43:20)


Eelmisel nädalal Eesti toidu kuu raames toimunud kalanädalal osalesid viie Eesti kooli gümnasistid, kellele tippkokad valmistasid rändrestoranides lõunasöögiks ligi 1200 toiduportsjonit.

"Kalanädal oli edukas ja loodan, et see aitab pikemas perspektiivis kaasa ka kalatarbimise suurenemisele," ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. "Kokad valmistasid koolides kokku üle 1200 toiduportsjoni. Kõige rohkem kalaroogasid jagati õpilastele Kuressaare Gümnaasiumis, kus söödi ära üle 300 taldrikutäie vikerforellirooga."

"Harjumused saavad alguse noorest east ja seetõttu tuleb juba koolides rääkida kalasöömise kasulikkusest ning anda õpilastele proovida, kui maitsvat ja värsket kala Eestis saada on," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Igas kalanädalal osalevas koolis käis ühel päeval külas tippkokk, kes valmistas söögivahetunnil õpilastele kohalikust kalakasvandusest pärit kalast maitsva roa. Kohal olid ka kalakasvanduste esindajad, kes rääkisid õpilastele oma igapäevatööst.

Jõgevamaa Gümnaasiumis kokkas oma tiimiga Põhjaka peakokk Ott Tomik, Tarvastu Gümnaasiumis Inga Paenurm Markofka Toidutoast, Põlva Gümnaasiumis Urpo Reinthal Ylicoolist, Võru Gümnaasiumis Angelica Udeküll Wiccast ja Kuressaare Gümnaasiumis Märten Sepp Mosaiik Cafest.

Kalanädalat korraldas Kalanduse Teabekeskus koos Maaeluministeeriumiga ning korraldamist rahastati Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014‒2020.

Septembris kolmandat korda korraldatav Eesti toidu kuu ühendab üle 30 kodumaisele toidule pühendatud ürituse ja festivali. Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.


Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.