Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti turismi edendajad ja ettevõtjad arutavad Sillamäel turismisektori muutusi (2017-09-29 00:10:10)

 

Täna, 28. septembril arutavad 270 turismiettevõtjat ja turismi edendajat Sillamäel 12. Eesti turismikonverentsil "Turism - suurtes muutustes" turismisektori ees seisvaid väljakutseid. Kesksed teemad on lennuühenduste võimalustega seonduv, Eesti 100. sünnipäeva tähistamine, küberturvalisuse mõjud turismile ning äri kujundamine tulevikureisija vajadustest lähtudes.

 

Eesti turismisektor on EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul täna edukam kui kunagi varem. "Sise- ja välisturism on saavutanud uue rekordi, selle aasta esimesel poolel on Eesti kogutulu välisturismist võrreldes möödunud aasta sama perioodiga kasvanud 10%," lausus Mutso.

 

Samas tuleb turismisektoril Mutso sõnul jääda kohanemisvõimeliseks ja tunda oma valdkonna kitsaskohti, et proovikividega edukalt toime tulla. "Väljakutseid on piisavalt - peame pingutama selle nimel, et külastajaid jaguks ka Tallinnast väljapoole. Meil tuleb leida võimalusi, et saada Eestisse veelgi rohkem lennuühendusi, samuti olla atraktiivne ka madalhooajal. Leida võimalusi ettevõtjate tulu kasvatamiseks ning olla samal ajal ka hinnaga konkurentsivõimeline," lausus Mutso. "Soovime nende lahenduste leidmisel õppida ka teiste riikide kogemustest. Selleks on tänasel konverentsil ka mitmed välislektorid," lisas ta.

 

Mutso sõnul on EASi eesmärk pakkuda turismiettevõtjatele igakülgset tuge. "Soovime, et üha enam inimesi leiaks tee Eestisse. Selleks tegeleme näiteks Eesti kui turismisihi turundusega järjest laiema haardega turgudeüleste kampaaniatega, kaugturgude reisikorraldajate hõlmamisega, riikliku turismiveebiga, välisajakirjanike reisidega," lisas Mutso. Ta lisas, et 2018. on turismisektorile väga tähtis aasta Eesti 100. sünnipäeva tähistamise ning loodetavasti sellest lähtuvalt paljude külaliste võõrustamise tõttu.

 

Eesti Turismifirmade Liidu presidendi Külli Karingu sõnul on Eesti turism jõudmas täiesti uude arenguetappi, millega kaasnevad ka uued väljakutsed. "Tallinna lennujaama juhatuse esimees Piret Mürk-Dubout tõi oma ettekandes välja, et Tallinna lennujaama reisijate arv ulatub sel aastal 2,6 miljonini. Rahvaarvu kahekordset ületamist peetakse nn maagiliseks piiriks, kus kasvu hoidmiseks tuleb leida täiesti uusi võimalusi. Eesti puhul võiks selleks olla äri- ja konverentsiturismi edendava rahvusvahelistele nõuetele ja mastaapidele vastava konverentsikeskuse rajamine," märkis Karing.

 

2017. aasta esimese seitsme kuu jooksul ööbis Eestis 1,25 miljonit välisturisti, mis on võrreldes möödunud aasta sama ajaga 5,5% rohkem. Kasvanud on näiteks Venemaa, Läti, Ühendkuningriigi, Rootsi, Norra, Ameerika Ühendriikide, Jaapani ja Hiina turistide huvi Eesti vastu. Siseturistide arv oli kokkuvõttes üle 800 000, mis on võrreldes 2016. aasta sama perioodiga 10% rohkem. 2017. aasta esimese seitsme kuu jooksul veetsid siseturistid majutusettevõtetes 1,37 miljonit ööd ning Eestit külastanud välisturistid 2,4 miljonit ööd. Välisturistide veedetud ööde arv kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 4,3% ning siseturistide oma 7%.

 

12. turismikonverentsi korraldavad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Eesti Turismifirmade Liit ning EASi turismiarenduskeskus. Sellel osalevad 270 inimest, kes on turismiga otseselt ja kaudselt seotud ettevõtjad ning organisatsioonid.

 

Ürituse toimumist kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

 

Fotod: https://flic.kr/s/aHskoVyPbC

Konverentsi programm: https://goo.gl/am1KCj

 

Allikas: EASi 28.9.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.