Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valgus kõnnib Kadriorus 2017 (2017-09-16 06:51:03)


20. ja 21. septembril laskub taas Kadrioru pargi kohale müstiline loor ning algab festival "Valgus kõnnib Kadriorus". Taas süttivad tuhanded küünlad ning arvukad valgusinstallatsioonid.

Festivali esimesel päeval on võimalik osa saada kahest kontserdist, mis toimuvad Kadrioru kontserdiväljakul ja pargis jalutades süttivad kõik elektrit tarbivad valgusinstallatsioonid. Erinevaid valgusinstallatsioone võib näha käesoleval aastal puistatuna üle terve Kadrioru pargi. Võlumetsas võib näha puude vahel virmalisi, müstilisi punaseid silmi, istuda baldahhiinide all ja kiikuda valgustatud kiigel. Lapsed saavad pargis mängida liivaplatsil valgustäppidega ja mänguväljakul saab näha ingli tiibu ning istuda ühe suure valgustatud karu kaissu. Üle terve pargi võib leida veel hulgaliselt erinevaid valguslahendusi ja installatsioone, mida kõik festivali sõbrad saavad juba omal käel avastada.

20. septembri õhtune kontsertprogramm algab kell 19.00 ja esimesena astub laval Jaan Sööt oma armastatud repertuaariga ning juba 20.30 on laval Maarja Nuut ja Hendrik Kaljujärv.

21. septembri õhtul lisanduvad pargi juba vägevale valgusmängule üle 8000 küünla ja sajad tõrvikud. Üle terve pargi hakatakse küünlaid süütama tund enne päikseloojangut ja õhtuse kontserdi ajaks peaks park olema juba oma täies ilus. Teise päev rõhk on rohkem elaval tulel ja vaiksel kulgemisel pargis. Erinevatest pargi osadest võib leida huvitavaid küünaldest tehtud kujundeid ja mustreid ning kaunil õhtul on parki juhatavad ja ka koju suunavad teed küünaldega tähistatud. Õhtu programm algab kell 18.00 kui Luigetiigi ääre esitab oma moeloomingut MARI looja Marilin Sikkal. Aktsioon "PROMENADE" on inspireeritud pikkadest jalutuskäikudest linna-, ranna- ja pargipromenaadidel - ümbritsetuna kaunist loodusest, kõrgkultuurist, arhitektuurist ja aiakunstist. Pargipromenaadil saab näha juba varasemalt armsaks saanud mugavaid dresskleite, pükstükke, kittelkleite, kergeid peale visatavaid mantleid, aga ka säravaid siidiseid ja sillerdavaid kaunitare. Kell 19.30 astub Festivali lavale Kontserdiväljakul Mick Pedaja ja Angeelia, kes on lubanud anda vähemalt sama müstiline kontserdi kui festival Valgus kõnnib ise on. Kell 21.30 lõpetame 2017. aasta suvehooaja ja juhatame sisse Kadriorg 300 juubelipidustused suure ilutulestiku sõuga Pillapalu platsil.

Selleks, et festivali külalistel oleks ka selgem siht festivali ajal pargis olemas, siis riputatakse festivali kaardid Kadrioru pargi postidele ja seintele. Kaarti saab ka internetist näha ja endale välja printida Kadrioru Pargi kodulehelt alates 18. septembrist.

Lisaks paneme külastajatele südamele, et festivali alal on alkoholi tarbimine keelatud ja alkohol konfiskeeritakse turvafirma poolt, tegemist on sündmusega, mis on mõeldud tervele perele. Samuti on festival oma 11 aasta jooksul kasvanud hoogsalt ja sama on teinud ka külastajate arv. Kadrioru pargiga piirnevad tänavad on sellel õhtul autoga sõitmiseks avatud ainult kohalikele elanikele, kuna Kadriorus toimuvad samal ajal ka teedeehitus tööd, siis palume kõigil külalistel võimaluse korral tulla festivalile ühistranspordiga.

Seoses parkimiskorra muutusega festivali ajal Kadriorus ja heanaaberlike suhetega Tallinna Lauluväljakuga, saab taas eriti mugavalt parkida just Lauluväljaku Tiigi ja Mere parklas. Lauluväljakul korraldavad parkimist parkimiskorraldajad ja on väljas ka suunavad viidad. Parkimine on tasuline. Samuti on Lauluväljakult väga mugav Kadrioru parki jalutada ja juba teel nautida linnaloodust ja valguse mänge.

Õhtune programm on kõigile tasuta ja lisainfot leiab: www.kadriorupark.ee

Allikas: Asutus Kadrioru Park teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.