Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA uuele seirelennukile paigaldatakse Rootsis seire- ja tehnikasüsteeme (2017-09-26 08:35:42)



PPA uuele keskkonna seirelennukile Beechcraft King Air 350ER paigaldatakse järgmiste kuude jooksul Rootsis tippklassi seire- ja tehnikasüsteeme. Lennuk jõuab Eestisse 2018. aasta maikuus.

Siseminister Andres Anvelti hinnangul on tegemist olulise sammuga paremuse poole PPA töös. "Uus keskkonna seirelennuk asendab olemasoleva 35 aastat vana ja tehniliselt vananenud seirelennuki ja on seega kiirem ning märkimisväärselt ökonoomsem. See on tänavu juba teine kord, kui Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi abil Eesti siseturvalisus veelgi paremaks saab, sest just fondi toel soetati ka päästeteenistuse tuliuued sõidukid," sõnas Anvelt.

PPA peadirektori asetäitja Priit Pärkna sõnul on uus lennuk esmaklassiline seirelennuk, millele on paigaldatud paljud lennusalga tööks vajalikud süsteemid. "Uue lennukiga jätkame reostusseirelendude tegemist. Lennusalga meeskonnad avastavad jätkuvalt tahtlikke pilsivee reostusi, kuigi koostöös teiste meetmetega on nende hulk aastatega vähenenud," sõnas Pärkna. Viimastel aastatel on Eesti vetes avastatud kergete reostuste hulk jäänud stabiilselt pidama 10-15 juhtumini aastas.

Pärkna sõnul on oluline avastada eelkõige suured reostused võimalikult varakult. "Nii väldime reostuse kaldale jõudmist, kust selle likvideerimine on kordades kallim kui merelt. Rääkimata sellega kaasnevast keskkonnakahjust," lisas Pärkna. Tema sõnul on lennuk hangitud ennekõike keskkonna seirelendudeks, kuid seda kasutatakse ka muude ülesannete täitmisel nagu näiteks abivajajate otsingud ja piirikontroll.

Lennuki soetatakse Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi kaasabil (85%). Riiklik kaasfinantseering on 15%. Lennuki soetamiseks viis siseministeerium läbi rahvusvahelise hanke, mille võitis Rootsi firma Bromma Air Maintenance AB. Uus keskkonna seirelennuk Beechcraft King Air 350ER toodeti Ameerika Ühendriikides ja selle kogumaksumus on 19 031 446 eurot.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.