Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toiduainetööstuste ekskursioonidele on registreerunud 726 huvilist (2017-09-29 20:46:27)

 

Nädalaga on 9.-13. oktoobrini avatud toiduainetööstuste nädala raames toimuvatele ettevõtete külastustele registreerunud 726 inimest.

26 toiduainetööstust üle Eesti pakuvad nädala vältel rohkem kui 4100 inimesele võimalust tulla tootmisettevõttesse ekskursioonile. Enim külastajaid suudavad päevas vastu võta Tartumaal Nõo vallas tegutsev Breti Luke Farmimeierei (kuni 200 külastajat) ja Pärnumaal Audru vallas asuv Tamme aiandustalu (kuni 165 külastajat).

"Avatud toiduainetööstuste nädal pakub suurepärase võimaluse minna vaatama, kuidas kodukandi või kaugemates toiduainetööstuse ettevõtetes valmivad omamaised tooted," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

"Olen viimase aasta jooksul külastanud mitmeid kodumaiseid toidutootjaid, need käigud on alati huvitavad ja harivad ning kodumaine toit on kvaliteetne ja puhas. Kodumaine toidutootmine on väga suur väärtus ja toidutootjad teevad tänuväärset tööd meie toidulaua katmisel," lisas minister.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pakub avatud toiduainetööstuste nädal suurepärase võimaluse tutvuda nende inimestega, tänu kelle tööle ja panusele saab kaetud meie igapäevane toidulaud. "Tööstuseid külastades võib igaüks veenduda, et kodumaine toidutootmine on kõrgetasemeline ning tooted kvaliteetsed," lisas Potisepp.

"Pean väga positiivseks, et lisaks suurtele toidutööstustele soovivad selle nädala raames oma tootmist ja toodangut tutvustadaka paljud põllumajandusettevõtted, kes väärindavad ise põllult ja laudast tulnud saadused. Kõikidele neile, kes suvisel avatud talude päeval põllumeestele külla ei jõudnud, avaneb taaskord hea võimalus näha, kuidas valmib juust väikemeiereides, tehakse põnevaid maitseainesegusid või jõuab purki erinevat sorti mesi ja pudelisse kodumaine õunasiider," tõi esile Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.

Avatud toidutööstuste nädala raames toimuvad 9. -13. oktoobrini ekskursioonid toiduaineid tootvates ettevõtetes. Kokku on üle Eesti avatud 26 toidutööstust Tallinnast, Tartust, Harjumaalt, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt, Pärnumaalt, Saaremaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Raplamaalt ja Põlvamaalt.

Külastajaid ootavad A. Le Coq, Andre Juustufarm, Artocarpus, Balbiino, Balsnack, Balti Veski (Veski Mati), Breti (Luke Farmimeierei), Ecofarm, Estover Piimatööstus, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Maru Food, Minna Sahver, Moe, Põltsamaa Felix, RemedyWay, Saidafarm, Saku Õlletehas, Salvest, Scanola Baltic (Olivia), Sepa mahetalu, Tallegg (HKScan Estonia), Tamme talu ürdiaed ja Uvic.

Loe avatud toiduainetööstuste nädalast lähemalt Eesti toidu kodulehelt www.eestitoit.ee , täida osalemiseks registreerimisvorm http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toidutoostuste-nadal-2017

ja jälgi Eesti toidu kuu sündmusi Facebookist https://www.facebook.com/Eestitoit/.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud tööstuste nädal.

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 29.9.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.