Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Augustis oli merel ja piiriveekogudel hädas üle 100 inimese (2017-09-14 00:47:06)

 

Politsei- ja Piirivalveameti Merevalvekeskusele teatati augustis 46 merepäästejuhtumist, kus kokku oli hädas 102 inimest.

 

Päästeüksuste kõige töisem päev oli 12. augustil, mil merevalvekeskusele laekus seitse teadet õnnetusjuhtumitest, kus hätta sattus 32 inimest. Nelja juhtumi lahendamiseks käivitas merevalvekeskus otsingu- ja päästetööd. "Suure väljakutsete arvu põhjuseks oli tormine ilm, kus veesõidukitega tuli ette mitmeid tehnilisi probleeme. Samuti oli mitme aluse juhil keeruline veesõiduki juhtimisega toime tulla - näiteks tungis kaatrisse laine või sattusid otsad mootori sõukruvisse," sõnas PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juhtivkorrakaitseametnik Marge Kohtla. Kohtla tuletab meelde, et keerulistes ilmastikutingimustes on äärmiselt oluline, et seljas oleks päästevest ning riided vastaksid ilmastikutingimustele. "Enne veekogule minekut on tähtis tutvuda ilmaennustusega ning tõsiselt tuleb kaaluda tormise ilmaga välja sõitmist." Politseiniku sõnul tuleb jälgida sedagi, et navigatsioonituled oleksid sisse lülitatud ning võimaldaksid veesõidukit kaugemalt märgata: "Kui paadil on olemas radar, tuleb selle tööpõhimõtted endale kindlasti selgeks teha ning piiratud nähtavusega kasutada ka seda."

 

Merepäästjad abistasid kokku 68 inimest. 34 inimest sai ise turvaliselt kaldale.Sarnaselt möödunud suvekuudega vajati ka augustis enim abi seoses veesõidukite tehniliste rikete ja kütuse lõppemisega. Vastavasisulisi abipalveid edastati merevalvekeskusele 13. Lisaks oli väljakutseid seoses punase signaalraketi kasutamisega ja madalikule sõitmisega. PPA lennusalk teostas augustis kaks erakorralist meditsiinilist evakueerimist.

Vabatahtlikud merepäästjad kaasati sündmuste lahendamisse 18 korral. Üksused jõudsid sündmuskohale keskmiselt 32 minutiga.

 

Allikas: PPA 13.9.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.