Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaelukomisjon: mesilastega seotud probleemid tuleb kiiresti lahendada (2017-09-26 08:23:39)


Riigikogu maaelukomisjoni 25.09.2017 istungil käsitleti mesilaste arvu massilise vähenemisega seotud probleeme, et leida tulemuslik lahendus.

Maaelukomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul on mure jätkuvalt tõsine. „ Peame tõdema, et mõne vastutustundetu põllumehe käitumise tagajärjel, kes kasutasid mõtlematult mürgiseid taimekaitsevahendeid oma saagi huvides, tegid sellega korvamatult kahju mitte ainult mesindusele vaid ka looduslikule tasakaalule ja ausatele põllumeestele,“ ütles Kokk. Ta märkis, et Eesti mesinike ühispöördumine on põhjendatud ja sellele tuleb reageerida otsustavalt.

Kokk selgitas, et suve jooksul on ta mitmel korral kohtunud põllumeestega, teadlastega ja põllutehnika müüjatega, et ühiselt leida esile kerkinud probleemidele lahendusi.

Koka arvates on üheks võimalikuks lahenduseks töötava teavitussüsteemi loomine, mis näitab ära taimekaitsevahendite ja väetiste kasutamise põldudel.

Mesilasperede kaitsmiseks on vaja läbi viia nende asukoha täpne kaardistamine. See on eelduseks koordineeritud koostööle põllumeeste ja mesinike vahel, et teada, kus asub mesila, et seda arvestada taimekaitsevahendite kasutamisel.

Maaelukomisjonis toimuval arutelul on kõne all mesindusega seotud erinevad aspektid, nagu taimekaitse, tootmise tasuvus, meeturg ja mee kvaliteet ning nendega seotud probleemid. Aga ka mesinikele toetuste eraldamise küsimus.

Komisjoni istungil osalevad Maaeluministeeriumi, Põllumajandus-Kaubanduskoja, põllumeeste, teadlaste, põllutehnika müüjate ning mitme asjaomase asutuse ja organisatsiooni ning mesinike esindajad.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.