Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Teaduspark tähistab 25. juubelit (2017-09-20 13:55:47)

Baltimaade esimene teaduspark tähistab käesoleval aastal 25. juubelit. Neljapäeval, 21. septembril toimub Eesti Maaülikooli peahoone aulas Tartu Teaduspargi juubelile pühendatud Roheviku konverents "Targa regiooni uued majandusmudelid", kus võetakse luubi alla majandusmudelid, mis aitavad luua atraktiivset piirkondlikku ettevõtlus- ja elukeskkonda.


Tartu Teaduspargi linnak, mis piirneb Riia ja Teaduspargi tänavaga, on koduks ligikaudu 80 ettevõttele. 2016.a sügisel laiendati tegevusi ning rajati kesklinna (Narva mnt 3) regiooni ettevõtlust tutvustav SPARK Demo keskus, kus on tänaseks vastu võetud juba üle 7000 külastaja, sealhulgas rohkem kui 20 välisriigist.

Tartu Teaduspargis on oma tegevust alustanud mitmed edukad ettevõtted nagu näiteks Tarmetec OÜ, Skeleton Technologies OÜ ning Click & Grow OÜ. Tänastest asukatest on teaduspargi aasta ettevõttena tunnustuse pälvinud Solis BioDyne OÜ (2015.a) ning ProtoLab OÜ (2016.a).

"Tegutseme selle nimel, et toetada tehnoloogiamahukate ettevõtete teket, arendamist ja tegevust. Selle eesmärgi saavutamiseks pakume ettevõtetele nii infrastruktuuri- kui ka äriarendusteenuseid," selgitas Tartu Teaduspargi juhatuse liige Raimond Tamm.

Teaduspargi eestvedamisel on linnakusse rajatud erinevad pooltööstuslikud laborid. Teaduspargi poolt rajatud prototüüpide valmistamise laborist on tänaseks välja kasvanud edukas mehhatroonika tootearenduse tervikteenust (ideest tooteni) pakkuv eraettevõte. Nanotehnoloogiatega seonduvaks tootearenduseks ning väiketootmiseks pakutakse ettevõtjatele võimalust rentida nanolabori puhasruume.

Tartu Teaduspark on ka riistvara ning loomemajanduse valdkonna iduettevõtetele suunatud ärikiirendi Buildit üks asutajatest. Eelseisval sügisel avatakse koostöös Euroopa Kosmoseagentuuriga Tartus äriinkubaator, mille peamine eesmärk on anda tuul tiibadesse ettevõtjatele, kelle tegevus seondub kosmosetehnoloogiate ning satelliitandmete kasutuselevõtuga maapealsetes rakendustes.

Oktoobri algul toimuva ettevõtlusnädala raames on kõigil huvilistel võimalik Tartu Teaduspargi tegevuste ning valdustega lähemalt tutvuda - 3. oktoobril kl 11.00-13.00 toimub lahtiste uste päev "25 aastat ettevõtluse kodu" (Riia 181A, II korruse seminariruum).

Sihtasutuse Tartu Teaduspark asutajateks on Tartu linn, Tartu Maavalitsus, Tartu Ülikool, Eesti Maaülikool ning TÜ Füüsika Instituut.

Allikas: Tartu LV pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.